BU MAÇLAR KOLAY OLMALI

Alanyaspor’un durumunu net bir şekilde anlatan bir hafta içi maçıyla sizlerleyiz. Türkiye Kupası’nda 1. Lig ekibi Kocaelispor’u frikikten attığımız golle 1-0 zor yendik. Duran top golü olmasa böyle rezalet bir sezona yakışır şekilde alt lig takımına da yenilebilirdik.

Gerçekten bu yazıyı yazarken o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. Yıllardır takip ettiğim takımı hiç bu kadar aciz durumda görmemiştim. Kendi evimizde alt lig takımı ile başa baş mücadele edebiliyoruz. Yani şu kadro şu kafa yapısı ile birinci ligde olsa orta sıra takımı olur, Süper Lig’de durumu siz düşünün.

Taktik teknik konuşulacak bir maç değil çünkü rakip bizim sikletimiz değil. Tabi normal şartlarda öyle ama takımların mücadelesine bakınca sanki biz alt lig takımıyız havası var. İlk 11 oyuncularının çoğunlukta olduğu bir kaç değişiklik ile çıktığımız maçta ne bir oyun ne de bir plan gördük yine. Aman topu uzaklaştıralım, kaybetmeyelim yavaş yavaş döndürelim. İleri de yeteneksiz ve formsuz da olsa biri bir şey yapar bir duran top golü ile maçı yeneriz taktiği sahadaydı. Rakip sanki Kocaeli değil Barcelona gibi oynadık. Zaten bu oyunun hallettiği gibi ligin de dibindeyiz. Kupa da tur bize hiç bir şey vaat etmedi. Bir sonraki tur az biraz eli yüzü düzgün takım gelsin, duran top golü de atamaz eleniriz zaten. Sadece şunu söylemek istiyorum ikinci yarı bizim 4 Kocaelispor’un 5 şutu vardı. Gerisini anlatmaya bir şeyler söylemeye gerek yok.

Alt liglerde olduğumuz dönemler aklıma geldi. Zirve mücadelesi veren, sahada formaları sırılsıklam olana kadar mücadele eden futbolcuları özlediğimi fark ettim. Ya da Emre Akbaba, Vagner Love, Cisse, Davidson gibi izlemesi zevkli yıldızları özledim. Ya hepsini geçtim en azından Berkan, Efkan, Tayfur, Umut Güneş’i falan bile özledim. Kaptan Efecan’ın da eski halini özledim. Zaten izlemesi zulüm olan maçı, kafamda eski maçların özetlerini izleyerek geçirdim.

Futbolcuların derdi ney bilmiyorum ama en azından mücadele ettiler diyeceğimiz bir maç bile oynasalar rahatlayacağım. Öylesine bir maçtı, sıkıcı bir şekilde bitti. En azından bu maçlar kolay olmalıydı.