BU KÖTÜ OLDU

Küme düşmeme mücadelesi veren iki ekibin mücadelesinden beraberlik çıktı ve hem Alanyaspor hem de Konyaspor 1. Lig korkusunu iliklerine kadar hissetmeye başladı. 

Alanyaspor’da Fatih Hoca hafta içi yaptığı "Başarısız değilim çok başarısızım" açıklaması sonrası takımın başında son tangolarını yapıyor. Konyaspor’la muhakkak kazanılması gereken iç saha maçına da orta alanda Efecan ve iki Türk stoperinden vazgeçerek başladı. Hem kadrolara hem de takımların durumuna bakınca az gollü bir maç bizleri bekliyordu ancak futbolda duran toplar ve hatalar her zaman skoru bir anda arttırabiliyor. Bu maçta da bu şekilde 4 gol izledik. Maç Konya ekibinin daha çok topla oynadığı Alanyaspor’um ise az ama öz ataklarla gol aradığı bir şekilde başladı. Fatih Hoca’nın topu rakibe vermesi güzel bir taktik gibi dursa da ne topu rakibe versek ne de topla oynasak bu takım gol atmayı bilmiyor. İlk yarı da önce güzel bir korner organizasyonu ile golü bulduk. O skoru biraz korusak belki maçı kazanabilirdik ancak kaleci Ertuğrul’un yokluğunda kaleye geçen Yusuf bariz bir hata yaptı ve anında skor yeniden dengeledindi. Daha sonra penaltıdan yani yine bir duran toptan gelen golle yeniden öne geçtik ve ilk yarı bu şekilde sona erdi. İlk yarının son 5 dakikası hariç başa baş güzel bir mücadeleydi. Beş dakikalık baskıdan da hakemin bitiş düdüğü ile kurtulduk. İkinci yarı da aynı ilk yarı gibi kora kor ve iki takımın da gole uzak olduğu şekilde başladık. Ama dediğim gibi böyle takımlar için en tehlikeli şey duran toplar ve duran toptan gelen golle skor yeniden eşitlendi. 2-2’lik skora iki kere geri düşme psikolojisi ile Konyaspor razı gibi göründü. Alanyaspor’un zaten kapanan bir takıma gol atma ihtimali çok az olduğu için maç böyle bitti. 

Artık taktik, teknik ve teknik direktör gibi işleri geçtim, takımda mücadele dahi olmaması insanı çıldırtıyor. Kaptan Efecan dahil  hiç kimsede bir isyan, bir mücadele göremiyoruz. Bu Alanyaspor’a yakışmıyor. Bu takım çok zor yollardan geçti buralara kolay gelmedi ama sahadakiler bunu asla bilmiyor. Skor gerçekten kötü 3 puan almamız gereken bir maçtı ama şunu da unutmamak gerek; ilk yarı alabildiğimiz her puan değerli, devre arası takviyelerle bu takımı ligde tutmalıyız. Taraftarın birlik ve bütünlüğü bugünkü gibi desteği umarım sezon sonuna kadar aratarak devam eder.