BU KEZ, SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ KALMADI!

Antalya’da 35 yılı aşkın süredir kangrene dönüşen Kırcamı İmar Planı bir iki gün önce onaylandı. Kimsenin bu konuda söyleyeceği bir söz kalmadı sanırım.

Plan onayından sonra siyasi rol kapma yarışını dün bu satırlardan aktarmıştım. Bir kez daha onay aşamasının nasıl geliştiğini kısaca aktarmakta fayda görüyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un çalışmaları, Antalya milletvekillerinin gayretleriyle Kırcami’de 1/ 100 bin ölçekli imar planı onaylandı.

Yani “Hükümet bize engel oluyor” mavraları atanların tam aksine koordineli bir çalışma ile bölge halkının sorununa çözüm getirilmiş. Şimdi sıra Büyükşehir ve Muratpaşa’da.

Bölgedeki sorunun çözümüne yönelik adım sonrası dün AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Tuba Vural Çokal, Kırcami bölgesindeki mahallelerin muhtarları ve vatandaşların katılımıyla toplantı yaptı.

Gelinen süreç ve kimin bu konuda ne yaptığı bir kez daha anlatıldı. Bundan sonra neler yapılması gerektiği vurgulandı. Birincisi bugün yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Devam Meclisi öncesi acilen karar alınması gerekiyor.

Bunu teklif eden AK Parti İl Başkanı Taş. Taş, “Büyükşehir acilen 25 binlik ve 5 binlik imar planını hemen bugün olağanüstü meclis gündemine alıp planları meclise getirmeli” dedi.

Tabi bunlar yapılırsa bir sonraki aşama 1000’lik plan ve 18’lik imar uygulaması Muratpaşa Belediyesi’nde. Bu konuda AK Parti’den şartsız koşulsuz destek garantisi bile var.

O zaman Kırcami konusunda un ve şeker hazır olduğuna göre helva işi Büyükşehir ve Muratpaşa’ya kalıyor. Bakalım rol kapma derdine mi düşecekler yoksa gereğini mi yapacaklar.

Unutmadan, dünkü toplantıda AK Parti Milletvekili Mustafa Köse süreci aktırırken yapılan itirazlar ve açılan davalarla Menderes Türel dönemsinde yapılmak istenenlerin nasıl engellendiğini gözler önüne serdi.

Köse, yapılacak yeni bir itiraz ve açılacak yeni bir davayı bölgenin kaldıramayacağını çünkü kimsenin tahammülünün kalmadığını vurguladı. Hakikaten bu konuda tahammüller tükendi.

Onun için bugün kimse eğip bükmeden konuyu meclise taşımalı ve süreci hızlı bir şekilde sonlandırmanın yolunu açmalı. Kırcamililerin sevinci kursağında kalmamalı.

BU KADARINA DA PES!

Antalya’da yürüyecek kaldırım kalmadığından şikayet ederken otomobiliniz ile geçecek veya kısa süreli duracak yol kalmamış. Hey hat kaldırımdan sonra yollar işgal altına alınmış.

Millet elektrik zammı, su zammı, toplu ulaşım zammı, enflasyon belası ile uğraşırken yolları gasp edilmiş. Vay uyanıklar vay. Bu gidişle ne yol ne kaldırım kalmayacak memlekette!

Niye böyle sert bir giriş yaptım? Efendim dün sosyal medyada Metin Çağatay ve Mevlüt Sarı isimli iki vatandaşın enteresan ikisi de yanı fotoğraflarla paylaşımları dikkatimi çekti.

Fotoğraflar, Nokta Otelin arkasında yer alan Çınar Kafe önünde çekilmiş. Kaldırıma masa sandalye atılmasına alışığız amma bu kez yolun ortasına atılmış bu masa ve sandalyeler.

Belli ki esnafın dükkanı dar gelmiş. Önce kaldırıma sarkmış sonra bu yetmemiş yola resmen konmuş. Bakın bu konuda vatandaş ne demiş, “Selamın aleyküm. NOKTA OTELİN ARKASI. Arkadaşlar buraya adam masa dizmiş. Ben arabamı park yaptım ‘Daha duracakmısın’ dedi. ‘yok eşimi bekliyorum. Noldu dedim. Masaların önünü kapatıyor dedi. Bende dedim ki sen de yolu kapatıyorsun. Burayı belediyeden aldım’ dedi. Kim haklı burada” diye sormuş.

Hakikaten kim haklı burada. Veya kim engel olacak bu görüntülere? Eyy Muratpaşa Belediyesi! Lay lay lom işlerle uğraşırken boş zamanlarınızda bu işlere de bir baksanız. Hatta kim kime nereyi kiraya vermiş bir açıklasanız da cümle kamuoyu öğrense?

EN GÜZEL BULUŞMA

Pandemi nedeniyle verilen aradan sonra geçen yıl sabah namazı buluşmaları tekrar başlamıştı. Her hafta yapılan bu buluşma bu haftada devam edecek. Antalya İl Müftülüğü, kentin simgelerinden kabul edilen ve yapımı 13. yüzyıla dayanan Yivli Minare Camii'nde ‘Sabah Namazı Buluşması’ var yine.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Antalya Platformunun da destek verdiği program Pazar sabah 06.40’ta gerçekleşecek. Bu en güzel buluşmada, Çelebi Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Serkan Kuran ve Kepez İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu tarafından Kur’an ziyafeti sunulacak.

Daha sonra ise sabah namazı ede edilecek ve tesbihattan sonra dua edilip çay simit ikram edilecek.  Bu Pazar böyle bir buluşmaya vakit ayırmak ve en hayırlı buluşmaya gitmek sanırım hafta sonu için en güzel program olsa gerek. Ne dersiniz?