BU KEZ SALKIM YUTMA VAKASI KEMER’DEN

Ah Antalya’m vah Antalya’m. Neresine baksan rant uğruna parsel parsel peşkeş çekiliyor. Muhalefette iken iktidarı eleştirenler bile kendileri göreve gelince aynı haltı yiyor.

Geçen hafta ve öncesi Lara’da Lucky Monkey Hotel’in sahile yaptığı kaçak plaj konusunu gündeme getirdim. Sahipleri, Mimarlar Odası Başkanı Hasan Çerçiler, CHP’li Muratpaşa Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk ve İmar Komisyonu Üyesi Hüseyin Öztaş’ı da bulundukları görevler nedeniyle eleştirmiştim.

Çünkü, bu tür olaylara müsaade etmemesi gereken insanların aynı işi kendilerinin yaptığını vurgulayarak, ‘Ele verir talkını kendi yutar salkımı’ ata sözünü atfetmiştim bu üçlüye.

Hatta biraz daha ileri gidip, ‘Tuz Koktu’ deyimini bu olayla ilişkilendirmiştim. Benim bu konuyla ilgili araştırmalarım devam ederken buna benzer bir olayda Kemer’den patlak verdi.

Hem de ne patlak verme! Silahlar patladı, kurşunlar havada uçuştu. Ne uğruna? Rant uğruna. Peki buna yol açan kim? İddialara göre Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve oğlu Osman. Bu iddiaların bir bölümü AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta tarafından gündeme getirilenler.

Bilmeyenler için olayların nasıl göz göre göre bu hale geldiğini tane tane anlatayım. Yanlışım varsa düzeltme gelirse seve seve buradan yayınlarım!

İddialara göre, Başkan’ın oğlu 2019-2020 yılları arasında kendi şirketine 4-5 otelin su sporları işletme işini aldı. Tabi insan kazandıkça kazanmak istiyor. Rant büyük, baba başkan ya.

Gözüne kestirdiği her yeri alıp şirketine katıyor. Hedefine bu kez başka bir otelin su sporları merkezini koyuyor. O da Göynük’te ve geçen günlerde açıldı.

Öyle veya böyle 3 milyon lira gibi bir rakama buranın işletmesini alıyor. Nasıl olsa kapı gibi Kemer Belediye Başkanı babası arkasında ya. Allah’ta “Yürü be Osman” diyor.

Tabi oğul bu işlerle uğraşırken baba da kendisine bulaştığı zaman işleri karıştırabilecek halefi Mustafa Gül’e her daim saldırıya devam ediyor. Demediğini bırakmıyor. Karşılıklı tabi.

Ancak, muhalifken söylediklerini unutan namı diğer ‘Necati Hoca (Kemer Belediye Başkanı)’ koltuğa oturunca oğluna söylediklerini unutmuş.

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’nın bir süre önce basın toplantısında ortaya attığı iddialar masanın üzerinde dururken, hala sorular cevaplanmamışken!

Şimdi, Topaloğlu göreve gelince Göynük’te bir su sporları merkezinin ihalesini iptal ediliyor. Tabi burası Büyükşehir’e ait ve işletmeciyi tahliye ediliyor. O alan tekrar ihaleye çıkartılıyor. Süreç yasal işliyor. Ama sonrası facia!

Yine Minta’nın iddialarına göre, Göynük’teki Dino Park’ın yanında yer alan 19 dönümlük alan ihaleye çıkartılıyor. İhaleye 5 yıldızlı otel adına S.Ç. isimli bir kişi giriyor. Yetkili!

İhale usulüne göre yapılıyor ve bir süre önce yeni açılan otel o 19 dönümlük alanı alıyor. Sıkıntı yok. Çünkü her şey yasal ve usulüne uygun. Asıl sıkıntı bundan sonra başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleyi bir süre önce hizmete giren otel alıyor. Onlarda tekrar ihaleye çıkartıyor.

Minta’nın iddialarına göre aynı otelin su sporları merkezinin ihalesi yapılırken Başkan Necati Topaloğlu’nun oğlu Osman Topaloğlu’na ait şirket ihaleye giriyor. Yine sıkıntı yok ammma!

Bundan sonrası çok önemli. Sıkı durun, gözlerinizi dört açın ve iyi okuyun. Başkanın oğluna ait şirket adına ihaleye kim giriyor biliyor musunuz? Ben bilmiyordum. Sordum iddia sahibine. Cevap arazi ihalesine otel adına giren S.Ç. imiş.

Şu garabete bir bakar mısınız. Önce otel adına ihaleye gireceksiniz sonra su sporları merkezinin ihalesine de başkanın oğlu adına gireceksiniz! İşletmeyi de Osman bey alacak!

Ne güzel değil mi? Hani güreşte bir tabir var ya, ‘Arkadan dolanıp 2 puan almak’ diye. Bu su sporları ihalesi işi de öyle olmuş. Sonra? Vallahi işler bundan sonra karışmış gibi geliyor.

Hem de öyle böyle değil. Rant büyük olunca herkes birbirine düşman kesilmiş. Birinin elinden alınmış, öteki bunu görmüş, siyaset işin içine girmiş ve ortalık hepten karışmış.

Tencere yuvarlanmış kapağı kavgaya konu otelin su sporlarının bulunduğu sahile kadar gelmiş. Hal böyle olunca rant kavgası büyüyünce kurşunlar havada uçuşmuş.

Hafta sonunda Kemer Göynük’teki o güzelim 5 yıldızlı otelin su sporları merkezinde Osman Topaloğlu’nun da olduğu sırada kurşunlanmış. 4 kurşun sıkılmış ve bir kişi gözaltına alınmış.

Kimsenin burnunun kanamadığı olay sırasında iddialara göre Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da oğlu Osman’ın yanında imiş. İddiaya göre, “Hedef oğlum değil bendim” demiş.

Ben duyduklarıma ve iddialara göre bunları yazdık. Eğer yalansa Başkan kendisi konuya açıklama getirebilir. Seve seve buradan ona da yer veririm.

Ancak bu olay bana 1996 veya 1998’li yıllarda Kemer’de yaşanan silahlı çatışmayı hatırlattı. Çünkü o olayda belediyeye ait bir yer için çıkmıştı. Yıllar sonra makara başa sardı demek ki.

Gelinen noktada DSP’den Kemer Belediye Başkanı seçilen Necati Topaloğlu’nun CHP’ye geçmesi ile bu tür olayların artması dikkat çekici. Hatta kafa karıştırıcı.

Benim bildiğim muhalefetken itiraz ettiğiniz konuları o koltuğa oturduğunuz zaman kendiniz yapmayacaksınız. ‘Boğaz dokuz boğumdur. Yediğine ve söylediğine dikkat edeceksin’ misali.

Hele hele aile efradınız ki bu noktada canınız ciğeriniz oğlunuzun adı geçiyorsa söyleyecek söz bulamazsınız. Ya bu işlere bulaştırmayacaksınız ya da iddialara anında cevap verip tartışmaya mahal bırakmayacaksınız.

Aksi halde bu tür tartışmalar ve olaylar yaşanmaya devam eder. Allah korusun rant uğruna bir can yanarsa ne kazanılan paranın önemi kalır ne de verilebilecek bir hesabı.

Bu nedenle ele öğütler veren Necati Hoca, sanırım SALKIMI da kendisi yutmuş gibi.