BU KAFAYLA…

 Bizim Anadolu’da güzel bir tabir vardır, “Bu kafayla gidersen askere, gün gelir  ..ah alırsın teskere” diye…

Evet; yerinde ve zamanında kullanıldığında hak edene verilmiş güzel bir cevap niteliği de taşır ki bu günlerde İsveç’in alacağı cevap ta bundan pek farklı olmayacak.

***

Sadece bir ülkenin değil dünya nüfusunun neredeyse dörtte biri kadarına tekabül eden insanların dinini aşağılamak, onların kutsal kabul edilen kitaplarını yakmak, yaktırmak, ısrarla bu tür eylemlere izin verip kendi güvenlik güçlerinin kontrolünde bu alçaklıkları yaptırmanın elbet bir karşılığı olacak.

Daha önce defalarca uyarılmasına rağmen hala aynı hatalara devam ediliyorsa (ki hata olduğunu da düşünmüyoruz zaten) o zaman bunun da bir bedeli olacak.

***

Siz muhtaç olduğunuz bir ülkenin her türlü kutsal kabul edilen değerlerine saldıracaksınız, o ülkenin milli ve manevi değerlerinin alenen aşağılanmasına göz yumup şerefsizce yapılan eylemleri destekleyeceksiniz sonra da o ülkenin ortağı olduğu bir politik ve askeri bir ortaklığa girmek için hazırlık yapacaksınız öyle mi?

***

Güldürmeyin adamı…

Ne demişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Şahsımıza yapılanları nefsimizi körelterek unutabilir, göz ardı edebiliriz belki ama hem kutsal kitabımıza hem de şehitlerimizin kanları ile sulanmış ay yıldızlı al bayrağımıza yapılanları kabul etmemiz, göz yummamız söz konusu bile olamaz”

***

Hatta o açıklamanın devamında “İsveç terörle mücadele yasasını onaylamakla kalmayıp gereğini yerine getirmeli ki biz de samimi olduklarına inanalım”

Tüm bu açıklamalar karşısında İsveç ne yapıyor dersiniz peki?

***

Önce elma şekeri alınca kandırılan çocuk misali bir uyuşturucu satıcısını terör örgütü mensubu diye güya bize yutturmaya kalktı.

Anadolu çocuklarının o numarayı yemediğini görünce karın ağrısıyla kıvranmaya, devreye Nato ve ABD’yi sokmaya karar verdi.

***

Türkiye’nin o eski günlerinden eser kalmadığını, hangi şart altında olursa olsun, sonu nereye giderse gitsin dik duruşundan asla taviz vermeyen bir anlayışa sahip olduğunu bilenler o formülün de işe yaramayacağını elbette biliyorlardır diye düşünüyorum ki yetkililerin özellikle bayram günü yapılan alçak eyleme tepkisi de bunu gösteriyor.

KUTU

GÖZLER NATO ZİRVESİNDE

Şimdi gözler 11-12 Temmuz tarihinde Litvanya’da yapılacak olan NATO zirvesine çevrildi. O zirvede bizim ve İslam aleminin aklıyla alay etmeye çalışanlara verilecek tek cevap kol saati göstermek olacaktır.