BU KADARI FAZLA

Sanki her hafta aynı senaryoyu yaşıyoruz.

Çok sayıda eksik isim sebebiyle zor bir kadro oluşturulan Antalyaspor ve maç içerisinde kaybedilen başka futbolcular...

Tam 9 futbolcusundan yoksun olarak çıkılan Fatih Karagümrük maçında 703 gün sonra formasına kavuşan Armel Drole kaybedildi. Arka adalesini tutan Fildişi Sahilli futbolcu, büyük olasılıkla uzun süre de oynayamayacak. Son dakikalarda da Ersan Gülüm bu kervana katıldı.

Daha önce böylesine şanssız bir sezonun yaşandığı oldu mu bilemiyorum. Ancak bu kadar şanssızlığa rağmen, Antalyaspor'u geçirdiği bu sezon için de tebrik ediyorum. Başka bir takım bu kadar sorun yaşamış olsa belki de şu an ligin dibine demir atmış olacaktı. Son 7 haftada alınan tek galibiyet ve buna rağmen düşme hattıyla ilgili olarak endişe duyulmaması ve bunun yanında Türkiye Kupası'nda final biletinin alınmış olması bu kadronun gücünü de ortaya koyuyor.

Ancak düşüşü sadece eksiklere bağlamanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Bu takım geçen sezonun devre arasından bu yana neredeyse her maça en az 5-6 eksikle çıktı. Aynı süreçte yenilmezlik rekorları kırıldı, 10 eksikle çıkılan şampiyonluk adayı Trabzonspor deplasmanından aldığı puanı hala dün gibi hatırlıyoruz. Belki de Bordo-Mavililerin ipi göğüslemesine engel olan en önemli karşılaşmaydı.

En önemli sorun; KONSANTRASYON

Orgill'in 2. dakikada kaçırdığı pozisyon, Karagümrük'ün attığı 2. golde Borini'nin vurduğu topu tekrar gidip tamamlaması, savunmanun pozisyonu izlemekle yetinmesi hatta ve hatta Borini'ye yapılan asiste izin verilmesi bile tam olarak konsantransyon dağınıklığından kaynaklanıyor. Tabi ki Antalyaspor'un 10 dakikada yediği 2 golle maçı kaybettiğini de unutmamak lazım.

Duraklamalarda gelen golle 1 puana büyük bir çoğunluk sevindi, ancak tüm bunlara rağmen devre arasında gittiği Göztepe'de harikalar yaratan Adis Jahovic, Antalyaspor'da bu performansı gösterse bile bugün çok farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik. Orgill'in maçın başında ve ikinci devrede kaçırdığı net pozisyonlarda akıllar hep Jahovic'e gitti. Bu pozisyonların yanına Naldo'nun direkten dönen kafası, Omar'ın 90'da değerlendiremediği pozisyonları da ekleyerek Antalyaspor'un aslında bu kadar eksiklere rağmen neler yapabileceğini göstermek için yeterli detaylar olacaktır. Maçın ikinci yarısında gördük ki iyi bir konsantrasyonla bu takım istediği her sonucu alabilir.