BU KADAR BASİT

Teknik adam değişikliği ile hafta içi Farioli’ye en sonunda veda ettik. Hem yardımcı hem de teknik direktör olarak uzun süre kulübümüze hizmet eden Farioli’ye istifa sürecindeki olgun tavrı ve yaşattığı başarılar için teşekkür ediyorum. Yeni teknik direktörümüz Ersun Yanal bir süredir aktif görev yapmasada her zaman futbolun içinde olan, hücum futbolunu benimseyen ve tecrübeli bir isim. Bence bizim kulübümüze gayet uyan bir yapısı var ve doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Ersun Hoca ilk maçında Başakşehir gibi hem formda hem de kaliteli bir kadrosu olan ekiple karşı karşıya geldi.  Üstelik son 30 dakikasını da 10 kişi oynamasına rağmen maçı kazandı ve ilk sınavından alnının akıyla çıktı. 


Farioli’ye farklı bu kadar kısa sürede ne yaptı derseniz öncelikle Farioli gibi farklı dizilişler yerine klasik 4-2-3-1 dizilişi ile sahaya yerleşti. Yeni transfer Feddal’ı direkt ilk 11’e yazarak hem hava toplarında hem de savunmadan çıkarken yaşanan sorunları bir hayli azaltmış oldu. Sağ bek sorununa gerçekten benim de hiç aklıma gelmeyen aslında önceden çok fazla o bölgede oynamış Fatih’i koydu. Gerçekten muhteşem bir hareketti ve sonuçlarını fazlasıyla aldığı güzel bir defans hattı yarattı. Defansın önüne de Leroy Fer ve Umut ikilisini yerleştirerek çok iyi bir savunma hattı oluşturdu. Nihayet kendi yerine geçen ve stoperden kurtulan Fer, kırmızı görene kadar mükemmel oynadı ve maçın en iyilerinden oldu. 


Bu hattın önüne de kariyerinde İngiltere, Fransa, İspanya ve Portekiz’in üst düzey takımlarında oynamış son Cavailero, Kaptan Efecan ve eski yazılarım da belirttiğim gibi bu takımda tahtaya ilk yazılacak olan isim olan Efkan yer aldı. Caveilero’yu açın izleyin, gerçekten muhteşem bir oyuncu ve bence takımın en iyisi ligin de üst düzey futbolcularından ama bu sezon sadece 7 kez ilk 11 başlamış hiç istediği süreleri alamamış bir futbolcu. Ah Farioli ah, bu adam oynatılmaz mı? Son dönem futbolunda en önemli icraatlardan olan ceza sahası koşularını sık sık yapan ve savunmada da ekstra iyi performans veren Efkan da golünü atarak maçın adamı oldu. Kaptan Efecan ise hoca değişikliği ile kendine gelmiş gibiydi ve bize eski iyi performanslarından birini izletti. 


Forvet Ahmet Hassan kendisine önemli bir rakip geldiği için mi bilinmez bugün gayet iyiydi. Bir kez direğe takıldı ve gol olan pozisyonda Efecan’a çok iyi duvar oldu. Forvetten beklediğimiz de budur zaten, iki hareket ile maçı değiştirir. 10 kişi kalınca Fer yerine aynı görevi yapabilecek olan Lusamba’yı oyuna alan Ersun Hoca daha sonra kanat yerine kanat, bek yerine bek ve forvet yerine forvet değişiklikleri yaparak hem sistemi bozmadı hem de maçı aldı. Genç oyuncuları parlatan bir teknik adam da olan Ersun Hoca ile genç oyuncular yükselişe geçecektir. Umut, Furkan ve Yusuf ilk kıvılcımları gösterdiler. Darısı Oğuz, Erencan ve Çağan gibi gençlerin başına.


Yeni hoca geldiği için anlatacak çok konum var. Bu yazıda Ersun Hoca’nın kadro tercihi ve yerleşimi üzerine konuştuk. Hafta içi bir yazıda da oyunu değerlendireceğim.