BU KADAR ABARTILI HAYATLAR NİYE?

Doğmamış bebeğin Instagram hesabı açıldığı bir hayatın içindeyiz, farkında mısınız? Farkında değilseniz; rica ediyorum beş dakikanızı yazıma ayırın ve farkında olun lütfen.

***

Dijital dünyanın kuklası, kölesi olduk ne yazık ki. Henüz doğmamış, adı bile konulmamış anne karnındaki bebekler için yapılan partiler, açılan sosyal medya hesapları var. Aklım almıyor, bunun mantıklı bir izahı yapılabilir gibi değil.

***

Yani şu an bile cümleleri art arda sıralarken abartıların hangisini ele alsam diye düşünmüyor değilim. Mesela günümüzün en popüler güzellik merkezlerinde yapılan “Sağlıklı Güzellik” adı altında sağlıksız işlemlere değinelim.

***

Botoks işlemlerinden tutun, jel tırnak uygulamaları, mikro kaynak saç uygulamaları, ipek kirpikler, yüz gerdirmeler, kaş çizdirmeler derken ortaya çizgi film karakterleri çıkan insan topluluğuyla iç içeyiz. 

***

İşin garip tarafı kişi kendine ne kadar uygulama yaptırırsa yaptırsın mutlu olamıyor. Maddi ve manevi olarak bu kadar işlemlerin yapılmasının temelinde yatan şey mutlu olmak değil mi?

***

Peki günün sonunda aynaya baktığında neden mutlu değilsin? Neden sürekli olarak işlem üzerine işlem yaptırıyorsun? Çünkü ne aradığını sen de bilmiyorsun!

***

Bir başkasının kopyası olmak sana yakışmıyor, üstünde sırıtıyor. İşte tam da sebebi bu, sen kendin için değil bir başkası olmak için uğraşıyorsun.  Doyumsuzluk dediğimiz olgu da orada başlıyor ve tatminsizlik duygusu her geçen gün kişi de büyüyor.

***

Şimdi bu yazıyı okuyan birçok kişi bu kadarı da fazla değil mi diye düşünüyor olabilir. Ben estetiğe, güzel olan şeylerin yapılmasına karşı yobaz biri değilim lakin bunların abartılmasına karşıyım.

***

Çocuklarımıza iyi örnek olmayan bu abartılı hayatlara bir anne olarak, bir kadın olarak karşıyım. Her şey dozunda olunca güzel ve doğal oluyor. Hepsi üst üste binince ortaya karmaşık bir görüntü çıkıyor. Ve bu karmaşıklık günden güne mide bulandırıyor.

SON SÖZ

Aynaya baktığınızda yüzünüzdeki detaylardan ziyade ruhunda var olanları görmeniz dileğiyle sağlıklı güzellikler diliyorum her birinize...