BU İŞE ÇÖZÜM BULUN, ÇARPILACAKSINIZI!

Geçen hafta, “Sadece beni değil herkesi çarpıyor” başlığı bir yazı kaleme almış ve elektrik faturalarını gündeme getirmiştim. Aynı gün düzenleme yapılıp 150 kilovatlık bölüm 210 kilovata çıkarılmıştı.

Sonuçta değişen bir şey olmadı. Çarpanla çarpılan aynı kaldı. Yani çarpan fatura çarpılan yine biz. Ardan geçen bir haftada günden yine aynı. Dost sohbetinde konu aynı.

Elektrik çarpmaya devem ediyor. Bu konu televizyonlarda skeç haline bile gelmeye başları. Evlerimizde tıpkı 1980’li yılları andıran görüntülerin yaşandığı görüldü.

Faturalar hakikaten kol boyunu buldu. Son olarak benim eve gelen fatura bunun en canlı örneği oldu. Sanki sauna işletiyorum. Tamı tamına 2 bin 624 lira 76 kuruş!

Bununla ilgili sosyal medyadan kinayeli bir eleştiri yapmıştım; “Emekli maaşım 3 bin 450 lira. Muhtar 4 bin 250 lira alıyor. Yani ben de artık sauna işletmeciliğine atanmış bulunuyorum. Ben muhtarlık isterken istemeden saunacı oldum. İstemeden atandığım bu görevden affımı rica ediyorum” diye.

Hakikaten böyle. Bu maaşla bu gelen faturayı ve ev kiramı nasıl öderim diye kara kara düşünüyorum. İşletme fakültesine kayıt yaptırıp ihtisas yapmam gerekecek sanırım. Sağdan soldan, yukarıdan aşağından hesapladım olmadı. Ev soğuk ya beynim uyuştu. TV’deki Güldür Güldür sahnesi gibi evin içi. İnanmayanları misafirliğe beklerim!

Bu sadece bende mi böyle? Her evde her ticarethanede durum farksız. Hele hele ekonominin temel taşlarından biri olan turizm sektöründe durum daha vahim.

Peki bundan sonra ne olacak? İnanın bende bilemiyorum. Türkiye’de son zamanlarda elektrik konusu her şeyin önüne geçti. Enflasyon ve hayat pahalılığı bile unutuldu. Varsa yoksa elektrik.

Elektrik konusu muhalefet partilerinin etkisini bile geçmiş durumda. Halkın gündemi bu çünkü. Gündelik yapılan akaryakıt zamları bile vız gelip tırıs gidiyor.

Önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni bir düzenleme yapılacağının sinyalini verdi. Ama bu ülkenin insanı düzenleme değil zammın geri alınmasını istiyor.

Eğer hükümet elektrik faturaları konusunda ciddi bir adım atmazsa durum vahim görünüyor. Anlatmak istediğim bu konun çok uzadığı.

Hükümetin elektrik konusunu çözmesinin zamanı gelip geçmiştir. Çünkü bu iş uzadıkça gündemden düşmedikçe çarpanın etkisi artacaktır. Ben çarpıldım siz çarpılmayın!

SİZİ TUTAN YOK Kİ!

Antalya’da son günlerin en önemli konusu kangren olan trafiğin yanına bir de toplu ulaşım eklendi. Sorun bir iken iki oldu. Çözüm üretiliyor mu? Cevabı koskocaman bir HAYIR.

Efendim, “BizBirlikteYaparız” mottosu ile göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bırakın 77 proje vaadini yerine getirmeyi sorunlara çözüm bile bulamadı.

Ama Sayın Böcek’in en iyi yaptığı şey ölü taklidi yapmaktı. Baktı bu tutmadı ağlayıp sızlamak, engellendiğini söyleme yöntemini denemeye başladı.

Şimdi şu toplu ulaşım melesine döneyim. Sağlık çalışanları için 30 Haziran 2022’ye kadar uzatılan toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkını niye gerçekleştirmediniz? Sizi tutan mı var?

Sağlıkçıların kıymetini en iyi bilen sizdiniz. Ne oldu şimdi? Yahu verin şu haklarını da hem onlar hem de siz kurtulun. İnanın ellerine bir daha düşerseniz zor kurtulursunuz!

Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim bakalım ne sonuç çıkacak. Gelelim bir başka konu olan halk otobüsçülerinin taleplerine. Hakikaten bir çalışma yaptınız mı yoksa ‘Kontak kapatırız’ tehdidine boyun mu eğeceksiniz?

Eğer çözüm bulamazsanız inanın bir sabah kalktığınızda Antalyalılar yollarda kalırsa hiç şaşırmayın. Ama benden size tavsiye kesin çözüm toplu ulaşımı belediyenin kendisinin yapmasıdır.

Cuma günü yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin devam oturumu sorunların çözümü için bir fırsat olabilir. Ne dersiniz?

YARIN BÜYÜK GÜN

UCI'nin uluslararası yol bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan ‘TOUR OF ANTALYA powered by AKRA’ yarışması yarın start alacak. Pazar gününe kadar sürecek tur bu yıl 4’ncüa kez düzenleniyor.

Yarın ilk etap olan Side-Antalya  etabı Side Antik Kenti önünden saat 12.15’te başlayacak ve saat 15.45 gibi  Akra Otel Erdal İnönü Parkı Önü’nde sona erecek. Antalya’nın güzelliklerinin de tanıtılacağı ve Tour of Antalya 2022'ye 13 ülkeden 161 sporcu katılıyor. Turda Almanya ve Norveç milli takımları da yer alacak.

Tour of Antalya 2022’de pedallar iklim değişikliği farkındalığı için dönecek. Özellikle Pazar günü son tur öncesi Sosyal Sorumluluk Sürüşü, ‘İklim Değişikliği’ teması ile yapılacak. Bu etkinlik saat 14.30’da Antalya Müzesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.

Her günü ayrı bir heyecan ve adrenalin dolu olacak Tour of Antalya 2022’yi kaçırmamanızı öneriyorum. Bende orada olacağım. Hepinizi bekliyoruz.