BU İŞ BU KADAR

Son haftalarda yaşanan çıkışla birlikte rotasyon alışkanlığı kazanan Nuri Şahin, Giresunspor karşısında da benzerini yaptı. Oyuncularını küstürmeden, takımın ritmini bozmadan yaptığı değişiklikler, hem oyuncuların güvenini kazanmasını sağlıyor hem de diri kalmalarını sağlıyor. Bunun yanında Nuri Şahin'in maç öncesi yaptığı bir hareket dikkatimi çekti. Taraftarın tribüne davet ettiği Şahin, Teknik Sorumlu alfons Groenendijk'i de çağırması hem mütevazı olduğunu hem de bunun bir ekip işi olduğunu gösterir cinstendi. Bu anlamda Nuri Şahin'i tebrik ediyorum.

Mehmedi'nin sakatlanmasıyla birlikte o bölgeyi Luiz Adriano'ya emanet eden Nuri Şahin, ileri uçta Başakşehir maçında olduğu gibi Haji Wrigt'a görev verirken, bu sayede Kırmızı-Beyazlıların hücum gücünü de bir kat daha artırdı. İç sahada oynamanın avantajıyla rakibi karşısında ezici bir üstünlük ortaya koyan Akrep, galibiyetin sinyallerini daha ilk dakikalardan verdi.

Düşme hattıyla tamamen bağları koparacak maçta Haji Wright ve Luiz Adriano'ya hücum anlamında Doğukan Sinik ve Fernando da ciddi bir katkı sağlarken, ilk dakikalarda oluşan boğucu baskının meyvesi ise 7. dakikada VAR uyarısıyla Veysel Sarı'dan geldi.

Golden sonra konsantrasyon kaybı yaşayan Antalyaspor, bireysel hatalardan kalesinde üst üste 3 tehlike yaşarken, rakip takımın hücumcularının bitiriş konusundaki eksikleri olası beraberliğin önündeki en büyük engel oldu.

Skorun verdiği rahatlıkla Giresunspor'un kalesine gelmesine izin veren Antalyaspor, kariyerinde ilk kez A Milli Takım'a davet edilen Doğukan Sinik'in harika golüyle skoru 2-0 yaparken, Giresunspor'un yanıtı gecikmedi. Floranus'un eline çarpan top için ikinci kez VAR uyarısı gelirken, Karadeniz ekibi 5 dakika sonra yeninden skoru 1'e indirdi.

Bu dakikadan sonra son haftaların benzer hamlesini yapan Nuri Şahin, savunmayı 5'lerken skoru koruma yolunu tercih etti. Bu değişiklike birlikte rakibi adeta kilitleyen Nuri Şahin'i rahatlayan gol ise oyuna sonradan giren Fredy Ribeiro'dan geldi. Angolalı futbolcu, takımının 3. golüne imza atarken, rakibin de bir anlamda fişini çeken isim oldu. Naldo'nun duraklamalarda gelen golü de deyim yerindeyse pastanın çileğiydi.

Antalyaspor, son haftalarda aldığı başarı sonuçları Giresunspor karşısında taçlandırırken, artık kümede kalma konusunda bir endişenin kalmadığını da net bir şekilde söyleyebiliriz. Un elendi, elek asıldı. Bundan sonraki maçlar, performans gelirini artımak üzerine olacaktır. Bunun yanında yanlış olan bir anlayışı da düzeltmekte fayda var. Devre arası transferlerinin bu takımı ligde tuttuğunu söylemek, başta Nuri Şahin olmak üzere tüm takıma haksızlık olur. Devre arası yapılan transferlerin kaliteyi artırdığını hepimiz görüyoruz, ancak bu bir ekip işidir. Eksik olan birkaç dişliyle beraber çıkış yakalandı ve sıkıntılı süreç geride kaldı.