BU HAFTA HAREKETLİ VE HARARETLİ GEÇECEK

Antalya her haftaya yeni bir hikaye ile başlama geleneğini sürdürüyor. Kasım’ın son haftası da hareketli ve hararetli geçecek gibi. ‘Aylardan kasım sanki sende kaldı yarım’ misali.

Uzun sürüden beri Muratpaşa Belediyesi ile ilgili ortaya atılan iddialar kafaları karıştırıyordu. Kimisinin doğruluğu kimisinin ise salma olduğu yönünde. Ancak son olay öyle değil.

İçişleri Bakanlığı’nın verdiği ‘Soruşturma izni’ ile ortalık bir anda hareketlendi. Bazı çevrelerin harareti yükseldi. Tansiyonda giderek yükselmeye namzet görünüyor.

Çünkü, Bakanlık Belediye Başkanı Ümit Uysal, Eski Yapı Kontrol Müdürü Savaş Sorgun, Eski Yapı Kontrol Müdür Vekili Onur Burak Milli ile Yapı Kontrol Müdür Vekili Emel Uygun Bolten hakkında bir takım iddialarla ilgili olarak soruşturma izni verdi.

Nedeni ise çok enteresan. Bir takım yapılarda resmi belge niteliği taşıyan imar planları ile yapı ruhsatlarına dayanak teşkil eden bazı evraklarda sahtecilik yapıldığı iddiası, Zerdalilik Mahallesi'nde altı bloktan oluşan bir inşaatın imar planları ile yapı ruhsatına aykırı olarak inşa edilip tamamlanmasına göz yumulduğu iddiası ve bir takım iddialar.

Hadi imar planı ve ruhsat sıkıntıları her dönem yaşanan olaylar arkasında. Amma velakin evrakta sahtecilik işi çok ciddi bir iddia. Doğrumu değil mi soruşturma sonunda açıklığa kavuşacak. Fakat böyle bir iddia bile mide bulandırıyor.

Fakat ön inceleme raporunda yer alan tespitler iddiaları doğrular nitelikte. Ruhsata aykırı imalata göz yumulmuş, evraklarda daksille düzeltme yapılmış. Yani tahrifat var!

Olay dönüp dolaşıyor bir firmanın yaptığı inşaata dayanıyor. Vahim olaylar var anlayacağınız. Foto montaj dahil.

Soruşturmada ortaya çıkacak gerçekler tansiyonu da giderek artıracağa benziyor. Tabi soruşturma izni çıkınca hareket başladı hararet arttı.

ER MEYDANI ALET EDİLDİ

Antalya’nın Elmalı ilçesinde yapılan 669’ncu Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri skandallarla başlamış skandallarla sona ermişti. O günlerde bunları yazdık çizdik.

Kimileri bizi suçladı kimileri de hak verdi. Kimin ne dediği çok önemli değil ama o er meydanın kirletilmesi ve buna izin verenler önemliydi.

Neyse dön dolaş olaylar yine tarihi er meydanına yansıdı. Survivor yarışmacıları Batuhan Karacakaya, Aleyna Çalışkan ve İlayda Şeker güreşlerin baş konuğu olmuştu. Hatırladınız mı?

Konuk olarak lanse edilen İlayda Şeker’in asıl amacının bizim Başheplivan İsmail Balaban’ı kündeye getirmek olduğu açık ve seçik ortaya çıktı. Çünkü geçen hafta ikiliden flaş evlilik kararı geldi.

Kararı, survivor şampiyonu İsmail Balaban'ın sevgilisi İlayda Şeker sosyal medyadan duyurdu! İlayda Şeker, "Düğün ne zaman?" sorusunu, "Arkadaşlar bilmiyorum farkında mısınız? Ben Antalya'da yaşıyorum. Sizce neden?" şeklinde yanıtlaması ile dikkat çekti.

İlayda Şeker’in, "Beş yıl sonra kendini nerede görüyorsun?" sorusuna ise "Elmalı, Akçay'da görüyorum" yanıtını vermesi evlilik iddialarını güçlendirdi.

Yani demem odur ki, kızımız pardon gelinimiz, 669’ncu Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne konuk olarak gelmemiş evleneceği adamı yakın takibe almak için gelmiş!

Kadim ilçemizde tarihi er meydanı böyle bir işe bulaştırılır mı? Bulaştırdığınızı o zaman söylediğimiz de özür dileyeceğiniz yerde adına “Tanıtım” demediniz mi?

İki kişinin evliliğine bir şey dediğimiz yok ama yapılan yöntem yanlış. Hele hele bu işe tarihi güreşlerin alet edilmesi yanlıştan öte skandal ve ayıptır.

Ama size göre öyle olmayabilir. Siz önce kendi aşk ayıbınızı temizleyen sonra da bu tarihi lekeyi!

ANLAMLI KARİKATÜR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronavirüs nedeniyle ecelle savaşını bilmeyeniniz yoktur. Aylarca ecelle boğuşup sağlığına kavuşup görevine döndü.

Ancak Başkan Böcek, ölüm döşeğindeyken başta CHP’liler olmak üzere yakın arkadaşları koltuk kavgasına girişti. Bunlar ayyuka çıktı ve günlerce tartışıldı.

Böcek koltuğuna geri oturduğunda bu olaylara anlamlı cevaplar verdi, mesajlar o dönem yerini buldu. Fakat geçen Cuma günü sosyal medyaya düşen bir karikatür olayları tekrar gündeme getirdi.

Başkan Böcek’in odasına astığı karikatürü sosyal medyada kendisi, “Başka hesaplar peşinde olanlara atıfta bulunan bu tabloyu, arkadaşlarım hediye etti. Yaşadığım zorlu süreci Allah’ın takdiri ve sizlerin duaları sayesinde geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2018’de yaptığım paylaşım aslında her şeyi anlatıyor” cümleleri ile paylaştı.

Sanırım bu sözler ve o karikatür yananları anlatmaya yetiyor! Öyle değil mi?

GAZİNODAN BİRİNCİ ÇIKTI

Geçen Cuma günü Lider TV’deki ‘TURUNCU KOLTUK’ programında konuğum Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu idi. Başkanın yayın sırasında anlattığı olay çok ilginç.

İlçede belediyeye ait bir bina var ve uzun yıllar alkollü gazino (taverna türü) kullanılmış. Topaloğlu göreve gelince burayı geri alıp Üniversiteye Hazırlık Kurs Merkezi yapmış. 160 öğrenci burada eğitim görmüş. Hemen hemen hepsi başarılı olmuş, yüzde 80’i istediği bölümü kazanmış.

Lakin öyle bir başarılı öğrenci var ki enteresan. Türkiye’de ilk 600’lerde yer almış ve kemer birincisi olmuş. Diyeceğim şudur ki, keşke her başkan Necati Topaloğlu gibi olsa da bu tür başarılarını konuşsak.