BU GURUR HEPİMİZİN

Kurulduğu günden bugüne kadar her alanda yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren Lider Medya bünyesindeki Lider Gazete ve lidergazete.com haber sitesi AGC tarafından düzenlenen 2020 yılı Antalya Basın Ödülleri yarışmasında kazandığı Yılın İnternet Gazetesi ödülüne kavuştu. Ödülü lidergazete.com editörleri Ahmet Arğıllı ve Rabia Demirok teslim aldı.

Akdeniz Bölgesi’nde medya sektörüne yeni bir soluk getirmek için Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar liderliğinde 15 Temmuz 2020 tarihinde yola çıkan Lider Medya çatısı altındaki Lider Gazete ve lidergazete.com kısa bir sürede başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Kurulduğu günden beri gündemin nabzını tutan ve gündemi belirleyen Lider Gazete, yakın zamanda Lider Medya çatısı altında yayım hayatına devam etmeye başladı. Lider Medya çatısı altında ses getiren işlere imza atan Lider Gazete, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

LİDER MEDYA ÖDÜLÜ KAPTI

Birçok başarılı habere imza atarak adını Türkiye’nin yanı sıra dünyada da duyuran Lider Gazete ve lidergazete.com haber sitesi bu başarılarını ödülle taçlandırdı.  Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen 2020 yılı Antalya Basın Ödülleri yarışmasında Yılın İnternet Gazetesi ödülüne layık görülen lidergazete.com dün düzenlenen törenle ödülüne kavuştu. Antalya Vali Ersin Yazıcı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere çok sayıda kişinin katılım gösterdiği törende Yılın İnternet Gazetesi ödülünü Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı’nın elinden alan lidergazete.com editörleri Ahmet Arğıllı ve Rabia Demirok’un heyecanı görülmeye değerdi.

YENİ’DEN VEDA KONUŞMASI

Törenin açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise 2019 yılı ödüllerinin geçen yıl koronavirüs nedeniyle verilemediğini hatırlatarak, bu yıl yapılan törenin gazeteciler cemiyeti başkanlığı görevinin jübilesi ve 14’üncü ödül töreni olduğunu söyledi. AGC başkanlığı için tekrar aday olmayacağını hatırlatan Yeni, son kez Antalyalı basın mensuplarına hitap ettiğini sözlerine ekledi. 15 yıllık başkanlık süreci boyunca gazeteciler için çalışmalar ve projeler yaptıklarını söyleyen Yeni, “En nihayetinde alnımız ak başımız dik, hiçbir yere eğilmeden, hiçbir şekilde Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni herhangi bir ideolojinin herhangi bir siyasi partinin veyahut bir iş insanın arka bahçesi yapmak yerine, kapımızı eşit mesafede tüm kurumlara, tüm STK’lara, kamu kuruluşlarına açarak Kaleiçi’ndeki demokrasi merkezi olarak tanımladığımız binamızda hizmetlerimizi tamamladık” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

2020 yılı Antalya Basın Ödülleri yarışmasında ödül alan diğer isimler ise şu şekilde; Yazılı Basında Yılın Gazetecileri kategorisinde haber ödülünü Elektronik Kelepçe Çığlığı haberiyle İsa Akar, araştırma-inceleme ödülünü Suya Hasret haberiyle Ceren Deniz, röportaj ödülünü Akıllı İnsan Bu Kadar Yaşamaz ile Hilal Kara, güncel yazı ödülü Öyle Bir Geçer Zaman Ki yazısı ile Emin Altıner, spor haberi ödülünü Yazık Bu Çocuklara haberi ile Ceren Deniz, ekonomi haberi ödülünü Karaköy Odağında Sulu Tarım haberiyle Nizamettin Özmen’e verilirken turizm haberi ödülü ise Açık Büfe Evrim Geçirdi haberiyle Ceren Deniz ödüle layık görüldü.

2020 yılı Antalya Basın Ödülleri yarışmasında Nuri Dağtekin Özel Ödülü ise Nürnberg Gazeteciler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Joachim Hauck’a verildi. Öte yandan AGC Kurum Özel Ödülü’ne Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) layık görüldü.