BU GURUR BİZİM, SİZİN, HEPİNİZİN

Dün hem Antalya hem de Lider Medya açısından tarihi bir günü yaşadık.

Yayın hayatına geçen yıl başlayan Lider Gazete ve akabinde kurulan Lider TV’nin yeni binası Lider Medya Center’ın açılışı gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu ve İbrahim Aydın, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve onlarca konuk ile tarihi bir güne imza attık.

Açıkçası Kurban Bayramı’nda çifte bayram yaşamak böyle olsa gerek. Çünkü herkes eşi ve dostu ile bayramlaşmayı hasret gidermeyi bırakıp böylesine önemli bir günde bizi yalnız bırakmadı.

Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Hem kurumum hem de şahsım adına.

BİR CESUR YÜREK

Günümüzde özellikle yerel medyanın ekonomik koşullara dayanamayarak kapandığı, ulusal gazete ve televizyonlarında giderek küçüldüğü bir dönemde Lider Medya’nın atağa geçmesi anlamlı ve cesurca bir yatırım.

Dünkü yazımda da belirttiğim gibi Lider Medya’nın cesur kurucusu Ender Alkoçlar’ın kar amacı gütmeyerek bu sektöre giriş yapması örnek bir davranış.

Kar amacı ve para kaygısı ile yapılan gazetecilik ve televizyonculuk maalesef ülkemizde son dönemde yerlerde geziyor.

Kar kaygısı olmadan, zararı bile bile günümüzde kaç kişi böyle bir yatırım için cesaret gösterebilir ki?

Bana göre çok ama çok zor. Ama Ender Alkoçlar bu tabuları yıkıp geleneksel yerel gazetecik anlayışını alt üst etti.

Hal böyle olunca, yerelden ulusala doğru giden doğru medya sektörü Toroslar’dan doğdu. Emin adımlarla doğru bildiği yolda eğilip bükülmeden yoluna devam ediyor, edecek.

İddiası olmayanların hedefe ulaşmasının zor olduğu bilinirken, Lider Medya bu alanda çok iddialı.  Bunun içinde hedefe kısa sürede ulaşması kimseyi şaşırtmamalı!

ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Lider Medya Center’in açılışına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu tören öncesi ayağının tozu ile ‘Gündem Özel’ programında canlı yayında konuk ettim.

Benim içinde önemli bir gün oldu. Son seçimlerden beri yan yana gelemediğim Sayın Çavuşoğlu ile keyifli bir sohbet yaptık.  Hem de canlı yayında, halkın gözü önünde. Saklımız gizlimiz olmadan!

Sayın Çavuşoğlu, programda geçen ay yapılan Antalya Diplomasi Formu ve KKTC’ye 20 Temmuz’da yapılan ziyaret hakkında önemli bilgiler verdi. Dünyaya da önemli mesajlar gönderdi. Tabi anlayanlara.

Torosların yağız delikanlısı, yeri geldiğinde keçi güden yeri geldiğinde de dünyayı yöneten Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya için de önemli müjde verdi.

Yapımına başlanan Şehir Hastanesi’nin arazi sıkıntısı nedeniyle 1000 yataklı olacağını ancak sorunun çözülmesi ile 1500 yatak kapasiteye çıkartılacağını anlattı.

Antalya için olmazsa olmazlardan biri olan Antalya-Alanya Otobanı ve Gazipaşa’ya kadar doğal gaz yatırımının önümüzdeki dönemde mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı.

Sayın Çavuşoğlu, açılış töreninde ise yine önemli mesajlar verdi. Bu da Antalya’nın her anlamda ne kadar önemli bir şehir olduğunu gösterdi.

Yapılan konuşmalar, verilen müjdeler, yaşanan gurur bayram içinde bayram yaşanmasına vesile oldu. Aslında bu gurur sadece Lider Medya’nın değil hepimizin.

ÇOK İDDİALI SÖZLER

Hayıtımda hep iddialı olmayı sevmişimdir. İddialı olan her insana da büyük önem vermişimdir.

40 yılı aşkın süredir medyanın içine olan biri olarak ve özellikle de yerel medya konusunda Ender Alkoçlar gibi iddialı bir ismi ilk defa gördüm.

Yalnız unutmadan söyleyeyim her başarı ve iddialı bir iş adamının arkasında mutlaka birileri vardır. Yahu siyaset veya para babaları değil. Cesur yürek Ender Alkoçlar’ın arkasında kapı gibi can yoldaşı Gülşah Alkoçlar var. Sürekli sufleleri vermeyi ihmal etmiyor.

Açılış töreninde konuşan Alkoçlar, Lider Medya’nın 15 Temmuz 2020’de yayın hayatına başlamasından bugüne kadar olan süreci anlatırken bazı cümleleri dikkatimi çekti.

“Lider Medya; milliyetçi, muhafazakâr, demokrat, sosyal devlet çizgisinden ödün vermeden objektif ve belgeye dayalı habercilik ilkesiyle yoluna devam edecektir” dedi Sayın Alkoçlar.

Bu devirde böyle bir gazetecilik yapmak her babayiğidin harcı değil. Hele hele sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliğinin yanında belgeye dayalı habercilik yapmak!

Alkoçlar, “Lider Medya gizli kapılar ardında yapılan ittifaklara, özel ajandalara, kirli pazarlıklara sessiz kalmayacaktır” cümlesi ile de bu şehirde medya alanında yeni bir soluk olunacağının kanıtı gibi geldi bana.

Daha çok cümleler var ama hepsi bir güne sığmıyor.

Evet, sevgili Antalyalılar. Yaşadığınız şehirde en doğru haberleri Lider Medya’dan alacaksınız. Bunun taahhüdü ise Alkoçlar ailesi olacak.

Gerisi ise bize kalmış. Genç ve dinamik ekibin yanında mesleğin duayenleri ile harmanlanan kadro Antalyalıların sesi, gözü ve kulağı olmaya devam edecek.