BU GECE SAHURA KALKIYORUZ!

Müslümanlar ilk oruç için bu gece sahur yapacaklar. Antalya’da yaşayan vatandaşlar ilk sahur ve iftar saatinin kaçta olduğunu araştırmaya başladılar. İşte sahur ve iftar saatleri…

Antalya’da imsak, sahur ve iftar vakti yoğun ilgi görüyor. İlk oruç için bu gece sahur yapılacak. Antalya’da ilk sahur için imsak vakti 04.55 olarak açıklandı. İşte ramazan boyunca tutulacak olan orucun gün gün iftar ve sahur saatleri..

ANTALYA SAHUR VE İFTAR SAATLERİ 

Antalya'da ilk sahur için imsak vakti 04:55, iftar saati ise 19:37 olarak açıklandı.

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ OLMANIN ŞARTLARI NEDİR? 

İslam’a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.

HABER MERKEZİ