"BU DESTEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş ortamı devam ederken, yaşananları uzaktan izlemek zorunda kalan Antalyaspor'un Azeri hentbolcusu Oleg Georgiyevski, Türkiye'ye destekleri için teşekkür etti. Ailesinin de Türkiye'ye teşekkür ettiğini söyleyen başarılı hentbolcu, "Bu destek bizim için çok önemli" dedi

10 yıldır Türkiye'de yaşayan ve son 3 sezonda Antalyaspor forması giyen Azeri hentbolcu Oleg Georgiyevski, Lider Gazete'nin sorularını yanıtladı. Antalyaspor'daki hedeflerinden Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden savaşa kadar pek çok konuda açıklamada bulunan deneyimli hentbolcu, Türkiye'ye desteklerinden ötürü teşekkür etti. Savaş ortamında ülkesindeki insanların rahat bir yaşam sürdüremediğini söyleyen 35 yaşındaki hentbolcu, "Azerbaycan'dan sürekli haber geliyor. 'Şehri geri aldık' deniyor. Bu haberler gelince gurur duyuyoruz. Kendi topraklarımızı geri almak istiyoruz. Türkiye'de de her yerde Azerbaycan bayrağı görüyoruz. Bunu görünce mutlu oluyoruz. Ancak sonuçta bir savaş var, ateş ediyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Herkes çok bu saldırıya çok tepkili. Zor bir durum. Her gün ailemi arayıp soruyorum. Ne olacak bilmiyorum. Zor günler geçiriyoruz" dedi.Bakü'de yaşayan ailesinin savaş bölgesinden uzak olduğunu, ancak tedirgin olduklarını belirten Georgiyevski, "Orada da Türkiye'nin desteğini görüyorlar ve Türkiye'ye teşekkür ediyorlar. Bu destek bizim için çok önemli" diye konuştu.

 YUNANİSTAN'A TEPKİ

 EHF Avrupa Kupası’nda AC Diomidis Argous eşleşen ve Yunanistan'a giriş için kendisine vize verilmemesini eleştiren Oleg Georgiyevski, siyasetin spora karıştırıldığına dikkat çekti. Azeri hentbolcu, "Kulübümüz konsolosluğa başvurdu. Büyük olasılıkla girişe izin vermeyecekler. Nedenini net olarak söylemediler. Belki bu savaştan dolayıdır, belki de Türkiye ile Yunansitan'ın arasının gergin olmasından dolayıdır. Biz, spor yapıyoruz. Siyaset ve spor farklıdır. Avrupa'da resmi bir maç oynayacağız. Tüm dünya takip ediyor. Spor birleşmektir. Böyle bir yaklaşımın olması doğru değil" ifadelerini kullandı.

 "MEMLEKETİM GİBİ GÖRÜYORUM"

 Türkiye'deki yaşamından da bahseden başarılı hentbolcu, 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, kariyerinde Trabzonspor, Akçaabatspor, Konya Belediyespor, Gümüşhane Belediyespor ve Kırşehirspor formalarını terlettiğini söyledi. Son durağının Antalyaspor olduğunu belirten Georgiyevski, aktif hentbol kariyerini tamamladıktan sonra Antalya'da yaşayabileceklerini vurguladı.  Antalya'nın pek çok olanaklara ev sahipliği yaptığını söyleyen Azeri sporcu, "Antalya, büyük şehir. Çok turist geliyor. Aile için çok güzel bir şehir. Çocuklarım burada Türk okullarına gidiyor. Kariyerimden sonra da kafamda Antalya'da yaşamak var. Pandemi döneminde de buradan ayrılmadık. Burada mutluyuz. Burasını memleketim gibi görüyorum" diye belirtti.

 "ANTALYA'DA OLANAKLAR ÇOK FAZLA"

 Antrenman dışında şehirde yaptıklarını anlatan başarılı sporcu, "Antalya'da olanaklar oldukça fazla. Çok okul ve hastaneler var. Tanıdığımız çok insan var. Burada istediklerimize çabuk ulaşıyoruz. Gümüşhane'deyken hastane için Trabzon'a gidiyorduk. Burada yakın şehirlere gitmeye gerek yok. Sabah çocuklarımı okula bırakıyorum. Onlarla ders çalışıyoruz. Deniz parklarına gitmeyi seviyoruz" ifadelerine yer verdi.

 "GENÇ BİR KADROMUZ VAR"

 Sezona kötü başlayan, ancak sonrasında toparlanma eğilimine giren Antalyaspor Hentbol Takımı'nda kadronun gençleştirildiğine dikkat çeken Oleg Georgiyevski, "Bu sene gençleşmiş, yerli bir kadromuz var. Geçen sene de ligde biraz gittik ama kötü bir takımımız yoktu. Bu sene pandemi dolayısıyla çalışmalara geç başladık. Biraz zaman lazım. Bence iyi olacağız. Oyun içinde bir birimizle şimdilik çok iyi anlaşamıyoruz. Onun için de biraz zamana ihtiyacımız var. Bazı mevkilerde eksik oyuncular var. Ancak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.Bu oyuncular ilk kez bir biriyle oynuyor. Bireysel olarak iyi olabiliriz ama takım oyunu oynamamız lazım. Antrenman ve maçla birlikte bunları aşacağız. Sezon öncesi hazırlık maçı yapmamız gerkeiyordu ama birçok takım gibi biz de hazırlık maçı yapamadık" diye belirtti.

 İLK HEDEF LİGDE KALMAK

 İlk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirten Kırmızı-Beyazlı sporcu, "Sonrasında da ne kadar yukarı çıkarsak o kadar iyi. Şu an ligde kalabiliriz gibi görünüyor. Orta sıralarda olabiliriz" dedi.

 "TARAFTAR İTİCİ GÜÇ"

 Antalyaspor taraftarının kendilerine büyük destek verdiklerini ve itici güç olduğunu belirten Azeri sporcu, "Antalyaspor taraftarı her zaman bize destek verdi. Son maçlarda 20 seyirciye kadar alınabiliyor. 1-2 seyirci bile gelse bize daha iyi oluyor. Geçen sene zor maçlarda bize çok destek verdiler. Tribüne bakınca maçı daha iyi alıyorsun. Başka yerden güç buluyorsun. Taraftar çok önemli" sözlerine yer verdi.

KORAY GEÇGEL