BU CHP’LİLERE BİR HALLER OLUYOR

CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nde yaşan garipliklerle dolu bir dizi olayları yazmıştım. Bu konu sıcaklığını korurken, yeni bir skandal daha patlak verdi. Bu kez Serik’ten.

Önceki akşam sosyal medyada CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir’in eşinin sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği haberi yayıldı. Bir dizi iddialar da ortaya atıldı.

Dün de gazeteci arkadaşımız Teslime Tosun olayın perde arkası ortaya çıkartan bir haber ve köşe yazısını kaleme aldı. Bu yazıya göre istifanın perde arkasında rüşvet meselesi var.

Efendim, İbrahim Demir’in sürpriz bir şekilde istifasının ardında Ö.Ö. isimli bir esnaftan  oğlunu ve gelinini belediyede işe aldırma karşılığında rüşvet aldığı iddiası var. Hatta öyle bir iddia ortaya atılıyor ki bu rüşvet pazarlığının ses kaydı ortaya çıktığı için Demir istifa ediyor.

İzinsiz olarak kayıt edildiği tahmin edilen ses kayıtlarına göre, istifa eden CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in yine rüşvet karşılığında 11 kişi de işe yerleştirme sözü verdiği bu kayıtta yer alıyor.

İddia sahiplerine göre; 25 telefon görüşmesinin içinde İbrahim Demir’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na götürülerek hediye edilen kilimin alınış hikayesi de yer alıyor. Bırakın kilimi, hem Kılıçdaroğlu, hem özel kalemi hem de korumalarına portakal, limon ile mandalinalar da var. Bunlarda rüşvet olarak Ö.Ö.’den aldığı ifade ediliyor.

Elden ele dolaştığı belirtilen ses kaydına göre, Ö.Ö.’nün oğlunun işe yerleştirilmesi karşılığında Demir’e yüklü miktarda parayı veriyor. Fakat, iş konusu hallolan Ö.Ö.’nün üniversite mezunu oğlu temizlik işçisi kadrosunu reddedince tezgah bozuluyor.

Sonra? İşte bundan sonrası başka bir alem, evlere şenlik, tam bir rezalet, tam bir skandal. Verdiği parayı geri alamayan Ö.Ö., çalışmaya ihtiyacı olmayan eşi F.Ö.’nün sigortasını tamamlatmak için temizlik işçisi olarak onun işe yerleştirilmesine karar veriyor Demir ile.

CHP Serik İlçe Başkanı Demir, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile görüştüğünü ve hemen işe başlatacağını anlatıyor ancak bu gerçekleşmiyor. Telefondaki ses kayıtlarına göre, Demir bu kez konuyu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile görüştüğünü ve işin hallolacağı garantisini veriyor.

Tabi aradan onca zamsan geçiyor amma Döşemealtı’nda da iş konusu çözülemiyor. Bu kez ibre CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne dönüyor. Tabi bu arada  telefon konuşmalarından anlaşıldığına göre CHP’li belediyelerde işe alımlar olmadan önce ilçe başkanlarına listelerin gittiği de ortaya çıkıyor.

Bak hele sen şu işe!

Bizim kabzımal Ö.Ö., CHP İlçe Başkanı ile yaptığı konuşmalarda ya parasının geri verilmesini ya da iş konusunun çözülmesini talep ediyor. Ama öyle kibar bir dille değil.

Kılıçdaroğlu’na giden portakal ve limonlar da bu konuşmada ortaya çıkıyor. Hatta Ö.Ö., Demir’den bu işin faturasının 49 bin lira olduğunu ve parasını geri vermesini söylüyor.

Demir ise “Paranı geri ödeyeceğim. Ama bu hiçbir yerde duyulmasın” cümlesini kullanıyor. Kayıtlarda, CHP İl Başkanı, kendi çocuğunu bile 8 ayda Muratpaşa’ya, baldızının kızını ise başvuru yaptırmadan işe başlattığını itiraf ediyor. Vay babam vay. Şu işe bir bakar mısınız?

Aslında İbrahim Demir’in çarpık ve kirli işlerinin ilk görüntüsü uyuşturucudan sabıkalı olduğu ileri sürülen damadını CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nde işe yerleştirmelisi ortaya çıkmıştı. Kimse umursamamamıştı amma Perşembenin gelişi çarşambadan belli olmuştu.

Şimdi, gelinen noktada CHP Genel Merkezi’ne gönderilip, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulan bu olayların altında daha başka kirli işler çıkarsa şaşırmamak lazım. Çünkü son günlerde Antalya’da ‘CHP’lilere bir haller oluyor’.

ASIL BUNA CEVAP VERİN

Evet sevgili okurlarım. Ortaya çıkan bu skandalla ilgili asıl CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in ne cevap vereceği, nasıl bir açıklama yapacağı değil mi? Cengiz’in öyle sessiz kalıp ölü taklidi yaparak üstünü örtemeye falan çalışma gibi bir lüksü yok. Çünkü ortaya çıkan ses kaydına göre CHP’li tüm belediyeler zan altında!

Hani siz değimliydiniz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelttiği sorulara cevap veren? O zaman çıkıp bu çirkinlik ötesi duruma da cevap vermelisiniz. Aksi takdirde başkasına şahin kendisine gelince serçe misaline düşersiniz..

Ha “Cevap vermem kardeşim. Bu olay beni aşar Genel Merkez bu konuya baksın” dersen o da ayrı bir konu. Lakin adama sorarlar “Sen ne iş yaparsın” diye.

Hadi Başkan bekliyoruz cevaplarınızı.