BU BÖYLE GİTMEZ

Temsilcimiz Alanyaspor kötü gidişatını sürdürerek Adana Demirspor deplasmanından 4-0’lık rezalet bir skorla döndü. Kaç haftadır yazılarımda savunma işini iyi yaptığımızı ancak hücumu beceremediğimizi söylüyordum. Ancak artık savunmayı da yapamıyoruz ki son 3 haftada yediğimiz 8 gol bunu gösteriyor. Sorun ney, kadro kalitesi yeterli gibi ama neden skora yansımıyor, neden hiç pozisyon üretemiyoruz gibi soruları irdelemek ya da pozisyon pozisyon şu hatalı bu yanlış gibi anlatımlar şu an ki Alanyaspor’un durumunu özetlemeyecektir. Dolar ve Euro kurunun artması, yabancı kuralı ve yayın gelirlerinin düşmesi gibi pek çok etkenle Anadolu kulüpleri yerle yeksan olmuş durumda. Yani ligdeki 3-5 takım hariç kadrolar o kadar zayıf ki kim düşer kim yukarılarda bitirir kestirmek imkansız. Bu kadar kötü takımın olduğu bir ligde biz nasıl kendimizi bir tık yukarı atamadık gerçekten anlamsız. Daha önce de kötü gittiğimiz sezonlar olmuştu ancak dediğim gibi bu sezon hepsinden daha kötüyüz. Puan olarak demiyorum, ligdeki takımlar o kadar kötü ki, gerçekten yukarılara çıkmak çok kolaydı.  

Böyle durumlarda bizim yönetimimiz hoca değişikliğini ilk aklına getirir. Başkan Çavuşoğlu hoca değişikliklerini genellikle zamanında yapmış ve bir şekilde takımı Süper Lig’de tutmuş bir isim. Son dönemde transferler hiç istenen seviyede olmasa da hoca konusunda yakında bir şeyler duymaya başlarız. Artık takım ile Ömer Hoca’nın bir sorunu mu var yoksa gerçekten kadro mu yetersiz ya da başka sorunlar mı var bilmiyorum ama bir şeyler olduğu kesin. Ömer Hoca’yı çok beğeniyorum ve başarılı olacağına da inanıyordum. Teknik ve taktik bilgisi yüksek, modern futbola çağdaş gelişmelere ayak uyduran, ligi de bilen bir teknik adam. Ortada gerçekten bir sorun olmasa bu takım böyle oynamazdı. Birbirine benzer 3 golü arka arkaya yerken daha doğrusu Yusuf Sarı o bölgeyi adeta darmadağın ederken sadece izleyen, her maç kötü sonuçlar alınmasına rağmen aynı kadro ile maça çıkan, taktiksel tek bir değişiklik görmediğimiz, Novais gibi tek gol tehdidimizi her maç 60’larda çıkaran bir Ömer Hoca beni üzüyor ve şaşırtıyor. 

Hurra diye hocaya yüklenelim demiyorum sakın yanlış anlamayın ama küme düşme hattına doğru koşar adım giderken geç olmadan bir şeyler yapılmalı. Biz sadece taraftarız ve her ne olursa olsun takımımızı ve hocamızı desteklemeliyiz. Haftaya kötü bir Karagümrük’te kendi sahamızda ağırlayacağız. O maçı kazanalım mesela çünkü bu kötü başlangıç nedeniyle her bir puan altın değerinde artık. 

Hafta içi Anadolu kulüpleri ile ilgili naçizane bir kaç şey yazacağım. O yazıyı herkesin okunmasını tavsiye ediyorum. Kötü başladığımız iyi bitirdiğimiz bir sezon olsun.