BU BİR UYARIDIR

Bilindiği üzere geçtiğimiz Perşembe günü sonunda birçok yasak rafa kalkmıştı. Kabine Toplantısı’nın ardından alınan kararlar gereği; sokağa çıkma kısıtlaması sona ermiş, kapalı işletmeler faaliyete açılmıştı.

***

Yeni normalleşme dönemiyle birlikte insanların biraz rehavete kapıldığını görüyorum. Maske yasağının devam etmesine rağmen çoğu insan maskesiz dolaşıyoruz. Sosyal mesafe için yetkililer uyarılarda bulunmasına rağmen ne yazık ki kulak asılmıyor.

***

Bu virüsten kurtulmanın yolları belli iken tam tersini yapmak akıl dışı bir hareket. Çok basit yöntemlerle galip gelen taraf olabiliriz. Aşılanma bitene kadar sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyum gösterirsek bu salgını ortadan kaldırabiliriz.

LÜTFEN DUYARLI OLALIM

Uzun soluklu kısıtlamalar yaşadık. Sosyal hayatımız neredeyse bitme noktasına geldi. Şimdi tünelin ucundaki ışığı görmeye bu kadar yakınken sonu bitmeyen yasaklara göz kırpmayalım.

***

Her birey kendi üstüne düşeni yaparsa toplumsal refah artar. Toplu ulaşımda ya da kafelerde tedbirleri elden bırakmayalım. Bunca emeği heba etmeyelim.

TURİZM CANLANDI

Bilindiği üzere Rusya tarafından Türkiye'ye yönelik 15 Nisan'da başlatılan uçuş kısıtlaması, 22 Haziran itibarıyla sona ermişti. 2 aylık bir aradan sonra Rus turistler, Antalya’ya akın akın gelmeye başladı.

***

Ruslarla birlikte özellikle Ukrayna ve Almanya’dan gelen turistler, sektörü hareketlendirdi. Hafta sonu Antalya’ya 583 uçak inerken, yaklaşık 180 bin turistin geldiğini söyleyebiliriz.

Dış turizmle birlikte iç turizmde de büyük bir hareketlilik söz konusu. Özellikle Kurban Bayramı’nın gelmesi ve yasakların kalkması nedeniyle evde bunalan vatandaşlar tatil bölgelerine akın etmeye başladı.

***

Antalya’daki birçok otelin doluluk oranı yüzde 100 seviyesine geldi. Bu hareketlenme turizm sektörünü oldukça memnun etti. Yasaklara uymaya devam edersek, hem ülke ekonomisi hem de sosyal hayatımız iyi bir seviyeye gelecektir.

TOSUNCUK NEDEN GELDİ

Bilindiği üzere Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, binlerce kişiyi dolandırarak 1 milyar 139 milyon lira ile yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı bültenle aranan Tosuncuk, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoyla yargıya teslim olacağını açıklamıştı.

Akabinde de Brezilya’da teslim olup, Türkiye’ye getirildi. Türkiye’ye getirilen Tosuncuk, herkesin parasını vereceğini söyledi. Ailesiyle sorunlar yaşadığı için teslim olan Tosuncuk’un aklı neredeydi.

2 yıl boyuncu Uruguay, Kolombiya ve Brezilya’da gününü gün eden Tosuncuk, parayı bitirip teslim oldu. Şimdi yargıya hesap verecek. Binlerce kişinin ahını alan Tosuncuk’un gereken cezayı almasını umuyorum.