BU BELAYI BAŞIMIZA KİM SARDIYSA AYAĞA KALKSIN

Antalya’nın 60 yıllık geçmişe sahip hatta Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali olan Altın Portakal Film Festivali ilk kez bir darbe girişimi ile karşılaştı. Hem de öyle böyle değil.

Pazartesi günkü yazımda bu konuyu ele almış ve ‘TAKIM PROFESYONEL ANTRENÖR AMATÖR!’ demiştim. 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Koordinatörü Cansel Tuncer’in AMATÖRCE hatalarından bahsetmiştim.

Cansel Hanım’ın yaptığı hatalar nedeniyle festivali düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesi üzdüğünü ifade etmiştim.

Nedeni de, FETÖ propagandası yapılan ‘KANUN HÜKMÜ’ isimli belgesel filminin yarışma listesine alınmasıydı. Tabi bunlar Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in HABERİ OLMADAN yapılan işler.


Başkan Böcek, Ankara’daki görüşmesinden döndüğünde PATLAK VEREN SKANDAL nedeniyle Festival İdari Koordinatörü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer ile epey tartışmış. Bize sızan bilgilerin yalancısıyız!

Böcek’in, Cansel Hanım ile tartışmasıyla birlikte iki kamu personelinin yaşadığı süreci konu alan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli; karakterlerden birinin yargı sürecinin hala devam etmesi gerekçesiyle yarışmadan çıkarılmıştı.

Ortalık FETÖ ve onların destekçileri tarafından yangın yerine dönüştürüldü. Kel alaka bir şekilde konuya TERÖR SEVİCİ Türk Tabipler Birliği’nin başkanı bile katılarak açıklama yaptı.

Sonra DEMET AKBAĞ Başkanlığı’ndaki jüri açıklama yaparak belgesel listeye alınmadığı takdirde görev yapmayacaklarını duyurdu. Ardından sendikalar falan sıraya girdi.

Festivalde bu yıl yer alacak filmlerin yönetmen ve yapımcılar tarafından çekilme kararı aldıkları duyuruldu. FETÖ’cülerde PENSİLVANYA’DAN ateşe odun atmayı sürdürdü.

Önceki akşam Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, konuya müdahil olmayacağını açıklayarak, “NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN” diyerek kenara çekildi!

Böcek’in açıklamasının ardından ise dün sabah saatlerinde Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin festival seçkisi arasına yeniden DAHİL edildiğini açıkladı. “Yok yargılıma bitmiş, falan feşmekan” türü cümlelerle topu taca attı aklı sıra.


Festival yönetiminin aldığı bu karar sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı bir açıklama yaptı ve festivalden çekildiğini duyurarak tüm DESTEĞİNİ ÇEKTİ. Yani para musluğu kapatıldı.

Şimdi olaylara şöyle kısaca bakıp bir özet geçecek olursak; BALIK BAŞTAN KOKAR durumu yaşandı. Bu belgeselin olaylı olduğu ve sakıncalı görüldüğünü cümle alem bilirken bu film niye festivale alındı?

FETÖ propagandası yapılan bu belgesel festivale alınmasa; kimsenin gıkı çıkmayacak, bu kadar patırtı gürültü yaşanmayacaktı.

Hadi bunu da geçtik. “Zararın neresinden dönersek kardır” denildi çünkü Başkan Böcek haklı bir tepki gösterdi tabi ki.

Festival Yönetmeni Dr. Ahmet Boyacıoğlu belgeselin FETÖ yargılaması devam ettiği ve yargı sürecinin bekleneceği gerekçesi ile festivalden çıkartıldığı açıklanmıştı.

Krizi çıkaranlar bir türlü krizi yönetemezken aynı kişi tarafından bu kez, “Belgesel filmde yer alan kişi ile ilgili yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendiği” şeklinde ikinci bir açıklama yapılarak belgesel festivale dahil edildi.

Yahu siz milleti APTAL GERİZEKALI MI ZANNEDİYORSUNUZ? İki gün önce başka iki gün sonra başka bir açıklama yapıyorsunuz. Festival İdari Koordinatörü bir avukat arkadaş!

“Bitti noktayı koydular” derken bu kez de dün akşam saatlerinde  Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu’nun saçma sapan bir açıklaması ile FETÖ’nün sise belgesel KANUN HÜKMÜ’nün festivalden çıkartıldığı açıklandı.

Bakanların peş peşe açıklamalarından sonra HERKESİN KENDİNİ KURTARMA TELAŞINA düşmüşçesine yapılan bir karar ve açıklama ile SKANDALIN devam etmesi sağlanmış oldu. Tabi ‘ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ’ kten sonra kime ne faydası olacaksa?

Tabi peş peşe yapılan hatalar ile Süper Lig oyuncusu konumundaki Başkan Muhittin BÖCEK’i amatör hatalarla LİGDEN DÜŞÜRMEYE çalışmanın daniskası bu SKANDALLAR manzumesi!

Şimdi birileri kalkıp festivalden desteğini çektiğini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı falan suçlamaya kalkışmasın. Adamlar FETÖ’yü bile bile destek vermezler!

Kaldı ki konuyu siyasete çekmek isteyenler dönüp geçen yıl yapılan 59. Altın Portakal Film Festivali’nin kapanış törenine bir baksınlar. Bakan Mehmet Nuri Ersoy törende hem de devlet ve hükümet aleyhine konuşmalar yapan sözde sanatçılara rağmen!

Buraya kadar sanırım konu anlaşılmıştır. Ancak benim anladığım tek şey ise FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da yapamadığı darbe girişimin bu festivalde sanat kullanılarak yapılmak istenmesidir.

Hal böyle olunca, 60 yıllık mazisi olan bir etkinliğin ANTALYA ALTIN FETÖ FESTİVALİ olarak gelecekte anılması inanın hepimizin yüreğine HANÇER gibi SAPLANACAKTIR!

Bu tablo karşısında SKANDALI Antalya’ya layık görenler yani BU BELAYI BAŞIMIZA KİM SARDIYSA AYAĞA KALKIP usulca ve sessizce ÇEKİP GİTMELİDİR. Hem de PENSİLVANYA’ya!