Brent petrolün varil fiyatı 81,14 dolar
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 81,14 dolardan işlem görüyor.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 81,14 dolardan işlem görüyor.
Dün 81,75 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 81,61 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.27 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,6 azalarak 81,14 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,73 dolardan alıcı buldu.
Petrol fiyatlarının düşüşünde, Petrol İhraç Eden Ülkeler
Örgütünün (OPEC) ham petrol üretiminin arttığına işaret eden verilerle İsrail
ile Hamas arasında ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığı
haberleri etkili oluyor.
OPEC'in dün yayımlanan aylık petrol piyasası raporuna göre,
grubun ham petrol üretimi geçen yıl aralıkta önceki aya göre günlük 26 bin
varil artarak 26 milyon 741 bin varile yükseldi. Artan üretim miktarı,
ilerleyen dönemde petrol piyasasında arz sorunun yaşanmayacağına işaret ederek,
fiyatları baskıladı.
Ayrıca, OPEC'in bu yıl için küresel petrol talebine yönelik
artış tahminini sabit tutması fiyatların aşağı yönlü hareketini destekledi.
Grup, küresel petrol talebinin 2025'te geçen yıla göre günlük yaklaşık 1 milyon
450 bin varil artarak 105 milyon 200 bin varil olacağı öngörüsünde bulundu.
Talepte büyük çapta artışın beklenmemesi, fiyatları aşağı çekti.
Bunun yanı sıra, Orta Doğu'da ateşkes sağlandığına yönelik
haber akışı da fiyatlar üzerinde etkili oluyor.
Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman
Al Sani, dün başkent Doha'da yaptığı basın toplantısında Hamas ile İsrail
arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını,
uygulamaya pazar günü başlanacağını duyurdu.
Anlaşmanın ilk aşamasının 42 gün süreceğini kaydeden Al
Sani, Hamas'ın, ilk aşamada 33 İsrailli esiri serbest bırakacağını,
karşılığında bazı Filistinli esirlerin serbest bırakılacağını aktardı. Küresel
petrol rezervlerinin çoğunun yer aldığı Orta Doğu'da ateşkes sağlanması, piyasa
oyuncularının arz endişelerini hafifleterek fiyatların düşüşünü destekliyor.
Brent petrolde teknik olarak 82,09 doların direnç, 75,83
doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor.
AA
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
Son dönemde trafikte sigortasız araçların oluşturduğu tehlikelere ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hızla artmasına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle sigortasız araçların yol açtığı mağduriyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Gündüz, “Her dört araçtan biri sigortasız dolaşıyor” dedi.
Türkiye’de konut piyasasındaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak, satış rakamlarında geçmiş yıllara göre bir artış yaşandığını ancak piyasanın hala açılmadığını belirtti. Koçak, bunun en önemli nedenlerinden birinin konut kredilerindeki yüksek faiz oranları olduğunu vurguladı.
Antalya'da otelciler, 9 günlük bayram tatilinde yakalayamadığı doluluğu Paskalya'da telafi etmeyi hedefliyor. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, hava şartları ve tatilin son anda uzatılması nedeniyle bayramda beklenilen yoğunluğun oluşmadığını ifade ederek, rotayı 11 Nisan'da başlayacak Paskalya tatiline çevirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu, “Paskalya'da otelleri hemen hemen yüzde 100 dolduracağız” dedi.
ABD’nin tarife artışlarını açıklamasıyla birlikte geçtiğimiz hafta altında yükseliş yaşandı. Trump tarifeleri sonrasında altının ons fiyatı 3 bin 160 doların üzerini görerek rekor kırdı. Kuyumcu Yasin Adalı yılbaşından bu yana altında yüzde 20’lik bir artış görüldüğünü kaydetti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde muşmula hasadı başlarken zorlu şartlarda ağaçlardan toplanan meyveler önce paketleniyor, ardından hal pazarına götürülerek satışa sunuluyor.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, mesken abone grubuna yapılan yüzde 25’lik elektrik zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Tat, yapılan bu artışın, özellikle dar gelirli vatandaşları ve sabit gelirle geçinen aileleri zor durumda bırakacağını belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre, Nisan ayında kira sözleşmesini yenileyecek kiracılar için uygulanacak artış oranı yüzde 51,26 oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz