BRAVO ÇOCUKLAR

Down sendromlu çocuklarla, koronavirüs tedbirleri kapsamında engelli farkındalığı oluşturmak amacıyla 14 kuralın yer aldığı bir kamu spotu hazırlandı. Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, “Bu çocuklara fırsat verilirse her şeyi yapabileceklerine dikkat çekmek istedik” dedi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında engelli farkındalığı kazandırmak ve engelli bireylerinde bu süreçte yer aldığını gösterebilmek amacıyla down sendromlu çocuklarla 14 kuralın yer aldığı bir kamu spotu hazırlandı. Kamu spotu, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği ve Kepez Belediyesi işbirliği ile Antalya Film Akademisi tarafından gönüllülük esasıyla gerçekleştirildi. Çekimler Antalya Film Akademisi’nin Sahibi Mehmet Urba tarafından gerçekleştirildi. Çekim süresince Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay ve Derneğin Basın ve Halkla ilişkiler Koordinatörü Betül Altuntaş ile yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

“FIRSAT VERİLİRSE YAPABİLİRLER”

Dernek Başkanı Gülcan Ay, toplumda engelli farkındalığını geliştirmek adına böyle bir projeye imza attıklarını söyledi. Ay, “Koronavirüs sürecinden engellilerin de farkında olduğunu herkese göstermek istedik. Toplumsal farkındalık oluşturarak pandemiye vurgu yapmak istedik. Engelli çocukların da neler yapabileceğini topluma göstermeliyiz. Fırsat verilirse yapabilirler. Hem engelli çocuklarımızın yapabileceklerine hem de koronavirüse dikkat çekerek iki yönlü farkındalık yapma amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdik”  ifadelerini kullandı.

“TOPLUMA VE VATANA BORCUMUZ”

Down sendromlu çocukların kurallara çok önem verdiğini belirten Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Basın ve Halkla ilişkiler Koordinatörü Büşra Altuntaş, çekimlerin eğlenceli geçtiğini belirterek, “Yaşları 7 ila 19 arasında olan 14 down sendromlu çocuğumuzla kamu spotu niteliğinde bir film çekimi yaptık. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 14 kural için kamu spotunu birçok insan yaptı ama bunun içinde engelli çocuklar da var. Onlar da olayın farkındalar. Bizde hem engellere hem de uzun zamandır gündemimizi meşgul eden koronavirüse dikkat çekmek amacıyla böyle bir yola çıktık. Yapılması ve yapılmaması gerekenlerle ilgili bir çekim gerçekleştirdik. Bu çocuklardan her alanda faydalanılabilir. Engelli çocukları topluma kazandırmak zorundayız. Bu hepimizin topluma ve vatana borcudur” diye konuştu.

TERAPİ GİBİ SET

Çekim sürecini anlatan Antalya Film Akademi Sahibi Mehmet Urba ise proje öncesinde endişelerinin olduğunu fakat çekim esnasında sürecin düşündüğünden çok daha kolay ilerlediğini dile getirdi. Down sendromlu çocuklarla vakit geçirmenin kendisine terapi gibi geldiğini belirten Urba, “İlerleyen zamanlarda da farklı projelerde yeniden onlarla bir araya gelmek istiyorum” sözlerine yer verdi.   

FATMA ARSLAN