BOZUK KLİMAYLA ZORLU YOLCULUK

Antalya’da seyir halinde olan Varsak–Sarısu hattında seyreden VS18 numaralı otobüste bulunan yolcular, klimanın açılmasını istemeleri üzerine otobüs şoförü yolcuları apar topar otobüsten indirdi. İddialara göre yolculardan biri, otobüs şoförüne fiziksel saldırıda bulundu.

Kliması bozuk olan bir otobüsün sefere çıkması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Büyükşehir Belediyesi’nin denetimlerini yapmadığını savunan vatandaşlar, Antalya’nın kavurucu sıcağında yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

DENETİMLER YETERSİZ

Antalya’da toplu ulaşımda kullanılan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı özel halk otobüslerinden pes dedirten görüntüler gelmeye devam ediyor. Dün yaşanan bir olayda, otobüste bulunan yolcuların klimanın açılmasını istemeleri üzerine otobüs şoförünün yolcuları yol kenarına indirdiği anlar vatandaşlar tarafından görüntülendi. Büyükşehir Belediyesi’nin denetimde olan otobüslerin bozuk klimayla sefere çıkması vatandaşları isyan ettirdi.

“SICAKSA EVDE DURUN”

Otobüs şoförü tarafından yaşadıkları muameleyi video çekerek anlatan yolculardan biri, “Çocuklar dışarıda, biz içeride kaldık. Çocuk travma geçirdi. Elini kıstırıyordu az kalsın. Bütün yolcuları indirdi. 1 saattir yalvarmamıza rağmen ne havalandırmayı açtı, ne klimayı açtı. Çok ayıp ya” dedi. Görüntüleri kaydeden vatandaşlar otobüs şoförünün çoluk çocuk demeden herkesi aşağı indirdiğini ve “Sıcaksa evde durun” dediğini öne sürdü.

YOLCU UÇAN TEKME ATMIŞ

Yaşanan olay hakkında açıklama yapan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, otobüsün klimasının arıza yaptığı için yolcuların indirildiği ve o sırada yedek araç bulunmadığını iddia ederek, otobüs içerisindeki kameralarda bir yolcunun şoföre uçan tekme attığını da öne sürdü. Bu yolcu hakkında pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekleyen Arslan, sosyal medyada yayılan görüntülerin hoş olmadığını savundu.