BÖYLE 'MÜDÜR' DÜŞMAN BAŞINA

Aracının defalarca arıza vermesinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nı arayan ancak sonuç alamadığını iddia eden otobüs şoförü Ahmet Cançatal, aracı yolda kalınca isyan etti. Cançatal, “Yetkililer, araç yansa dahi sanayiye gidemezsin dediler. Müdür talimat vermiş. Bizi mağdur ederek zevk mi alıyorlar? Şimdi bunun masrafını kim ödeyecek?” diyerek sitem etti.

Varsak Aktarma, Güllük Caddesi güzergahında VC53 otobüs hattında çalışan 07 AU 0365 plakalı özel halk otobüsünün şoförü Ahmet Cançatal, aracı yolda kalınca yetkililere sitem etti.

AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ

Kızılarık Caddesi’nde seyir halindeyken kırmızı ışıkta duran ve aracını bir daha çalıştıramayan Cançatal, “Aracım arıza yaptı. Ulaşım Daire Başkanlığı’nı aradım. Yetkililer bana müdürün kesin emri olduğunu ve araba yansa dahi sanayiye gidilmeyeceğini söyledi. Yalnızca çekici çağırabileceğimi belirttiler. O gün o şekilde idare ettim. Fakat aracımda yine arıza fark ettim ve yine aradım. Bana aynı şeyleri söylediler. Bende yola çıktım. Trafiğin ortasında araç yolda kaldı.  Marşa bastım çalışmadı. Tamirciyi aradım beklemeye başladım” dedi.

“MASRAFLARI MÜDÜR MÜ ÖDEYECEK?”

Önceki gün aracında arıza olduğunu Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkililerine bildirdiğini ancak aldığı cevap karşısında neye uğradığını şaşırdığını belirten Ahmet Cançatal, “20 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce başıma gelmeyen bir olay yaşadım. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bir müdür atamışlar. Kim olduğunu da bilmiyorum. İsterse babamın oğlu olsun umrumda değil. Aracı tamire gönderseydim 200 TL maliyeti olacaktı bugünkü maliyeti ise 20 bin TL.  Şimdi bunun parasını kim ödeyecek? Müdüre sorun bakalım ödeyecek miymiş? Patron bu arızanın parasını benden kesmek isterse ben kime şikayet edeceğim? Patron bana niye tamire götürmediğimi sorduğunda müdür izin vermedi mi diyeceğim?” diye konuştu.

AMBULANS UZUN SÜRE İLERLEYEMEDİ

Öte yandan halk otobüsünün yolda kalmasından dolayı trafiğin yoğun olduğu caddede uzun araç kuyrukları oluştu. O sırada siren sesini açan bir ambulansın uzun süre ilerleyememesi de dikkat çekti. Şoför Cançatal, herkesin mağdur edildiğini söyleyerek,  “Araçta 30 tane yolcu vardı. Hepsini indirmek zorunda kaldım.  İnsanlar da mağdur oldu. Tamirci çağırdım ama benim gibi bir kişi daha yolda kalmış.  Buraya ancak 1 saat sonra gelebileceklerini söylediler. Ne olacak bunun sonu? Bizi mağdur ederek zevk mi alıyorlar? Araçlar burada kuyruk oluşturdu. Ambulans geçemedi. Yazık” ifadelerini kullandı.