BÖYLE Mİ OLMALI YÖRÜK FESTİVALİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali herkesin olduğu gibi benimde kafamı karıştırdı.

Daha başlamadan önce tartışmalara konu olan 20 MİLYON LİRA bütçeli festival başlamaya ramak kala skandallarla adını tarihe yazdırdı. Sponsorların isimleri ve konumları tartışıldı.

Bu kargaşa devam ederken festivalin açılışına katılacağı günler öncesinden duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ani bir kararla programını iptal etti.

Hemen ardından açılışa Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılması, akabinde ise adet yerini bulsun diye CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in festivali ziyaret etmesi!

Buraya kadar olan gelişmelere şöyle bir baktım ve tam bir skandal. Arkadaş siz bu festivali düzenlerken bir TERTİP KOMİTESİ kurmadınız mı? Kim sponsor olabilir diye hiç istişarede bulunmadınız mı?

Bir köy muhtarlığı bile böylesine önemli bir organizasyonda onlar bile MUHTAR AZA HEYETİ’ni toplayıp istişarede bulunur ve kararlar alır. Siz ne yaptınız arkadaş?

Belediyeye bir işçi almaya kalksanız kırk yerden İYİ HAL KAĞIDI isterseniz. Ama 20 MİLYON LİRA bütçeli bir festival yaparken niye tartışmalı sponsorları tercih edersiniz ki?

İşte bu ve buna benzer sorular kafaları karıştırmıştır. Bazı konularda kimileri haksız kimileri haklı. Ben işin orasında değilim, yani sponsorlar konusunda. Ben protokol daveti konusuna takıldım.

Davet ettiğiniz ve geleceğini duyurduğunuz zat MUHTAR değil, sıradan bir İNSAN değil. Koskoca ATATÜRK’ün partisinin lideri! Madara oldunuz, mundar ettiniz bu işi de.

Ben hep söylüyorum; “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i birileri sabote ediyor” diye. İnanmayan son dönemdeki yapılan hatalı işlere ve organizasyonlara bir göz atsın!

Hadi bu konuları geçtik. Benim anlamadığım bir diğer konuda festivaldeki ünlü sanatçıların konseri. Ne Yörüklükle ne de Türkmenlikle alakaları var.

Parasını alıp sahneye çıkıyor, iki şarkı bir türkü, bir arabesk. Lay lay lom. Hepsini topla bir Emre Dayıoğlu repertuarı etmiyor. Sonra? Paramızı aldınız diye bir de plaket veriliyor.

Maalesef Yörük Türkmen kültürü ile alakası olmayan işler yapıldı bu festivalde de. Birileri zengin edilip ceplerini dar günümüzde para sokuşturuldu.

İnsanın “Böyle mi olmalıydı Yörük-Türkmen Festivali” diyesi geliyor.

AŞKINIZ YERE BATSIN SİZİN

Ölümsüz aşklar var ya! Belki bir şarkı sözü belki de harbiden yaşanmış ölümsüz bir aşk hikayesi için söylenmiş söz bu. Amma velakin bu söz kalbe değil artık dağa taşa yazılıyor.

Geçtiğimiz günlerde SELGE ANTİK KENTİ’nde milyonlarca yılda oluşan ‘ADAM KAYALARI’na magandalar tarafından yazılan yazılar ile tarihin içine edilmiş ve büyük tepki almıştı.

Adamlar yemiyor içmiyorlar aşklarını söz de ölümsüzleştirmek için oraya buraya yazıyorlar. Bırakın ölümsüzleştirmeyi arkalarından yedikleri laflar ile yerin dibine batırılıyorlar.

Buna bir örnek yine bir antik kentte yaşandı. OLİMPOS ANTİK KENTİ çevresindeki Opuntia türü kaktüslere, bazı çiftler aşklarının ölümsüz olacağı inanışıyla isimlerini yazıp kalp şekli çizerek zarar verdi.

Orta Amerika'ya özgü, zorlu iklimlere uyum sağlayan ve uzun ömürlü OPUNTİA KAKTÜS türlerinin başı 'AŞIKLAR'la yani magandalarla dertte.

Türkiye'de 'kaynanadili' olarak da bilinen bu kaktüslere çiftler isimlerini yazıp, kalp şekli kazıyarak zarar veriyor.

Nasıl bir inanış bu anlamadım gitti. Yahu aşık adam naif olur, nazik olur, etrafına zarar vermez. Çevresine ve aşık olduğu kişiye aşkla bakar. Ne gezer bizim aşıklarda.

Önce çevreye sözde aşklarını sağa sola adlarını yazarak kazıyıp zarar verirler. Yetmedi, “SENİN İÇİN ÖLÜRÜM” dediği aşkını katlederek yok eder.

Hay sizin aşkınız batsın. Böyle aşk olmaz olmaz olsun. Aşık olursunuz dağlara, taşlara, tarihe ve çiçeklere zarar verirsiniz. Yetmez aşkınızı “YA BENİMSİN YA TOPRAĞIN” diyerek öldürürsünüz.

Olmaz olsun böyle aşk be.

MERKEZDEN ÖTE

Antalya’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Özgecan Aslan Gençlik Merkezi var. Kültür Mahallesi’nin hemen girişinde. Gençlerin buluşma noktası.

Şimdi şöyle arkanıza yaslanın ve düşünün, “Burası nasıl bir yer” diye. Hatta bir gençlik merkezi düşünün, “İçinde neler var” diye. Eğitimler veriliyor ama bahçesine gelin bahçesine.

Bahçesinde kümes ve her gün yumurta veren tavuklar, gençlik serasında mevsim sebzeleri yetişen bir gençlik merkezi! Hayal değil gerçek. Tıpkı bir köy bahçesi gibi.

Uluslararası Genç İletişimciler Forumu 6-11 Mayıs 2022 tarihleri arasında 81 ilden ve 10 farklı ülkeden iletişim fakültelerinin öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşiyor.

‘Stratcom Youth’un katılımcı gençleri Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’ne giderek bu gerçeği gördü. Gördükleri karşısında şaşıran gençler buranın bir MERKEZTEN ÖTE olduğunu gördü.

Haydi gençler, sizde bu gerçeği görmek için gidin Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’ne.