BÖYLE İL BAŞKANI GÖRÜLMEDİ?

BÖYLE İL BAŞKANI GÖRÜLMEDİ?

Sosyal medyada binlerce kişi, Nusret Bayar’ın HDP ziyaretine tepki gösterirken, bir elin parmak sayısı kadar bu ziyaretten mutlu olanlar oldu.

Bunlardan biri de, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya oldu. Kaya ziyaretle ilgili, “HDP vekillerine ve yöneticilerine yapılan saldırıyı kınıyor ve doğru bulmadığımızı beyan ediyoruz. Bu yanlışı yapanların yanlışlarından dönmelerini diliyoruz. Demokrasi adına, kardeşlik adına, birlik ve beraberliğimiz adına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sn. Nusret Bayar'a HDP il başkanlığını ziyaret etmesinden dolayı teşekkür eder, bu adımların daha sık tekrarlanmasını diliyoruz.’’ diye bir destek paylaşımı yaptı.

Hasan Kaya’nın sosyal paylaşım sayfasına baktığımızda, söz konusu paylaşımı beğenen kişi sayısı sadece 11. Bunlardan birisi Ümit Uysal’ın dışarıdan danışmanı olduğu iddia edilen Mehmet Altındağ ve Ümit Uysal’ın CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in olması dikkatlerden kaçmadı.

Burada şunu belirtmek istiyorum. Bu açıklama yapan kişi tüm Alevi kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Bu konuyu şöyle anlatayım...

HDP’li Sırrı Sakık: ‘’Mustafa Kemal'in generali olsanız ne yazar, it sürüleri” diyen PKK iltisaklı CHP düşmanı bir zattır. Geçmiş yıllarda, bir televizyon programımdaki dört  konuktan ikisi, Sırrı Sakık ile Murat Bozlak’tı. Diğer ikisi ise CHP’li Kamer Genç ile MHP’li Mehmet Gül'dü.

Sırrı Sakık’ı nereden tanıyoruz?... Programın ortasında Sırrı Sakık, Kamer Genç’e hücum eder: -”Siz Atatürk’ü savunarak, soykırıma uğrayan Dersimli Kürtlere ihanet ediyorsunuz.”

Kamer Genç anında şu karşılığı verir: -”O kullandığınız cümlede, bir kaç tane büyük yalan var.”

Sırrı Sakık: Ne imiş o?

Kamer Genç: “Birincisi Dersim bir ilin değil bölgenin adıdır ve benim ilim Cumhuriyetle beraber Tunceli olmuştur.” Kamer Bey devam eder: “İkinci husus Dersim’de olanlar soykırım değil yeni kurulan bir devletin başkaldıranlara karşı önlem almasıdır. Bir başka yanlışınız ise Tunceli asla Kürt değildir. Biz Hazar kökenliyiz. Dilimiz de sizden farklı yani ne kırmançi ne de zazaca konuşuyoruz.”

Sırrı Sakık: Seyid Rıza’ya ne diyeceksin?

Kamer Genç: “İngilizlerin oyununa gelmiştir. Tuncelililerin o dönem önderi, Atatürk’ün yoldaşı olan Diyap Ağa’dır...  O yıllarda Şeyh Said ve Seyid Rıza’yı kullananlar şimdi PKK’yı kullanıyor.”

İşte Kamer Genç’i bu milli duruşu için seviyor ve saygı duyuyoruz.

Bunu niye anlattım? CHP Antalya’ya bir il başkanı geldi. ‘’Nusret Bayar’’ Sekiz ay olmadı.

Yapmadığı kalmadı. Cumhuriyet sayesinde, Atatürk sayesinde CHP’de o koltukta oturacaksın. Atatürk Düşmanı olan HDP ile cirit atacaksın, kol kola ‘’AŞK’’ yaşayacaksın! Yok öyle bir şey! Devleti kuran parti, devlet düşmanları ile... Hem de Ulu Önder Atatürk’ün partisinde... CHP kuruldu kurulalı ilk defa, CHP Antalya il başkanı bir ‘’TERÖR Örgütü Destekçisi’’ partiyi HDP’yi ziyaret etti.

Şehitlerimizin kemiklerini sızlattılar. Bunu herkes gördü görmesine ancak, AK Parti Antalya İl Başkanı ve MHP Antalya İl Başkanı bunu görmemiş, duymamış olmalılar ki... Bir tek eleştiren açıklamaları bile yok. Bu öyle geçiştirilecek bir olay değildir. AK Parti ve MHP İl Başkanları bunu böyle geçiştiremez. Geçiştirmemelidir. Her fırsatta bu ittifakı gizleyen, yalanlayan CHP, artık bunu kabul etmektedir.

 CHP ile HDP’nin ittifak yaptığının belgesidir bu artık. İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran ve İyi Partililer sessiz kalarak adeta bu duruma tam destek vermişlerdir. Ne de olsa, “Sükut ikrardan gelir.”

Gelelim, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’a... Yeni CHP’lilerin anlayacağı dilden anlatayım. Nusret Abim geleli sekiz ay oldu, bir şey yapmadı diyorlar. Yüzünüze, gözünüze dursun, daha ne yapacak Nusret abim? Anlamada güçlük çekenler için tek tek anlatayım. Kandil’e gidip de fotoğraf mı versin? Mekanları giyip, resim mi çektirsin?

Kobani gözaltılarında HDP Antalya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden, boy boy resim paylaşan HDP’ye desteklerini sunan Nusret abim daha ne yapsın! Önce Selo’yu sonra İmralı’ya gidip Apo’yu mu ziyaret etsin? Hiç sordunuz mu ? Nusret abime bunları neden yapıyorsun diye?

Çünkü CHP, artık eski CHP değil. CHP Genel Merkez’de bunlar şirin görünüyor. Göz alıcı şeyler olarak görünüyor... Bu tip olayları yapanlar ödüllendiriliyor. Nusret Bayar’ın yaptıkları sadece bunlardan mı ibaret? Tabi ki hayır!

Muhittin Böcek'i hastane sürecinde yalnız bırakan, arkasından konuşanları “BÖCEK ÖLECEK YERİNE GEÇELİM” çalışmaları yapanları koruyan Nusret abim, -Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan'a TV canlı yayında iftira atan (“Oğlu istemedi, açıklama yapılmasını.’’) diyen Nusret abim…

Haa, bu arada aklıma geldi. Bir Tv programında ‘’Böcek ‘’Şu an yaşıyor!’’ diyerek, permütasyon ve kombinasyon hesabı yapan, yine Nusret Abim... Böyle İl Başkanı herkese nasip olmaz. Kıymetini bilmeli yeni CHP’liler. Ne dersiniz?

Kalın sağlıcakla...