BOŞBOĞAZLIK

Bu hastalık özellikle bu asırda revaç bulmuştur. Söz gümüşse sükut altındır, ya hayır söyle ya sus gibi manevi irşadlar artık gevezelik boş konuşma hastalığının bulaşıcılığından yok olup gidiyor.

***

Konuşma hastalığının yayılması sebebi ile dünyanın huzuru kaçırılmaktadır. Çok konuşan muhakkak hata eder hatalı cümleler kurar.

***

Evli insanlar boş ve faydasız konuştuklarında boşanmaya kadar giderler, dostlar birbirleri ile faydasız konuşmaya devam etseler dostlukları kavga ile bitebilir, özellikle ilim tahsil etmeden konuşmak hem sana hem muhataplarına zarar verir.

***

Bir de hasta konuşmaları kayıt altına alıp televizyon ile radyo ile dergi gazete ile yaymaya başlayınca bu gürültüden maddi alem manevi duygular yara bere içinde kalır.

***

Bu hastalıktan kurtulmak için en büyük konuşmanın sahibi Rabbi Rahime kulak vermelisin gönül vermelisin dil vermelisin göz vermelisin ayak vermelisin el vermelisin tüm duygularını ona teslim etmelisin yani sana verilen bütün cihazlar ile hepsini ayrı ayrı kulluğunu sergilemelisin.

***

Mesela gözünü Rabbinin sanatını hikmetini ilmini güzelliklerini düşünmeye baktırmalısın. Yoksa nefsin ve şehvetin için o gözü kullanmaya devam etsen ebedi manevi körlük gibi bir musibete düşersin.

***

O göz O’nun faaliyetlerini görmen için verilmiştir. Dilini O’na kulluk için ver O’nu an O’nu anlat O’nu sevdiğini söyle O’nun için konuş O’nun için sus O’nunla alakası olmayacak hiçbir iş için dilini kıpırdatma.  O vakit ebedi bir konuşma nimetini kazanırsın yoksa o dil bir gün senden alınır ah ve vahlar çekmek için sana iade edilir.

***

Ayaklarını O’nun yolunda gitmek için kullan ellerini O’nun rızasını kazanmak için çalıştır yoksa O ayaklar ve eller senden geri alınır bir azaba çakılır kalırsın ve seni kovalayacak azaplardan kaçmak için kullanırsın.

***

Diğer azalarını sen kıyas et. Güzel gör güzel düşün güzel düşünüp hayatından lezzet al ve insanları da buna teşvik et. Göreceksin o zaman bu beş hastalık senden yavaş yavaş gidecek uzaklaşacak şeytanını üzecek Rabbini çok sevindireceksin ve O senden razı inşallah olacak.

***

Gel üzelim bu iblisi. Gel memnun edelim alemlerin Rabbini. Zira O bizi memnun ediyor isyanımızı yüzümüze vurmuyor bize mühlet tanıyor O’na küfredenlere bile çeşit çeşit rızıklarını nimetlerini vermeye devam ediyor. Yazımı Rabbime nidalarım ile sonlandırıyorum.

***

Ya Rabbi sen şahidimsin ben ecelimin beni sürekli takip ettiği bir alem olan dünyada senin rızanı kazanmak için dilimi döndürdüğün kadar aklımı işlettiğin kadar senin güzel kullarını sana çağırıyorum bu çağrışmalarım da beni de sana en hayırlılar ve salihler ile ulaştır.

BİR DUA

Nefsime verdiğim bu dersimi ve benim gibi nefsinden dertli olanlara Kur-an’ının derslerinin tesirini göster. Seni layığı ile tanıyıp bilemiyoruz ey sonsuz şefkatli Rabbim bizleri her türlü kötü düşünce ve davranışlardan arındır bize verdiğin emaneti korumayı nasip eyle amin amin amin.