BOŞ RESİMLER

Anlaşılmayan boş resimlerden kendimce tevarüs ettiğim bazı nedenleri görmede büyük bir şaşkınlık yaşıyorum. Antalya’nın en özel bölgesinde en özel görevlerde her defasında yanan soru işaretlerini, neden sürekli yandıkları konusunda anlama ve kavrama adına derin üzüntü duyuyorum. Böyle olmamalıydı, böyle olması gerekmezdi diye hayıflanıyorum. Kaybolmuş cümlelerde bir gelecek bulabilir miyiz?

Yıllar önce büyük bir heyecanla imkânsızlıklar içinde başlattığımız kadın futbolunun kısa bir zaman içinde kızlarımızın hem eğitimlerine getirdiği etki, hem de sportif anlamda sağladıkları başarı ile gurur duyuyoruz. Ancak çıktığımız yolda şunu iyi gördük ki, yürüdüğümüz hedefte tek başına Don Kişot misali yel değirmenine karşı savaşıyoruz.

Bizlere köstek olmaya çalışan kişilere sahip çıkanları gördük. Onlara gösterilen ufak bir ilginin bizlere gösterilmesi anlamında bakışların nasıl kıvrıldığını yaşadık. Bu emeğin karşısında makamların bile dik duramayacağını ifade etmem yanlış olmayan tek düşünce olsa gerek. Öyle anlarımız oldu ki bazı kurumların köstek adına teamülleri nasıl kendilerine göre yontup bizim karşımızda var olduklarına şahit olduk.

Hizmet anlamında hiçbir şeyin bizleri yolumuzdan alıkoyamayacağı gerçeğinde inancımız tamdır. Her bir ilçemiz spor konusunda bir cazibe merkezi olabilir. Birçok ilçelerin herhangi bir sporda ulusal müsabakalarda olması, bizleri bu anlamda ulusal alanda mücadele etmeye yönelten kitle sporlarından bir tanesi de kadın futbolu futbolu olabilir. Bu amaç doğrultusunda bölgemiz gençliğine sahip çıkalım. Özellikle kadın futboluna Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi birçok süper lig ve birinci takımları el atmışken, insanın bazı yerlere şunu sorası geliyor. Neyi bekliyorsunuz, sizin amacınız nedir? Bundan dolayıdır ki soruların cevaplarına uzak kalmadan Antalya’mızın kadın futbolundaki ulusal ve uluslararası markası olmayı başarmaya çalışan 1207 Antalyaspor’un oluşumunda destek unsurunu yaşatalım ki, bizler de Antalya olarak bunun haklı gururunu yaşayalım.

Amatör lig sezonu öncesinde birçok takım hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapıyor. Âmâ bazı belirsizlikler büyük etken olsa da amatörlerimiz bu sezon öncesi suskun görünüyor. Hedeflerin yolunda hizmet anlayışları suskunluğu kabul etmez. Çünkü futbolun başarı ile taçlandırılan kısmında hedeflerin yolunda ilerlemesini sağlayabilecek nedenler gerekir. Bu ifadeyle sporun çeşitliliğinde bakışlarımızı ve anlayışlarımızı kuvvetlendirmeliyiz.

Hüviyetini arayan milli takıma Şenol Hoca ile yakalanan çıkışın, başarının ne yazık ki düşüşü devam etmektedir. Umarım kamikaze çakılışa ülke puanlarında yaşadığımız çakılışla doğru orantılı olmaz. Maalesef üzülerek ifade ediyorum ki özellikle futbol alanında büyük bir karekter sorunu var. Bunu her şekilde görüyor ve yaşıyoruz. Saha içi gerçeklerle saha dışı gerçekleri artık görmemiz gerek.

Kıssadan hisse Shakespeare, Hamlet adlı eserinde diyor ki ; “Kuzeyden pis kokular geliyor.”