BOŞ MASA

Bilmem kaçlı masa pazar günü ikinci tur altın günlerinin birincisini yaptılar. Sonuç mu? Yaklaşık bir yıldır olduğu gibi yine aynı;  hava, civa, yine bomboş işler ve açıklamalar. Cumhurbaşkanı adayları yok. Seçim beyannameleri yok. Yok oğlu yokkk...

***

Yazık, yazık. Hem de çok yazık. Görünen kısımda altı tane partinin liderleri aylardır bir masanın etrafında toplanıyorlar ama memleketimin lehine bir tek çözüm önerisi sunamıyorlar.

***

Benim gördüğüm kadarı ile şimdiye kadar sadece iki sorunu çözdüler. Birincisi; Masadaki oturma düzeni. İkincisi de; ne yiyecekleri... Eğer benim göremediğim başka icraatları var ise okurlarım beni düzeltsin lütfen.

***

Masa, ilk toplandığı günden bu zamana kadar sekiz ay bilmem kaç gün geçti. Seçime de sekiz ay bilmem kaç gün kaldı. Sekiz aydır ülkemizin sorunları ile ilgili bir tek çözüm önerileri olmadı. Kalan sekiz ayda da bir çözüm önerileri olmayacak anlaşılan.

***

Pazar günkü toplantıdan sonrada, ülkemizin sorunlarına yönelik soyut beyanlar verip, açız edebiyatı yapmaya devam ettiler. Somut bir tek çözüm önerisi söyleyemediler.

***

Mesela; enflasyonu nasıl düşüreceklerini anlatmadılar. Anlatamadılar. Dış politikayı nasıl yürüteceklerini anlatmadılar. Anlatamadılar. Çünkü; Erdoğan' ı devirmekten başka amaçları yok.

***

Erdoğan’ın yaptığı tek bir hizmeti bile baz alıp; biz Erdoğan’ın yaptığının bir fazlasını yapacağız diyemediler. FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadele edeceğiz diyemediler.

***

Ülkemizin sorunlarına çözüm üretemedikleri gibi; Bilmem kaçlı masanın sorunları ile boğuştular. Koltuk hesabı, koltuk kavgası ettiler.

***

Onları destekleyen fondaş medya organları da; “Altılı masanın sahibi misafirlerini ayakta karşıladı. Gelen misafirler güler yüzlü idi. Samimi poz verdiler. Kararlı görünüyorlardı’’ gibi saçma sapan övgüler ile gün boyu yayınlar yaparak seçmeni masaya odaklamaya çalıştılar.

***

Bu arada o masa dağılır diyenler ve böyle bir beklenti içinde olanlar yanılıyorlar. Üst akılın talimatı gereği seçime kadar o masa dağılmaz. Üst akıl buna izin vermez. Ben buraya yazdım. Sizde yazın bir kenara.

***

Ama seçimi kaybettikleri günün ertesi günü sadece masa dağılmakla kalmaz, başta Kılıçdaroğlu ve Akşener olmak üzere masaya dahil olan sözde liderlerin hepsi siyasetin çöplüğüne giderler. Bunu da yazın bir kenara...

***

Pazar sabahından gece yarılarına kadar altılı masaya güzellemeler yapan fondaş medya; Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan, Pendik- Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun açılışını yapan Erdoğan'a haberlerinde hiç yer vermedi. (Hani Kılıçdaroğlu’nun;  ‘’Oraya uçak inmiyor ki, uçak inmeyen yere havaalanı yapmak; tuz gölüne alabalık tesisi yapmaya benzer ‘’ dediği ve günümüzde, Türkiye’nin en yoğun üçüncü havalimanından bahsediyorum)

***

Boş masadan her zaman ki gibi bir şey çıkmadı. Ama; masadan kalkan Kemal Bey bir TV kanalına gitti ve katıldığı yayında ‘’ Millet İttifakının çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı, altı lider ile de ters düşmemeli, bu konu da taahhüt vermelidir’’ dedi.

SON SÖZ

Arkadaş siz bağımsız bir cumhurbaşkanı adayı mı arıyorsunuz, yoksa;  çay servis edecek eleman mı? Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…