BOŞ LAKIRDI

Atalarımız “Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp” demiş. Ayıplarını bir şekilde örtmenin yolunu tercih edenlerin suçlu güçlüyü bastırır misali hareketlerini gördükçe ülkemiz adına kahrolmamak elde değil.

***

Bir ülkenin yönetimine talip olacaksınız ama o ülkenin yasalarını, kanunlarını bilmeden hareket edeceksiniz! Sadece hareket etmekle kalmayıp aynı zamanda size umut bağlamış milyonları farklı algılarla kandırma peşinde koşacaksınız.

***

Yazık hem de çok yazık!12 Şubat tarihinde ilk toplantısını gerçekleştiren bizim altılı masa tam bir yıl sonra gördük ki hala bir adım ilerleyememiş. İlerlemeyi bırakın geri geri gidiyorlar neredeyse.

***

Keşke başladıkları noktada kalabilselerdi. En azından birbirlerini bu derece etkilemez kendi fikirleri ile ortaya çıkarak hala umut olmaya devam ederlerdi. Fakat geldiğimiz noktada bir arpa boyu yol ilerlemeyi beceremeyince hedef değiştirme telaşına kapılarak şimdilerde boş lakırdı ile milleti oyalıyorlar.

***

Son yaptıkları ve glütensiz pasta, kek, börek, çörek, simit yiyerek dağıldıkları toplantıdan sonra yaptıkları bir açıklama var ki evlere şenlik. Neymiş efendim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan aday olamazmış! Bak sen…

***

Neye istinaden bunu söylüyor peki bunu? Gönüllerinden geçene göre tabi ki. Çünkü yasaları, kanunları bilseler, o kanunlardaki değişikliklerden haberdar olsalar ortaya attıkları iddialar için kendileri bile aynanın karşısına geçip “Yalan söyleme lan” derler herhalde.

***

Çünkü 16 Nisan 2017 referandumu ile Türkiye’de yeni bir sisteme geçildiğini sağır sultan bile bilirken kendilerinin bilmemesi mümkün mü? O sistemden sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez 2018 seçimlerinde aday olduğunu ve bu seçimlerdeki adaylığının ikinci kez olacağını bilmiyorlar mı?

Hadi bilmiyorlar, bir şekilde yoğun gündem arasında unuttular diyelim peki kardeşim kendi milletvekillerinin de katıldığı Anayasa Komisyonunda hazırlanan raporu da mı okumuyorlar.

***

Bakın rapordaki cümleler aynen şu şekilde ““Yine, yürürlükteki ve Teklif’te yer alan Anayasa hükümlerinde “Cumhurbaşkanı” ifadesi aynen kullanılmakla beraber, mevcut hükümlere göre Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ile yürütme içindeki konumu Teklif’le getirilen hükümlerde esaslı bir şekilde değiştirildiği ve bütünüyle farklı bir hükümet sistemi içinde Cumhurbaşkanının düzenlendiği açık bir husus olduğu için, teklifin kanunlaşması ile getirilen iki dönem seçilebilme imkanında bu düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önce görev yapmış Cumhurbaşkanlarının görev dönemlerinin hesaba katılmayacağı tartışmasızdır.”(Rapor S.Sayısı:447, sayfa 40)

***

Bu rapor Anayasa komisyonunda hazırlanmış kabul edilmiş, sonrasında da genel kurulda oylanarak kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiş değişiklikleri içeriyor.

Gerçekler bu kadar ortada iken bu rapora ve Anayasanın 101. Maddesine rağmen hala suya yazı yazmak misali niçin boşa kürek çeker ve boş lakırdılarla gündemi meşgul edersiniz ki...

***

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Hukuk uydurma yerine herkes seçime çalışsın meydanlarda rekabetimizi yapalım” çağrısı boş bir çağrı değildir.

***

Enerjinizi, heyecanınızı masada harcamak yerine sahada harcasanız boş lakırdılarda zaman kaybetmek yerine millete gerçekleri anlatsanız daha başarılı olursunuz ama siz de haklısınız.

Erkenden kılıf bulmak daha çok işinize geliyor değil mi?