Borsa haftaya yüzde 0,80 yükselişle başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,80 yükselişle 9.456,17 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,80 yükselişle 9.456,17 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 75,22 puan ve yüzde 0,80 artışla 9.456,17 puana çıktı.
Bankacılık endeksi yüzde 1,12, holding endeksi yüzde 0,76
değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,31 ile
finansal kiralama faktoring, en fazla kaybettiren yüzde 0,19 ile spor oldu.
Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da
BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,45 değer kazanarak 9.380,95 puandan tamamladı.
Küresel piyasalarda, ABD'ye ithal edilen bazı teknoloji
ürünlerinin karşılıklılık esaslı tarifeler kapsamında değil, diğer mevcut
tarifeler kapsamında değerlendirileceğine yönelik açıklamalar ile müzakerelere yönelik
artan iyimserliğin etkisiyle pozitif bir seyir izleniyor.
Öte yandan, yurt içinde haftanın ilk işlem gününde gözler
ödemeler dengesi verilerine çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan
ekonomistler cari işlemler hesabının şubat ayında 4 milyar 325 milyon dolar
açık verdiğini öngördü.
Ekonomistler, 2025 yılında ise cari işlemler açığının 21
milyar 970 milyon dolar olarak gerçekleşeceğini tahmin etti.
Analistler, bugün yurt içinde cari işlemler dengesinin takip
edileceğini yurt dışında ise veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, teknik
açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.700 puanın direnç, 9.400 ve 9.300
seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
AA
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
Son dönemde trafikte sigortasız araçların oluşturduğu tehlikelere ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hızla artmasına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle sigortasız araçların yol açtığı mağduriyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Gündüz, “Her dört araçtan biri sigortasız dolaşıyor” dedi.
Türkiye’de konut piyasasındaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak, satış rakamlarında geçmiş yıllara göre bir artış yaşandığını ancak piyasanın hala açılmadığını belirtti. Koçak, bunun en önemli nedenlerinden birinin konut kredilerindeki yüksek faiz oranları olduğunu vurguladı.
Antalya'da otelciler, 9 günlük bayram tatilinde yakalayamadığı doluluğu Paskalya'da telafi etmeyi hedefliyor. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, hava şartları ve tatilin son anda uzatılması nedeniyle bayramda beklenilen yoğunluğun oluşmadığını ifade ederek, rotayı 11 Nisan'da başlayacak Paskalya tatiline çevirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu, “Paskalya'da otelleri hemen hemen yüzde 100 dolduracağız” dedi.
ABD’nin tarife artışlarını açıklamasıyla birlikte geçtiğimiz hafta altında yükseliş yaşandı. Trump tarifeleri sonrasında altının ons fiyatı 3 bin 160 doların üzerini görerek rekor kırdı. Kuyumcu Yasin Adalı yılbaşından bu yana altında yüzde 20’lik bir artış görüldüğünü kaydetti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde muşmula hasadı başlarken zorlu şartlarda ağaçlardan toplanan meyveler önce paketleniyor, ardından hal pazarına götürülerek satışa sunuluyor.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, mesken abone grubuna yapılan yüzde 25’lik elektrik zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Tat, yapılan bu artışın, özellikle dar gelirli vatandaşları ve sabit gelirle geçinen aileleri zor durumda bırakacağını belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre, Nisan ayında kira sözleşmesini yenileyecek kiracılar için uygulanacak artış oranı yüzde 51,26 oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz