Borsa güne yatay seyirle başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 9.839,51 puandan başladı.
![](image.php/?width=750&height=415&cropratio=750:415&image=/upload/news/img1738915527.jpg)
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 9.839,51 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2,64 puan ve yüzde 0,03 azalışla 9.839,51 puana indi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,18, holding endeksi yüzde 0,04
değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,30 ile
finansal kiralama faktoring olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,29 ile menkul
kıymet yatırım ortaklığı oldu.
Küresel piyasalarda, ABD'nin ek gümrük vergilerine yönelik
endişelerin sınırlı da olsa azalmasıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün
gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerine çevrildi.
Yurt içinde dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da
BIST 100 endeksi günü yüzde 1,26 değer kazanarak 9.842,15 puandan tamamlarken,
bugün gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yılın ilk enflasyon
raporuna çevrildi.
TCMB, 2024 yılının 4. Enflasyon Raporu toplantısında, 2024
ve 2025 yıl sonu enflasyon tahminlerini sırasıyla yüzde 44 ve yüzde 21 olarak
yukarı yönlü güncellemiş, 2026'da ise yüzde 12'ye gerileyeceğini öngörmüştü.
Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka
istatistikleri, yurt dışında BoE'nin faiz kararının yanı sıra Almanya'da
fabrika siparişleri, Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ve ABD'de haftalık
işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan
BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.700 seviyelerinin destek, 9.900 ve 9.950 puanın
direnç konumunda olduğunu kaydetti.
AA
Yaklaşık 30 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Yasin Adalı altın piyasası hakkında son durumu değerlendirdi. Altın fiyatları hakkında konuşan Adalı, “Yılsonuna kadar 1 gram altının 4 bin lirayı göreceğini öngörüyoruz” dedi.
Yaklaşık 30 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Yasin Adalı altın piyasası hakkında son durumu değerlendirdi. Altın fiyatları hakkında konuşan Adalı, “Yılsonuna kadar 1 gram altının 4 bin lirayı göreceğini öngörüyoruz” dedi.
Antalya Denizcileşme Platformu’nun Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ı ziyaretinde gündeme getirilen önemli bir talep karşılık buldu.
Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD), önemli bir ismi ağırladı. Topkapı Üniversitesi Rektörü ve ünlü Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, derneğin olağan kahvaltılı toplantısında katılımcılara dünya ekonomisi ve yatırım stratejileri üzerine değerli bilgiler sundu.
Elektrik faturalarında yeni dönem 1 Şubat’ta resmen başladı. Yeni düzenlemeyle beraber belirlenen sınırı aşanlar daha yüksek fatura ödeyecek. Konuyla ilgili konuşan ve Antalya’da elektrik kullanımının fazla olduğunu ifade eden Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, “Antalya’ya elektrik desteği verilmeli” dedi.
Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi Ocak ayında yıllık yüzde 12,65, fiyat endeksi yüzde 50,60 arttı.
Antalya’da ulaşıma yeni yılın ilk zammı yapıldı. Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, tam bilet fiyatının 27 TL, öğrenci biletinin ise 12 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Özellikle Batı ilçelerine yapılan yüksek fiyat artışları dikkat çekerken, servis ücretlerinin de bu trende dahil olması, Antalyalı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
İlaç, gıda, kimya, boya ve kozmetik sektöründe kullanılan defne yaprağı, Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman köylüsüne geçim kaynağı oldu. Bu yıl 300 ton hasadı yapılan defne yaprağı, Amerika ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Antalya’da ulaşıma yapılan son zamla ile tam bilet fiyatı 27 TL öğrenci bileti ise 12 TL olarak belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk evini alacak vatandaşlara kredi desteği sağlayacaklarını duyurması gayrimenkul sektöründe heyecanla karşılandı. Turizmin başkenti Antalya’da 2024 yılında yabancıların gitmeye başlamasıyla birlikte kira fiyatlarında bir miktar düşüş yaşandığını söyleyen Gayrimenkul Danışmanı Hüsamettin Koçak, “2025 yılı 2024’ten çok daha iyi bir yıl olacak” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz