Borsa güne nasıl başladı? 28 Ocak borsada son durum
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,34 yükselişle 10.031,57 puandan başladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,34 yükselişle 10.031,57 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 33,72 puan
ve yüzde 0,34 artışla 10.031,57 puana çıktı.
Bankacılık endeksi yüzde 0,76, holding endeksi yüzde 0,31
değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran banka, en fazla
kaybettiren ise yüzde 0,45 ile sigorta oldu.
Yurt içinde dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa
İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,06 değer kaybederek 9.997,85 puandan
tamamladı.
Küresel piyasalarda, Çin merkezli DeepSeek'in rakiplerine
göre daha düşük maliyetle ve kısa sürede geliştirdiği yapay zeka modelini
piyasaya sürmesi sonrası ABD'li şirketlerin bu alandaki hakimiyetinin
bozulabileceğine dair endişelerle karışık bir seyir öne çıkıyor.
Analistler, bugün yurt içinde sektörel enflasyon
beklentileri, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve New York Fed
tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100
endeksinde 10.100 ve 10.150 puanın direnç, 10.000 ve 9.900 seviyesinin destek
konumunda olduğunu kaydetti.
AA
Türkiye genelinde çocuk nüfus oranı yüzde 25,5 olarak kayıtlara geçerken, Antalya’da bu oran yüzde 23,6 olarak belirlendi. Akdeniz’in gözde şehirlerinden Antalya, bölgedeki en yüksek çocuk nüfus oranına sahip il oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Perşembe Pazarı turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yabancı turistlerin akınına uğradı. Otellerden gelen turistleri pazarda gören esnaf, yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 350 baz puan artırarak yüzde 46’ya çıkardı.
Türkiye genelinde mart ayında 110 bin 795 konut satışı gerçekleşirken, yabancılara yapılan konut satışlarında 496 konut ile Antalya, İstanbul'un ardından en çok satış yapılan ikinci il oldu.
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
Son dönemde trafikte sigortasız araçların oluşturduğu tehlikelere ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hızla artmasına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle sigortasız araçların yol açtığı mağduriyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Gündüz, “Her dört araçtan biri sigortasız dolaşıyor” dedi.
Türkiye’de konut piyasasındaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak, satış rakamlarında geçmiş yıllara göre bir artış yaşandığını ancak piyasanın hala açılmadığını belirtti. Koçak, bunun en önemli nedenlerinden birinin konut kredilerindeki yüksek faiz oranları olduğunu vurguladı.
Antalya'da otelciler, 9 günlük bayram tatilinde yakalayamadığı doluluğu Paskalya'da telafi etmeyi hedefliyor. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, hava şartları ve tatilin son anda uzatılması nedeniyle bayramda beklenilen yoğunluğun oluşmadığını ifade ederek, rotayı 11 Nisan'da başlayacak Paskalya tatiline çevirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu, “Paskalya'da otelleri hemen hemen yüzde 100 dolduracağız” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz