Borsa güne nasıl başladı? 18 Mart borsada son durum
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,27 düşüşle 10.832,76 puandan başladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,27 düşüşle 10.832,76 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 29,39 puan
ve yüzde 0,27 azalışla 10.832,76 puana indi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,43 ve holding endeksi yüzde 0,13
değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,55 ile
spor, en fazla kaybettiren yüzde 0,75 ile ulaştırma oldu.
Yurt içinde dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa
İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,20 değer kazanarak 10.862,14 puandan
tamamladı.
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump'ın izlediği
korumacı ticaret tutumu fiyatlamaları zorlaştırmayı sürdürse de, geçen hafta
yaşanan satış baskısı sonrası toparlanmalar devam ediyor.
Öte yandan, Borsa İstanbul, BIST 50 endeksinde yer alan
paylarda bugünkü seansta 1 gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış
işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanması kararlaştırıldı.
Analistler, bugün yurt içinde kısa vadeli dış borç
istatistikleri ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Almanya ve Avro
Bölgesi'nde Zew ekonomik güven endeksi, ABD'de sanayi üretimi ve kapasite
kullanım oranı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini dile
getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.700 seviyelerinin
destek, 10.900 ve 11.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.
AA
Antalya’da Ramazan Bayramı öncesinde marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirildi.
Her yıl bayram arifelerinde yaşanan otobüs ve uçak biletlerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Biz her bayramda aynı filmi, aynı senaryoyu, aynı reklamı izliyoruz maalesef. Bir fırsatçılık zihniyeti ve anlayışı maalesef hiç bitmedi bu ülkede” dedi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'nın Kaş ilçesinde kış döneminde bakım ve onarım için karaya çekilen tur tekneleri, yaz sezonuna hazırlanıyor.
CHP’li Muratpaşa Belediyesine ait kentin coğrafi tescilli lezzetlerinin sunulduğu Antalya Lokantası’ndaki fiyatlar vatandaşların cebini yakıyor. Soda ve Ayranın 50 TL olması vatandaşları isyan ettirdi.
Döviz kurundaki dalgalanmalar, özellikle Antalya ve çevresindeki ihracatçılar üzerinde büyük baskılar oluşturuyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bu durumun küresel rekabette geriye düşmeye neden olduğunu ve İspanya, Fas, Mısır gibi ülkelerle rekabetin giderek zorlaştığını vurguladı.
Antalya'da özel sektördeki müdürlük görevlerinden istifa eden Esra ve Hasan Şahin Ergün çifti, yerleştikleri köyde kurdukları tesiste mantar üretiyor.
Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), kadın istihdamını artırmayı hedefleyen yeni bir projenin lansmanını gerçekleştirdi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yavaş, “Söylemleri eyleme dönüştürme zamanı geldi. Küçük kıvılcımlar büyük etkiler yaratır” diyerek projenin detaylarını paylaştı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'den 34 ülkeye 75 milyon dal kesme çiçek ihraç edildi.
Mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri 2024 yılında yüzde 84,2 artarak 943 TL’ye yükseldi. Sürekli tarım işçilerinin aylık maaşları ise yüzde 95,5’lik artışla 26 bin 259 TL oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz