BONUS YOK

Son 2 karşılaşmasından puan çıkaramayan Antalyaspor ve liderliği ezeli rakibine kaptıran ve hafta sonunda derbiye çıkacak Fenerbahçe…

Her iki takımın da gidişatına direkt etki edecek çok kritik karşılaşmada Nuri Şahin’in elinde büyük eksikler ve deformasyonu olan bir kadro...

Son olarak Ghacha’nın sakatlanmasıyla birlikte nasıl bir 11’i sahaya süreceği merak edilen Nuri Şahin, hücum ağırlıklı kadrosundan vazgeçmedi.

Bu sezon yokları oynayan ve tesadüf de olsa oynamadığı maçların kazanıldığı, oynadığı maçların ise kaybedildiği Luiz Adriano yine ilk 11’de sahaya çıktı.

Nuri Şahin’in ‘sürprizi’ olarak nitelendirilebilecek iki hamlesi oldu. Kanat sorunu yaşandığı dönemde bu bölgeleri Güray Vural ve Fredy ile yamamaya çalışması, kadrolar açıklandığında göze çarpan en büyük sürpriz oldu.

Bu tip maçları farklı oynayan Antalyaspor, Fenerbahçe’nin hızlı başlamasına ve Joshua King’in üst direkten dönen topundan sonra oyuna ağırlığını koydu ve ‘tek’ gol umudu olan Haji Wright ile öne geçmeyi bildi. Tabii Bu noktada Güray Vural’ın ‘ölümcül’ ortasına golün yarısının yazılması gerektiğine dikkat çekelim.

İlk yarıda her şey istediği gibi giden Antalyaspor’da ikinci yarı tam bir kabus yaşandı. Jorge Jesus’un Lincoln – Emre Mor değişikliği hamlesine karşılık veremeyen Nuri Şahin, 17 dakika içerisinde skor dezavantajını gördü.

Bu dakikada sonra hem skor hem de moral avantajını eline alan Fenerbahçe, sonuca ulaşmakta da zorlanmadı.

3 puan kaybına rağmen gelecek adına umut veren detaylar da vardı. Özellikle Haji Wright’ın geçmiş maçlarını hatırlatan performansı ve takım halinde son dakikalarda rakibe yapılan baskı, gelecek için umut verdi.

Antalyaspor için bu karşılaşma bonus niteliğindeydi. Kadro yapısı, ortaya koyduğu oyun ve hedefler konusunda çok daha üstün olan Fenerbahçe’den alınacak puan, bonus niteliği taşıyacaktı.

Antalyaspor’un asıl hedefi Hatayspor mücadelesi olmalı. 3 maçtır kaybeden Antalyaspor, Hatayspor’a da kaybetmesi halinde işte o zaman asıl sorunlarla karşı karşıya kalacaktır.