BOĞAÇAYI REZİL DURUMDA

AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı ve meclis üyeleri, Çevre Haftası nedeniyle Boğaçayı’nda incelemelerde bulundu. AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Bayar, CHP'li Büyükşehir Belediyesi’nin kirliliğe kulak tıkadığını ifade ederek, “Belediyecilik açısından tam bir rezalet durum söz konusu” dedi.

RABİA DEMİROK

Antalya’da iki yıl önce Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel tarafından hayata geçirilen Boğaçayı Projesi’nin yapıldığı alan bakımsızlığa terk edilerek yosunlarla kaplandı. AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanlığı, Konyaaltı Kadın Kolları Başkanlığı, Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanlığı ve AK Parti meclis üyelerinin katımıyla Boğaçayı’nda incelemelerde bulundu. AK Parti Konyaaltı İlçe Balkanı Tayfun Bayar, kirliliğin baştan çözülmesi gerektiğini belirterek,  “2 yıl önce Konyaaltı’na çok güzel eserler bırakan, AK Parti Belediyeciliğini çok güzel yansıtan Menderes Türel’in bırakmış olduğu Boğaçayı’ndan 2 yıl geçti. Şuanda Boğaçayı’nda her yeri yosun kapladı. Önümüzdeki günlerde yosun daha da artacak. Her yeri kaplayıp koku haline gelecek. Bunu akademisyenlerle de görüştük. Buradaki durgun suyun baştan çözülmesi gerektiği, 1 sene önceden burada çıkan yosunların temizlenmesinin hızlı bir şekilde yapılıp bir sonraki yaz aylarına kadar bu şekilde kalınlaşmadan ince bir şekilde kalıp yere çökeceğini belirtmişler. Ama geldiğimiz noktada maalesef CHP belediyesinin son halini görüyorsunuz. Bırakılan eserleri yaşatmak bir tarafa dursun, maalesef kötü duruma getirmesi hepimizi üzmektedir. Halkın da bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

“DERDİMİZ ESERLERİ YAŞATMAK”

Boğaçayı projesinin 2’nci ve 3’ncü etaplarının da olduğunu söyleyen Başkan Bayar, “Bu projenin 2. ve 3. etapları vardı. 2. etabı da çok kötü durumda, 3. etap hafriyat yığınlarına dönmüş şekilde. Bizim derdimiz burada eserleri yaşatmak.  2023 ve 2024 seçimlerinde halkımız bunu göz önüne alacaktır. Çevreye ve insana daha duyarlı davranmalarını bütün belediyelerden rica ediyorum. Konyaaltı, Antalya’nın en değerli ilçesidir” diye konuştu.

“FARELER CİRİT ATIYOR”

Başkan Bayar, sadece Boğaçayı’nda değil, Konyaaltı’nın birçok mahallesinde yolların durumunun iyi olmadığını söyleyerek, “Sadece bu bölgede değil, 39 mahallemizde aynı sıkıntıları yaşamaya başladık. Özellikle yollar şuan köstebek yuvasına dönmüş durumda. Muhtarlarımız bu serzenişleri dile getiriyor. Hamam böcekleri ve fareler mahallelerde cirit atıyor” dedi.

İLAÇLAMA YETERSİZ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilaçlama çalışmasının yetersiz kaldığını ve birçok mahallede hamamböceği ve farelerin olduğunu söyleyen Ak Parti Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Karababa, “Mahallelere gittiğimizde devasa hamam böcekleri ve farelerle ilgili şikayetler alıyoruz. Bunu yakında görüntüleyip kamuoyu ile paylaşacağız. Mahalleli, böceklerin normal boyutta olmadıklarını ve çocuklarını yalnız bırakmaya korktuklarını söylüyor. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çevreci partisidir. Biz Konyaaltı’nı seviyoruz. Bu konuda hizmet etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.