BODRUM'DAN MARMARİS'E

Tartışmasız Ege sahillerinin "en can alıcı noktası olan Bodrum, bohem atmosferi ile insanları büyülemektedir. Rodos şövalyeleri tarafından inşa edilen Ortaçağ kalesi; Ege Denizi ve Akdeniz'in birleştiği Bodrum'un körfezine girişi korumaktadır.

Bodrum'da alışveriş zevk haline gelmiştir. Hatıra eşyaları her yeri doldurmuştur. Bodrum Turban Marinası sevimli ve iyi donatılmış marinalarından biridir.

Demir atılacak yerlerden biri, güzel manzaralı Akbük'tür. Sedir Adası böcek kabuklarından kaynaşan kum ile plajın ve körfezin karşı yakasındaki Kıran Dağı'nın manzarasını ön plana çıkarmaktadır. Atmışaltı Körfezi ve girintili çıkıntılı sahil çizgisine sahiptir. Datça kasabası çok sayıda renkli deniz ürünleri lokantasına sahiptir. Pub ve diskoteğiyle yatçıların popüler bir mola noktası haline gelmiştir.

Hisarönü Körfezi'nde sakin Keçibükü Koyu yer almaktadır. Körfez Marina'nın çevredeki dağ ve ormanlar ve doğal kum oluşumu olan uzun "Kızkumu" (batık iskele) gibi çok sayıda doğal güzelliği bulunmaktadır. Türkiye'nin gulet inşa merkezlerinden biri olarak ün yapmış Bozburun Kasabası bulunmaktadır. Bir turkuaz cenneti olan Kumlubük, körfezin güney sahilindedir; kuzey sahilde, suyun ardında, Rodos şehri Amos yer almaktadır. Turunç'ta doğal bir liman, suları ile geniş bir açıklığa yönelmiştir.

Bodrumdaki deniz turizmi tesisleri arasında Turgutreis Yat Limanı, Alacatur Turistik Tesisleri Yat Limanı, Port Iasos, Milta Bodrum Yat Limanı, Kalkedon Marina, PalmarinaYalıkavak Yat Limanı, Mandalya Yat Yanaşma Yeri, Gölova Ören Marina, Güllük Yat Marin ile Yat Lift Yat Çekek Yeri, Ağanlar Yat Çekek Yeri ve Ege Yat Çekek Yeri bulunmaktadır. Bundan sonraki liman Marmaris'tir.

MARMARİS'TEN FETHİYE'YE

Marmaris Koyu sakin bir gölü andırmakta ve yatlara çekek mekan oluşturmaktadır. Türkiye'nin en büyük ve iyi donanımlı marinalarından biri olan Marmaris Netsel Marina ile kışlama ve yat bakımı konusunda en iyilerinden Marmaris Albatros Marina, Marmaris'i Ege kıyısında mavi yolculuğun başlangıç noktası haline getirmiştir. Söz konusu tesisler Kumlubükü Yat Club, My Marina Yat Yanaşma Yeri, Marmaris Yat Limanı, Martı Marina,MeerseaKörmen Yat Limanı,  Palmiye İskelesi, Albatros Yat Çekek Yeri, Marmarin Yat Çekek Yeri ve Yat Marin Yat Çekek Yeridir.

Delikli Ada Ekincik'in güneydoğu kıyısı dışında yer almaktadır. Uzun, altın rengi bir plaja sahip Dalyan Deltası, bir doğa koruma alanı ve deniz kaplumbağları (carettacaretta) ile mavi yengeçlerin sığınağıdır. Irmağın kavis yaptığı yerde, eski liman şehri Kaunos'un üzerindeki yamaç yüzünde, kayaya mezarlar oyulmuştur.