Böcek’ten pes dedirten afiş: Tepkilerin odağı oldu

Antalya’yı yerel seçim heyecanı sarmışken Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut Başkanı olan ve yeniden CHP’den aday gösterilen Muhittin Böcek’ten pes dedirten bir seçim hamlesi geldi.

Yerel seçim havasının en yoğun hissedildiği illerin başında gelen Antalya’da kimi başkan adaylarının çalışmaları şaşkınlık yaratıyor. Sandıktan zaferle çıkmak isteyen ya da oturduğu makamı korumak isteyen başkana adayları ilginç yöntemlere başvururken, tepkilerin odağı olmayı da başarıyor. Antalya Büyükşehir Belediye’sinin mevcut CHP’li Başkanı Böcek’ten de şimşekleri üstüne çeken bir afiş çalışması gündeme oturdu. ‘Herkesin başkanı’ sloganıyla seçim çalışmalarını yürüten Böcek seçimin son düzlüğünde öyle bir şey yaptı ki taraflı tarafsız herkesin ağır eleştirilerinin hedefi oldu.

BÖCEK’ TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Böcek’in açıklamaları tepki çekmişti. Böcek, “Özgürlükten bahsedenlerin 15 yıldır verdikleri ruhsatları biliyoruz. Milli bayramları coşkuyla kutlayacak, özgürlük şarkılarını söyleyebilmek, özgürce yaşamak için ve cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak için devam edeceğiz” ifadelerini sarf etmişti. Seçimlere bir haftadan az bir süre kala Böcek, ‘herkesin başkanı’ sloganıyla yürüttüğü seçim çalışmalarına ‘milli bayramlarımız özgürce kutlanacak’ afişleriyle tepki çeken bir manevra yaptı. Böcek’in seçimin kaybedileceği kaygısıyla hazırlattığı dile getirilen yeni afişleri görenler şaşkınlık yaşarken taraflı tarafsız herkes olaya tepki gösterdi.