BÖCEK’TEN ÇETİN’E BÜYÜK SAYGISIZLIK

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclis toplantısındaki bir maddeye ilişkin soru soran AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin’e büyük bir saygısızlık yaptı. Çetin’in sorularını ciddiyetsiz bir şekilde cevaplayan ve ifadelerini dikkate almayan Böcek, Çetin’in mikrofonunu konuşması esnasında kapattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi haziran ayı devam meclisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Uzun bir aranın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 51 gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin 13’üncü maddesinde yer alan Konyaaltı ilçesi sınırlarındaki Konyaaltı Sahili’nin Boğaçayı köprüsü ile serbest bölge arasında kalan kıyı ve sahil bandı üzerindeki her biri 6 metre kare yüzölçümlü, 5 adet büfe yeri, her biri 102 metre kare yüzölçümlü 5 adet büfe önü açık alan (gölgelik), her biri 1000.00 metre kare yüzölçümlü 5 adet şemsiye- şezlong alanı, 17,00 metre kare yüzölçümlü 5 adet wc, her biri 8,00 metre kare yüzölçümlü 5 adet duş ve her biri 5,00 metre kare yüzölçümlü 5 adet soyunma kabini olmak üzere toplam 5.690,00 metre kare, 5.540,00 metre kare ticari amaçlı, 150,00 metre kare halka açık ücretsiz yüzölçümlü alanın Ekdağ Ekmek Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilmesi veya işlettirilmesi kaydıyla kiraya verilmesine ilişkin komisyon raporu tartışmalara neden oldu.

HALK İÇİN ÜCRETSİZ ALAN TARTIŞMASI

AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin’in alan içerisinde ne kadarlık bir bölümün ücretsiz halk plajı kullanımı için vatandaşlara verileceği sorusu, CHP’li Böcek’i kızdırdı.

Oylama sırasında Çetin meclise, “Sayın başkan bu madde ile ilgili bazı konularda tereddütlerimiz vardır. Gözden kaçtığını ve atlatıldığını düşündüğüm hususlar var. Yaklaşık 6 dönümlük alanda 150 metre karede olan alanlar Boğaçayı’ndan limana kadar çok komik bir planlamadır. Bu alanda halka açık ücretsiz bir alan olmayacak mı? Bunu öğrenmek istiyoruz. Halk bu alan içerisinde sadece lavabo ve soyunma alanlarını mı kullanabilecek. EKDAĞ’a tesis edilen alanlarda halk için ücretsiz sahile girebilecekleri bir alan yok mu?” dedi.

Böcek ise bu soruya yönelik komisyon üyelerinin açıklama yapmasını istedi. Ali Çetin ise sorusuna net bir yanıt alamadığını ifade ederek, detaylı bilgi verilmesini istedi. Böcek bu istek üzerine, “Ben Türkçe konuşmuyor muyum sayın Çetin. Halkın kullanımı için 150 metre karede arayla yapılacak. Siyasi görüşünüz farklı diye sorun çıkarmayın. Önce kendi bıraktığınız borçlara bakın” dedi.

Konu üzerine tartışmalar başlarken, Çetin alanda halka ücretsiz alan bırakılmadığının belirtilmemesine tepki gösterdi. Böcek’e yönelik Çetin, ”Yapılmayan işleri yapmış gibi gösteriyorsunuz sayın Böcek. Meclis üyeleri olarak komisyon raporu ile ilgili bilgi almak istiyoruz. Biz ne zaman soru sorsak bize başka konularla yanıt veriyorsunuz. Kendi beceriksizliğinizi bize yıkıyorsunuz” diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK”

Tartışma sürerken Böcek, AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin henüz maddeye ilişkin karar bildirmemişken ve konuşması devam ederken mikrofonunu kapattı. Çetin ise bu anlara sert sözlerle tepki gösterdi. Çetin, “AK Parti Grup sözcüsünün mikrofonunu kapatmazsınız. Şu an çok büyük bir saygısızlık yapıyorsunuz. Biz henüz fikrimizi ifade etmedik. Bu nasıl bir muameledir meclis ortamında. Bu yaklaşımınızdan dolayı sizi kınıyorum. Bilgi amaçlı bir soru soruyorum anlamıyor muamelesi yapıyorsunuz. Grup sözcüsünün sözünün kesilmesi çok yakışıksız bir hareket. Yetkililerinin bize yeterli ve açık bilgi vermiyor” ifadelerini kullandı.

YURT BİNASI TÜRGEV’DEN ALINDI

Konuşmanın ardından diğer AK Parti üyeleri de Böcek’e tepki gösterdi. Böcek’in bu hareketi sonrasında gerginlik meclis salonunda etkisini sürdürdü.  51 madde arasında yer alan 25’inci maddede ise Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na ve Antalya Büyükşehir Belediye Encümenin 21.02.2019 tarih ve 155 sayılı kararı ile İlim Yayma Cemiyeti ’ne, 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilen yurt üzerine görüşme yapıldı.

Yurt binasına yönelik Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tüm iş ve işlemlerin iptaline ilişkin plan ve bütçe komisyonu AK Parti, MHP ve SP tarafından reddedildi. CHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla onaylanan karar kapsamında, Kepez İlçesi Gülveren Mahallesi 28162 ada 4 parsel numaralı taşınmaz üzerine inşa edilen yurt binasının ve yine mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Muratpaşa İlçesi Altındağ Mahallesinde bulunan tapulamada Kışla Mahallesi 1281 ada 10 ile 1282 ada 12 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmazlar üzerinde bulunan ve öğrenci yurdu olarak kullanılan binaların ve bağımsız bölümlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yeniden devri kabul edildi.