BÖCEK-SİNEK

Sevgili okurlar, geçenlerde bir grup arkadaşımızla Lara bölgesindeki bir restorana akşam yemeğine gittik. Sohbet sırasında herkes sinekten, böceklerden şikayet ediyor. Hatta sineklerden korona bulaşır mı diyenler oldu. Sonuçta her şeyden korkar olduk. 

***

Şu sinek, böcek sorunu “Acaba lokal bir sorun mu” diye düşündüm. Sonra internetten sorgulama yaptım. Meğer bütün Antalya muzdaripmiş.  Şikayatvar.com isimli internet sitesine bakınca gördüm.  Soruna çare bulamayanlar dertlerini internet yoluyla dile getirmişler.

***

Bakın ne diyorlar?

“Antalya Kepez Gaziler Mahallesi seraların yoğunlukta olduğu bir mahalle. Sinek ve ot sineği ile dolu. Çöp konteynerinde yüzlerce sinek var. 1 yaşında oğlum balkona çıkmak istiyor sinekten mümkün değil durmak acilen düzenli ilaçlama talep ediyorum. Gaziler Mahallesi 279 sokak özellikle sokakta belirtiyorum çünkü biraz kuytuda kaldığı için ihmal ediliyor”

***

 “Merhabalar 2255 sokakta oturuyorum. Sokak ilaçlama yapılmıyor. Büyükşehir’i daha önce bu konuda aradım ve kaç gün sonra geldi. İlaçlama için üst sokaktan 2 defa geçiyor. Bizim sokaktan 1 defa geçiyor ve de düzenli her gün gelmiyor ilaçlama ekibi, oda yetersiz geliyor. Sivrisinek ve yakarcalardan uyuyamıyoruz çocuklarımız perişan bu havada kapılarımızı açamıyoruz. Antalya gibi sıcak bir yerde Büyükşehir ilaçlama bu konuda yetersiz sanırım geçen yıllarda bu sorunu yaşamıyorduk lütfen şikayetimin dikkate alınmasını rica ediyorum”

***

 “Mahallemizde çok fazla sivrisinek var 2 tane çocuğum var ikisi de sinek ısırığına alerjisi var. Evimiz biraz tenhada kaldığı için ilaçlama yapılmıyor. Lütfen yardım edin ilaç yapılmasını istiyorum. Her gün kendi imkanlarımla ilaç yapıyorum, ama baş edemiyorum evin içi dışı her taraf sinek. Balkona dahi çıkamıyoruz. Alanya Konaklı Toslak Mahallesi Ketenlik mevki,  Kanuni Sultan Süleyman sokak ç*** Apt”

***

 “Saat gecenin 1i ve ben ayaktayım. Çünkü sivrisinek ve yakarca uyumama müsaade etmiyor. Onlarca kez arayarak ve şikayet yazarak yardım istedim. Hiçbir kimsede ilgilenmedi. Bu kadar sorumsuzluk olamaz. Ayda 1 kere bile ilaçlama yapılmıyor. Kesinlikle bir kere daha bu partiye oy vermeyeceğim. Adres kütükçü Mahallesi 2977 sokak Kepez Antalya”

***

Eskiden yokluk yıllarında böyle sıkıntılar olurdu. Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesini halkın sesine kulak verip falezlerin ışıklandırma projesini iptal etmesinden dolayı tebrik ediyorum. Umarım Antalya’yı birlikte yöneteceğiz diyerek halktan oy isteyenler şu sinek sorununu da çözerler.

GEREĞİ YAPILSIN

Bir de sokak köpekleri konusu var millet, özellikle de bisiklet ya da motosiklet sürücüleri, aniden önlerine çıkıp saldıran sokak köpekleri yüzünden büyük bir korku yaşıyorlar. Hatta geçenlerde Alanya’da bir genç aniden çıkan bir köpek yüzünden kaza yapıp hayatını kaybetmişti. Umarım bu konuda da gereği yapılır.