MUHİTTİN BÖCEK ZAMDAN BİHABER

Ekmek fiyatları kamuoyunda tartışılmaya devam ederken aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Halk Ekmek fiyatlarından haberinin olmadığını belirterek, “EKDAĞ Başkanına soruyorum ekmek zammından haberi yok, benimde yok” dedi.

Özge TOPTAŞ, Bayram OKUDAN

Antalya’da günlerdir tartışılan ve zam üstüne zam gelen ekmek fiyatları tartışması gündemden düşmüyor. Yaklaşık 3 yıldır Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Muhittin Böcek ise belediyeye ait Halk Ekmek’teki fiyatlardan haberdar olmadığını iddia etmesi toplantıya damga vurdu. Öte yandan Başkan Böcek, başıboş bırakılan halk ekmek fiyatının Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Menderes Türel döneminde imzalanan protokollere bağladı. Bu kapsamda aybaşında Halk Ekmek’te 1.5 TL olarak satılan ekmeğe, EKDAĞ Başkanı da dâhil, kimsenin haberi olmadan 75 kuruş zam yapıldı.

“HİÇ HABERİMİZ YOK”

Böcek yaklaşık 3 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğu belediyenin iştirak şirketinde usulsüzlük olduğunu ileri sürerek bunu yeni fark ettiklerini dile getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Böcek, Halk ekmek fiyatları ile ilgili toplantı yapacağını duyurdu. Başkan Böcek’in açıklamaları şu şekilde: “Antalya’mızda Halk Ekmek 2.25 TL. Hiç haberimiz yok. EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı’na soruyorum ekmek zammından haberi yok, benimde yok. Adam 15 bin ekmek veriyor bizim Halk Ekmeğe ama kendisi Halk Ekmek adı altında oraya buraya ekmek satıyor. Yarın (bugün) Halk Ekmekle ilgili toplantı yapacağım. Ben de diğer İstanbul, Ankara, İzmir gibi Halk ekmeği daha ucuza satmaya çalışacağım.”

ÇARŞAMBA GÜNÜ DEVAM MECLİSİ

Öte yandan meclis gündem maddeleri 7,8,9,11,14,15’inci maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. 27 ve 28'inci gündem maddesinde yer alan Kaş Belediyesi sınırları içerisinde Kalkan, Bezirgan ve İslamlar mahallelerinde bulunan bazı ada parsellerindeki nazım ve imar değişikliği planlarının devam meclisinde görüşülmesi meclis üyeleri tarafından kararlaştırıldı. 30’uncu madde ve 36’ncı maddeler hariç, 29’ncu ile 56’ncı gündem maddeleri arasındaki maddeler ise toplu oylamaya sunularak oy birliğiyle kabul edildi. 56’ncı maddeden sonrası ise Çarşamba günü saat 14.30’da yapılacak olan Aralık Ayı Devam Meclisi’ne aktarıldı.