BÖCEK’İN VİZYON PROJELERİ

Antalya’da 2024 seçimlerinde de tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan CHP’li Muhittin Böcek, 2019 seçimleri öncesi 23 Şubat’ta Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması halinde gerçekleştireceğini iddia ettiği projelerini açıklamıştı. 77 başlıktan oluşan Böcek’in “Vizyon projeleri” halen kendisinin internet sayfasında duruyor. Merak edenler https://www.muhittinbocek.com.tr/haberler/1192-buyuksehir-baskan-adayi-muhittin-bocek-projelerini-acikladi linkini tıklayarak görebilirler. 

***

Neymiş Başkan Böcek’in vizyon projeleri? 5 yıllık görev süresi birkaç ay sonra dolacak. Geçen süreçte vadettiği bu projelerin ne kadarını gerçekleştirebilmiş? Şöyle bir bakalım. Ulaşım projelerinden başlayalım. Başkan Böcek “Lara Kent Parkı ve Lara sahili tüm halkımıza kazandırılacak.  100. Yıl Bulvarı’nın Antalyaspor kavşağı ve Falez kavşağı arasındaki alan kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı bir mekan olacak. Trafik kaynaklı sorunlar Akıllı Ulaşım Sistemleri kullanarak çözülecek. Antalya’nın Otopark sorunu kalmayacak. Kırcami planı ve altyapısı önceliğimiz olacak.Engelli vatandaşlarımıza ulaşımda engel olmayacak. Tüm ilçelerde yaya ve bisiklet yolları tamamlanacak.” demişti.

***

Bunların arasından gerçekleştirilebilen var mı? Bırakın yeni bisiklet yolları yapmayı;  Antalya’da daha önce bin bir emekle yapılan bisiklet yolları bile kaldırıldı. Örneğin Milli Egemenlik Caddesindeki, Teomanpaşa Caddesindeki bisiklet yollarına ne oldu?  Şimdi de Seçimlere birkaç ay kala gözünü Lara sahiline dikmiş. Giderayak Lara Birlik’e ait sahildeki alanı ihale etmek istiyormuş. Hani Lara sahili tüm halkımıza kazandırılacaktı?  Öyle demiştiniz vizyon toplantısında. Seçim öncesi bu telaş niye? Çok merak ettim açıkçası…

Başkan Böcek’in istihdam yaratacak dediği projelerine gelince. “Halk su ile suya harcanan para azalacak. Halk Mama ile çiftçimizden alacağımız taze meyve ve sebzeleri bir kavanoza koyacağız ve Antalyalıya ulaştıracağız. Halk süt ile üreticiden alacağımız sütü ekonomik fiyatlarla çözeceğiz. Üniversite öğrencilerinin evinden alınan suyun ilk 5 metreküpünü belediye ödeyecek” diye konuşmuştu. Bunlar yapıldı mı? Nerede ucuz sütler, mamalar?

***

Başkan Böcek, turizm ve çevreyle ilgili projelerinde de bakın neler demiş. “Balbey, Haşim İşçan ve Kaleiçi Dönüşüm Projesi vatandaş işbirliği ile yapılarak Kale Kapısı canlanacak. Antalya’da kış turizmini canlandırmak adına Tahtalı Dağı ve Saklıkent Bölgelerine günübirlik tesisler kuracağız. Kaş-Kalkan Bölgesi’nde tıbbı şifa bahçesi kuracağız. Antik kentlerimize altyapı ve ulaşım imkanı sağlayacağız. Tarihi ve turistik mekanlarımıza üstü açık otobüslerle turlar düzenleyeceğiz. Her yeni doğan bebeğimiz için bir fidan dikeceğiz.”  Bunların arasında gerçekleştirilebilen var mı?  Bırakın tarihi semtleri canlandırmayı Balbey Mahallesinin muhtarı Abdullah Uyaroğlu kardeşime muhtarlık binası bile yapamadınız. Adamcağız evinin altını muhtarlık binası olarak kullanıyor hala.

Başkan Böcek tarımla ilgili de “Sera atıkları hem gübreye hem de biyogaza dönüşecek. Tarımsal sulamada elektrik bedava olacak. Belediyemiz tarafından soğuk hava depoları yapılacak. Güneş enerjili kurutma tesisi kuracağız. Altın Portakal festivali özüne döneceğiz” demişti. Başkan Böcek bırakın festivali özüne döndürmeyi;  bu yıl Altın Portakal Film festivalini iptal ederek tarihe geçti. Yılbaşına kadar yenisini yapacağız demişti.  Yılbaşına 2 hafta kaldı. Tık yok.  Ne oldu bizim Altın Portakal’a?

***

Sosyal projeler başlığında  “Zor durumdaki vatandaşlarımıza belirli süre için, belediyenin imkanları dahilinde kira desteği vereceğiz. Belediyemizin açacağı korumalı iş yerlerinde engel tanımayan kardeşlerimizi istihdam edeceğiz. Tüm ilçelerde emekli kahvesi yapacağız. 65 yaş ve üstü yurttaşlarımız için Yaşam Köyü oluşturacağız. Sokak hayvanlarımız için tam donanımlı hayvan barınakları, bazı ilçelerde hayvan mezarlıkları, her ilçeye eğitim ve oyun parkları yapacağız” demişti.

***

Ama Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Antalya’nın Belek bölgesinde bir kız çocuğumuz sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybetmedi mi? Bu yüzden Büyükşehir Belediyesinin de aralarında olduğu kurumlar açılan davada tazminat ödemeye mahkum edilmedi mi?  Proje tanıtım toplantısında Belediyelerin siyaset değil hizmet üretmesi gereken kurumlar olduğunu vurgulayan Muhittin Böcek, "Bugüne kadar kimsenin ekmeği ile oynamadık. Hiçbir belediye çalışanı siyasi görüşünden dolayı işten çıkarılmayacak" demişti. Peki bu söz tutuldu mı? Mobinge maruz bırakılanlar yok mu?  Belediye çalışanlarından kaç kişi emekli oldu? Kaç kişi istifa etti?  Kaç kişi bir başka kuruma geçti? Bunların nedenlerinden bilginiz var mı?

SON SÖZ

Böcek’in vizyon projelerine tekrar dönecek olursak: Albert Einstein’in “Ağaçtaki elmaya ulaşmak istiyorsan, Gökteki yıldızlara ulaşmayı hedefleyeceksin” diye çok sevdiğim bir sözü vardır. Hedeflerini gerçekleştirmek için elbette büyük düşüneceksin. Hayal edeceksin. Vizyoner olacaksın.  Ama asla hayalperest olmayacaksın.