BÖCEK’İN RUH HALİ DEĞİŞMİŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sonradan CHP’li olan Başkanı Muhittin Böcek, ölüm döşeğinden kalkarak herkesi şaşırtmıştı. Hastanede 64 günü yoğun bakım olmak üzere 108 günü hastanede geçen ve 251 gün sonra tam manasıyla görevine dönebilmişti bu koronavirüs belası yüzünden.

Partilileri bile ölümle pençeleşen Böcek’in koltuğu için birbirlerine girmiş ama o inatla yaşama azmi ile 7’den 70’e herkesi şaşırtarak sağlığına kavuşmuştu. Allah sağlık ve uzun ömürler versin.

Amma Böcek göreve döner dönmez yaptığı uygulamalar ve tavırlarla da herkesi endişeye sevk etmeye devam ediyor. Hatta hastalık öncesi Böcek’ten eser olmayan tavırlar sergiliyor.  Görenlerinde  “Hay Allah bizim Yörük Muhittin’e bir haller olmuş” dediğini duyar gibiyim.

AYIP ETTİN BAŞKAN

Antalya Büyükşehir Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’ndan sonra yapılması planlanan ASAT Genel Kurulu’na CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri katılmadı. 50 dakika geç yapılan genel kurulda, AK Parti ve MHP meclis üyelerine Muhittin Böcek’in beklenmedik saygısız davranışları tepkilere neden oldu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Toplantının gecikme sebebi nedir?” sorusuna Böcek, hiç alışık olmadık bir şekilde “Sana ne, sana mı soracağım?” cevabını verdi. Tütüncü, “3 dönemdir bu meclisteyim. Ben böyle bir saygısızlık, nobranlık görmedim” dedi.

Ancak Böcek, “Daha çok şeyler göreceksin” diyerek yüzündeki o maskeyi indirdi. Yeni yüzü de ortaya çıktı. Vitesi büyülten Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’e de “Sana mı soracağım, kendi fikrini kendine sakla” cevabı ile şaşırttı, hayal kırklığı yarattı. Aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olan Tütüncü yaşananları kınadı ve özür beklediklerini söyledi.

Yaşananlara AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ta anında sosyal medyadan, “Rezalet. Meclisi yönetemediğin için seçilmiş belediye başkanlarımıza hakaret edemezsin. Çok yazık.  Antalya’mız ne hallere düştü” ifadeleri ile tepki gösterdi. Yaşananlar kelimenim tam anlamıyla talihsizliktir. Bana göre yapılanlar bilimsel tıbbi bir boyuta ulaşmış.

DEĞİŞEME UĞRUYORLAR

Efendim özellikle kalp ameliyatı olanlar ve kanser tedavisi görenlerde kişilik değişikliğini olduğunu hep duyardım. Biraz derine indim ve araştırdım. İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Özkan bu konuda diyor ki,

“Kalp krizi geçiren ya da kalp ameliyatı olmuş hastaların yüzde 75’inde ilk günlerde panik bozukluk, kaygı bozukluğu, fobi oluşur. Koroner by-pass geçirenlerin yüzde 50’sinde zihinsel karışıklık ortaya çıkar. Kalp ameliyatı sonrasında iki ay içinde kişilik değişikliği, ameliyat olanların yüzde 40-50’sinde 6 ay sonra maskeli ve açık depresyon görülür.”

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin hazırladığı “kovit-19 Pandemisinden Öğrendiklerimiz, Gelecek Öngörüleri ve Yarının Planlanması” konulu çalışmada ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Psikoterapi Bölümünden  Doç. Dr. Münevver Hacıoğlu  Yıldırım’a göre İstanbul Covıd-19 Pandemisinin Ruh Sağlığına Etkileri bölümünde, hastalık tedavisi görenlerin psikolojik sorunlar yaşadığını belirtiyor.

Aynı konuyla ilgili İtalya'da Kovid-19 hastaları üzerinde yapılan araştırmada, bu kişilerin yüzde 55'inin hastane tedavisinden bir ay sonra depresyon ve kaygı bozukluğu gibi sorunlar yaşadığı belirlenmiş. Yani Muhittin Böcek, gördüğü ağır tedavi nedeniyle psikolojik bir sorun yaşıyor ve tıpkı kalp ameliyatı olanlar gibi kişisel değişime uğramış.

O eski kimseleri kırmamaya özen gösteren Muhittin Böcek gitmiş, NOBRAN birisi gelmiş. Bu da demek oluyor ki başkanın alel acele psikolojik desteğe ihtiyacı var. Yoksa ileride onarılması güç yaralar açacaktır. Hem kendin de hem de çevresinde.

ELMALI VE KUMLUCA

Elmalı’daki aşk skandalına devam edeceğim. Olaylara provokasyon diyenlerin suskunluğunu yazacağım. Kumluca’daki yolsuzluk olaylarını aktarmaya devam edeceğim. Kumluca’da yaşanan ilginç bir olayı ele aldığımda , “Vay anasına” diyeceğinizden eminim.

Çünkü ‘Portakalı soydum. Başucuma koy….’ diyecekken oğlan yemiş oyuna gitmiş, çoban yemiş koyuna gitmiş misali ortadan kaybolmuş tonlarcası. Ben iyisi kafanızı karıştırmayım sonra detaylarını yazınca okuyun ve kararı siz verin ne olduğuna!