BÖCEK’İN KIYMETİNİ, BİR BİZ BİLEMEMİŞİZ!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i bilmeyeniniz yoktur değil mi? 20 yılı aşkındır bu memlekette belediye başkanlığı yapar, karınca kararınca şehre hizmet eder.

Böcek’in başkanlık macerası Konyaaltı’nda başlamış halen Büyükşehir Belediyesi’nde devam etmektedir. Az daha sabretse bu meslekten pardon Başkanlıktan emekli olacak!

Kimine göre başarılı kimine göre başarılı hizmetleri olmuş bir siyasetçi. Hiçbir iş yapmasa da, “Abem, yingem, bacım, biladerim” diyerek müthiş bir algı yapıp durumu idare eden bir isim.

Geçmişte böyleydi, günümüzde de durumu maalesef böyle. 2019 yılında büyük iddialarla ve 77 proje vaadiyle göreve geldiği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki yaptıkları ve yapmadıkları ortada!

Vaat ettiklerinin hangisini yaptı bir bir açıklasa da biz de öğrensek. Ama koronavirüs belası nedeniyle ölümden döndüğü günden beri herkes kendisine hoşgörü ile yaklaşıyor. Fakat sıkıntılar çoğalınca eleştirilerde artıyor.

Eleştiri genelde bir iş yapılmadığı veya yapılmaya çalışanın beğenilmediği zaman yapılır öyle değil mi? Fakat, Başkan Böcek’in karnesi bu durumda iken peş peşe ödüller alması biraz manidar değil mi?

Sanırım 2020 yılının ilk yarısında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği işbirliği ile düzenlenen Uğur Mumcu'yu Anma ve Ödül Töreni'nde 'Yılın Siyaset Ödülü'ne layık görülmüştü.

Geçen yılın sonlarına doğru da Kayseri merkezli Kent ve Başkan Dergisi tarafından tadilatı yapılan Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Projesi için ödül verildi.

Bu yıla gelince Böcek’in ödülleri hız kesmedi. Kendisini, Samsun Gazeteciler Cemiyeti ‘2021 Yılı En İyi Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülü'ne layık gördü.

Tıpkı daha önceki Kent ve Başkan Dergisi’nin para karşılığı ödül verdiğini araştırdığım gibi bu son ödülün nasıl verildiğini merak edip araştırdım.

Her halde bizim bilmediğimiz müthiş bir başarı tespit etmiş olmalı bizim Samsunlu meslektaşlarımız! Ya da biz Başkanımızın yaptıklarına karşılık nankörlük yapıyoruz diye!

Neyse sordum soruşturdum Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nin bu ödül sistemini! Bazı Samsunlu meslektaşlarımız, “Sistem mitsem falan yok. Parayı bastıran ödülü alıyor” dedi.

Önce inanmadım, sonra “Nasıl yani” dedim. Anlattılar bana olayın perde arkasını. CHP’li Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin organizasyon için hatırı sayılır bir para yardımı yaptığını duyduklarını belirtti arkadaşlar.

Devam ettiler anlatmaya, “Eğer iddialar doğru ise aracıların telkini ile sizin başkanda yani (Böcek) iyi bir bağış yapmış!!!….” Daha neler neler. Hakikaten durup dururken niye para versin ki? Bu söylenenler benim değil Samsunlu gazeteci dostlarımın iddiası.

İddialar doğru mu değil mi bilemem. Buradan Samsun’a göreme yeteneğim yok onlar gibi! Eğer bu konuda açıklama yapmak isteyen varsa ona de yer veririm.

Lakin, benim anlayamadığım bu ödülü hangi kriteri ölçü alıp verdiler onu çok merak ediyorum. Adam burnumuzun dibinde. Ya biz göremiyoruz bu başarıyı da siz nasıl görüyorsunuz biz aptalız veya körüz? Veya siz Samsun’dan Antalya’yı çok ile görüyorsunuz her halde? Veya biz mi Böcek’in kıymetini bilemedik? Yapmayın Allah aşkına.

Bunu söyleyen dostlar Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’ni bu işten ayrı tutarak söyledi bunları. Çünkü onlarında aynı gece ödül töreni varmış ve emektarlara ödül verilmiş orada!

Sevgili dostlar fotoğraf ve karne ortada. Kimin ne yaptığı da ortada. Ben karar veremedim varın siz karar verin bu başarı hikayesi ve ödül meselesine.

Birde Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne sitemim var Böcek adına. Bir başarı hikayesi de biz bulalım ve ödül verelim Başkana. Yoksa çok ayıp olacak ele güne karşı.

İYİKİ VARSIN EREN

Bizim toplum olarak hiç iyi olmayan bir huyumuz var. İyi insanların kıymetini kaybettikten sonra anlıyoruz. Bu kimi zaman yanı başımızda biri, kimi zamanda ülkemizin bir ucunda tanımadığımız iyi birisi olabiliyor.

İşte bunlardan sadece biri Trabzonlu Eren. Trabzon'da 11 Ağustos 2017 tarihinde teröristlerin erzak çaldığını güvenlik güçlerine ihbar eden ve bölgedeki çatışma sırasında şehit olan yiğit bir genç. Sadece o mu?

‘Kesişme; İyi ki Varsın Eren’ isimli film vizyona girdi. Trabzon Maçka'da teröristlerle kahraman Mehmetçiğin çatışması sırasında hayatını kaybeden Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayat hikayesini konu ediyor.

Her ikisini kaybedince değerlerini anladık. Vatan sevgisiyle tüm Türkiye'nin yüreğine kazınan bu iki aslanın hikayesini izlemeye mutlaka herkes gitmeli.

‘İyi ki Varsın Eren’ filmi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı ortaokul ve lise öğrencileri tarafından yoğun ilgi görüyor. Öğrenciler akın akın sinema salonlarına gidiyor.

Hani o Eren’in ölmeden önce sosyal medyadaki fotoğrafları ve paylaşımında, “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” sözleri hafızalarda iz bırakmıştı.

Şehit Eren Bülbül'ü, Türkiye kalbine gömerken filmi her izleyen gözyaşları içinde “Yüreğimizdesin, seni unutmayacağız, İyi ki varsın Eren” diyor.