Böcek’in algısı meclise taşındı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in İYİ Parti’den istifa edeceği konuşulan meclis üyesi ve belediye başkanlarıyla fotoğraf vermesini eleştirdi. Yazar, “Muhittin Böcek Başkanımızın CHP Genel Merkezi’ne adaylığını güçlü görünmesi için oluşturmaya çalıştığı algının resmidir” dedi.

‘İYİ’den kopanlar Böcek’le buluştu’ başlığı ile Lider Gazete’nin gündeme taşıdığı, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in makamında İYİ Parti’den CHP’ye geçecekleri iddia edilen Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz ve CHP’ye geri dönen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun buluşması Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme taşındı. Böcek’in makamındaki bu buluşmayı eleştiren İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, Böcek’in ‘algı operasyonu’ olarak yorumlandı. 154 maddenin görüşüldüğü yıl son meclisinin gündemi öncesinde Yazar, İYİ Parti’li başkanları makamında ağırlamasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in CHP Genel Merkezi’ne kendini güçlü göstermek için yaptığı bir siyasi manevra olarak değerlendirdi. Yazar konuşmasında, “İYİ Parti grubu olarak iyi niyetimiz ile katkı vermeyi her vesile ile dile getirdik. Değişen tüm il başkanlarımızla iş birliği yapma protokolünü ortaya koyduk. Buna rağmen hiçbir zaman kabul görmedik. Sebebi bugün anlaşılıyor; meğer gizli bir protokol varmış. İYİ Parti meclis üyesi ve belediye başkanlarımızla verilen resim Muhittin Böcek Başkanımızın CHP Genel Merkezi’ne adaylığını güçlü görünmesi için oluşturmaya çalıştığı algının resmidir” diye konuştu.


“SİYASİ NEZAKETTEN UZAK”

Böcek’i İYİ Partiyi dizayn etmeye çalışmakla suçlayan Yazar, bu fotoğraf ‘siyasi nezaketten’ bir davranış olarak ifade ederek “Uzak başka bir partinin içini dizayn etmeye çalışmak son derece yakışıksızdır. Seçim döneminde yaptığımız ittifakın kimlere faydası olduğu herkesin malumudur. Partimizi yok sayma gayretlerini de hep birlikte izledik. Genel Başkanımızın kararlılıkla seçim öz başımıza gireceğiz demesi de işte bu Antalya örneğinde olduğu gibidir. Bu kararlığı da takdirle karşılıyoruz” dedi.


“HİÇBİR ZAMAN GİZLİ ORTAĞIMIZ OLMADI”

İttifakları sürecinde, İYİ Parti’ye ittifak ortağı gibi davranılmadığını aksi karar aldıklarından da ‘aba altından sopa’ gösterildiğini kaydeden Ertürk Yazar, “4 buçuk yıllık dönemde ittifakımız olduğunu söyleyenler, ne grubumuza gelmiş, ne sorunlu gerekçelerini ortaya koymuşlardır. Düşündüklerinin aksine çıkan kararlarımız  yargılanmış ve aba altından sopa gösterir gibi geçmişte aldıkları kararların aksine kararlar oluşturmuşlardır. Bizim gizli bir ortağımız hiçbir zaman olmadı” diye ifade etti.


BÖCEK’TEN KAÇAMAK CEVAP

Başkan Böcek’te kaçamak cevap vererek “19 ilçemizde hep birlikte hizmet etmeye çalıştık hepsi yol arkadaşım. Sayın Genel Başkanınıza ‘Meral abla’ diye hitap etmiş biriyim. Burada siyasi parti genel başkanlarımız karar verir. 31 Mart’a kadar İYİ Parti’li yol arkadaşlığımız devam edecek” diye konuştu.


Birçok maddenin komisyon gönderilerek toplu oylandı. Devam meclisinin 15 Aralık Cuma günü 14.30’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.