BÖCEK’İN 'A TAKIMI' KARANTİNA ALTINDA

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile koronavirüse yakalandığını duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yakın temasta bulunduğu iddia edilen ve aralarında Böcek'e yakın isimlerinde olduğu 5 kişinin karantina altında tutulduğu öğrenildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile koronavirüs (kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu. Başkan Böcek yaptığı paylaşımda, "Yapılan testte koronavirüs sonucum pozitif çıktı. Şu an durumum iyi, moralim yüksek. Hastanede kontrol amaçlı izole durumdayım. Lütfen maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyun. En kısa sürede görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DE VİRÜS KORKUSU

Bu paylaşım sonrası Başkan Böcek ile son günlerde yakın temasta bulunan kişileri ise endişe sardı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe başkanlıklarına tedbir amaçlı ziyaret kısıtlaması getirilirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ise giriş ve çıkışların kısıtlandığı bilgisi verildi. CHP'li Muhittin Böcek'in koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını açıklamasının ardından çevresinde temas ettiği il başkanı, belediye başkanları ve belediyedeki yakın çalışma ekibi Covid-19 testi yaptırdı.

A TAKIMI KARANTİNAYA ALINDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kovid-19 testinin pozitif çıkması ve hastanede karantinaya alınması sonrasında ise kendisiyle son günlerde yakın temasta bulunduğu iddia edilen ve belediye personeli olan 5 kişinin karantina altına alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Başkan Böcek'in Baş Danışmanı Cem Oğuz, Özel Kalem Müdürü Burcu Ay, Antalya Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz'in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir ve belediye personeli Vildan Maden'in evlerinde karantina altında tutulduğu aktarıldı.

YÜCEL’İN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in babası Mehmet Yücel’in korona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenilmişti. Başkan Yücel’inde hastanede yapılan kontrollerinde Covid-19’a testinin pozitif çıkması üzerine hastaneye kaldırıldı. Dış dünyadan izole edilen Yücel, oksijen ve solunum takviyesi için hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Tedbir amaçlı olarak bir süre hastanede kalacak olan Başkan Yücel gözetim altında tutulacak. Başkan Yücel’in babasının ise yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

BAŞKAN YILMAZ İZOLA ALTINDA

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Muhittin Böcek ile yakın temasta bulunduğu için 15 gün kendisini karantina altına aldı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ile yakın temasta bulunduğumdan dolayı doktor tavsiyesi üzerine kendimi izole etme kararı aldım. En kısa zamanda sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle. Lütfen maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim” diye konuştu

CHP’Lİ BAŞKANLAR DİKEN ÜSTÜNDE

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yakın temasa geçen il başkanı, belediye başkanları ve Böcek'in yakınında bulunan birçok kişi tedbir amaçlı Covid-19 testi yaptırdı. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, koronavirüs testleri negatif çıkmasına rağmen, tedbir amaçlı kendilerini izole etme kararı aldı.

FARUK ÇELİK, MUSTAFA KOZAK