Böcek'i eleştirmek rafa kalktı: CHP'de İfade özgürlüğüne gasp

Seçimlere kısa bir süre kala krizlerle boğuşan ve aday belirlemekte zorlanan CHP, Parti Meclisi (PM) toplantısında Antalya'da mevcut başkan Muhittin Böcek ile devam kararı aldı. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Muhittin Böcek’i karşılama töreninde yaptığı konuşmada, sosyal medya hesaplarındaki Böcek aleyhine yazılan kötü yorumları silmelerini isteyerek, halkı ve örgütü hiçe saydı.

Yerel seçimlerde Muhittin Böcek Antalya Büyükşehir Belediyesine CHP’den yeniden aday gösterildi. Böcek’in adaylığı açıklanır açıklanmaz sosyal medyadan tepkiler yükseldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Muhittin Böcek, havalimanında belediye çalışanları ve partiler tarafından karşılandı, daha sonra da parti il binası önünde bir konuşma yaptı. Böcek’ten önce söz alan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, partililerden PM’nin aldığı karara saygı duymaları gerektiğini belirterek, sosyal medya hesaplarındaki Böcek aleyhine yazılan kötü yorumları silmelerini istedi.


“PM’NİN ALDIĞI KARAR NİHAİDİR”

Parti meclisinden çıkan kararın sorgulanamayacağını ifade eden Kamacı, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde en yetkili kurum, kurultaydır. Kurultaydan alınan güçle Parti Meclisidir. Parti meclislerinin aldığı karar nihaidir. Karar ile Muhittin Böcek Antalya'da aday ilan edilmiştir. Biz de bu kararın arkasındayız. İl yönetimi olarak kurarak buradaki seçimleri tekrar kazanmak istiyoruz” diye kaydetti.

KAMACI: YORUMLARI SİLİN

Muhittin Böcek ve Cem Kotan’ın adaylığını sert tepkilere neden olmuştu ve diğer adaylarda açıklama yapmıştı. Özellikle Muhittin Böcek’in Parti Meclisinden adaylığının kesinleşmesi ile sosyal medya üzerinden “Adaya oy yok” şeklinde paylaşımlar yapıldı. Sosyal Medyadaki Paylaşımları hedef alan Kamacı, “Adayımızın belirlenmesi üzerine bu saatten sonra aramızda şöyle bir lüks yoktur. Adayı beğenmedim, adayı beğenmiyoruz, oy vermeyiz, vermeyeceğiz gibi lüksümüz yoktur. O anlamda bu bana kadar dünden bu yana sosyal medyaları izlediğim, duyduğum ve üzüntü duydum yorumları lütfen siliniz” dedi.


BİZİ KARALAMAK İSTEYENLER OLDU YİNE OLACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Muhittin Böcek ise konuşmasında “Bizim işimiz hizmetten daha da fazlasını yapmak, bunu biliyoruz. Bunun için de durmadan çalışmaya her zaman olduğu gibi hazırız. Antalya için yeniden bir tarihi hep birlikte yazmak için yola çıkıyoruz. Hep birlikte kol kola omuz omuza yürüyeceğiz” diye konuştu. Böcek, “İhaneti de gördüm, dualarınızı iyi dileklerinizi de gördüm. Bize çamur atmak isteyenler oldu, yine olacak. Bizi karalamak isteyenler oldu, yine olacak. Varsın olsun. Beni sizden, partimden en önemlisi Antalya’mdan ayıramadılar, ayıramayacaklar” dedi.


CHP ANTALYA YILLARI KARIŞTIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı, Muhittin Böcek’in yerel seçimlerde partisinden yeniden aday gösterilmesinin ardından yaptığı paylaşımla dillere düştü. İl Başkanlığının Böcek için hazırladığı ve duyurusunu yaptığı programda, tarihin 2023 olarak yazması, partinin ileriye gidemediği esprilerini beraberinde getirdi.  CHP Antalya tarafından espri malzemesi olan duyuru şu şekilde: "Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, 27 Ocak 2023 Cumartesi günü Saat:14.30 Antalya Havalimanında karşılanarak saat: 15.00’da İl Başkanlığımızı ziyaret edeceklerdir."