BÖCEK DE AFAROZ EDİLİR Mİ?

Şimdi hemen başlığa bakıp yine ne oldu diyenleriniz mutlaka olacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye Genel Başkan olmasından sonra partinin izlediği politikaları değiştirme ve devşirme gayretleri hala devam ediyor.

 Özellikle son dönemlerde ülkeye yapılan her hizmete karşı çıkma sevdasına kapılması, Türkiye’nin içeride ve dışarıda izlediği politikaları ve projeleri adeta engelleme yarışına girmesi, yetmediği yerde sosyal medya üzerinden algı yaparak sosyal kaos peşinde koşturduğu iddiaları beni ve bir çok arkadaşımı bu düşünceye sevk ediyor.

 Atatürk’ün kurduğu bir partinin ulusal konularda bile ülkenin ve vatandaşların yararından ziyade “Dostları”nın yararına siyaset yapma gayreti gerçekten ibret alınacak bir hale geldi.

Muhtemelen Kılıçdaroğlu’nun izlediği politika nedeniyle CHP’nin öz değerlerini kaybetmesi, içerisindeki gerçek milliyetçi çizgide siyaset yapanları dışlaması ve adeta hayat felsefesi haline getirdiği her şeye karşı çıkma anlayışı ileride tez konusu haline bile gelebilir.

Geldiği günden bu yana HDP’nin dümen suyunda siyaset yaptığı iddialarını ve Ak Parti’lilerin tabiriyle her gün kendisinin de inandığı yalanları söylemesi üzülerek ifade edeyim ki CHP’ye hazin son hazırlıyor.

Çünkü Kılıçdaroğlu, CHP’nin değil kendisinin politikasının karşısında duranları teker teker kapının önüne koyuyor.

 Bir bahane ile partiden uzaklaştırıp ‘küçük olsun benim olsun’ mantığı ile yönetme anlayışında olduğu için de parti kan kaybediyor.

 Peki Kılıçdaroğlu anlayışı böyle iken konu Böcek’e nereden geldi diyeceksiniz değil mi?

Hemen açıklayayım.

Malum son dönemlerde gerek Kılıçdaroğlu, gerekse en küçük ortağı Meral Akşener Kanal İstanbul üzerinden ülkemize yatırım yapmaya çalışan müteahhitleri tehdit ediyor.

Yapılan projeleri durduracaklarını, yatırımcıların ve müteahhitlerin parasını da geri ödemeyeceklerini söylüyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e “Yahu ben AK Parti’nin projelerini eleştirip müteahhitlerin parasını vermeyeceğim diyorum sen 3. Etap Raylı Sistem projesini devam ettiriyorsun. Birde CHP’li  Büyükşehir Belediye Başkanlarını da yanına alıp test sürüşlerine kayılıyorsun. Sen benim söylemlerime hiç mi bakmıyorsun. Benim politikalarımı benimsemiyor musun” diyerek Başkan Böcek’i de partiden aforoz ettikleri gibi aforoz eder mi acaba?

Ne dersiniz?