BİZLER HANCI ONLAR YOLCU

Kurulduğu günden itibaren özellikle Antalya’da sürekli başkan ve yönetim değişikliği ile gündeme gelen İYİ Parti’de kartlar yeniden dağıtıldı. İYİ Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı'na Ramazan Ergin'in yerine stajyer avukat Ayşegül Şengezer’in atanmasıyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Antalya İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, parti içerisinde liyakatin gözetilmediğini belirtti.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’ın, Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı'na stajyer avukat Ayşegül Şengezer'in atandığını açıklaması parti içerisinde kaosa neden oldu. Eski başkan Ramazan Ergin’in görevden alınarak parti içerisindeki çalışmalara hiç katılmadığı belirtilen stajyer avukat Ayşegül Şengezer’in başkanlık koltuğuna getirilmesi nedeniyle İYİ Parti Antalya İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Başkanı Mehmet Başaran olmak üzere yetkililer ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, artık parti içindeki liyakatsizlik ve sorunlara göz yumulmayacağı belirtildi.

“PARTİ İÇİNDEKİ SORUNLARIMIZ BİTMİYOR”

İYİ Parti Antalya İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yönetimin eleştirildiği açıklamada, “Bir siyasi parti varlığını devam ettirebilmek için gençlere ihtiyaç duyar. Gençlere değer vererek onlar ile çalışmayı becerebilen siyasi partiler varlığını uzun süre devam ettirebilirken, gençlerine sahip çıkamayan siyasi partiler emekli derneklerine dönüşmekten başka bir son bulamamaktadır. ‘Ben bu yolu yanımda gençler olmadan yürümem’ diyen Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in bu söylemine karşı İYİ Parti Antalya'da gençlerin karşılaştıkları sorunlar ve parti içindeki verdikleri mücadeleler bir türlü bitmemektedir” ifadeleri kullanıldı.

“BAŞKANIN AMACI MİLLETVEKİLİ OLMAK”

Yapılan açıklamada İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’a da eleştiri oklarını yönelten gençler, “Siyasi olarak tek hedefi milletvekili olmak olan İl Başkanı Mehmet Başaran ve tek derdi il başkanından sonra başkanlık koltuğuna oturmak olan Gençlik Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Engin Uğurlu, gençlik kollarını güçlendirmek ve gençlerin dertlerine derman olmaya çalışmak yerine kurucu sıfatı da taşıyan İl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ergin'i görevden aldırmakla meşgul olmaktadırlar. Gençleri karşılarına alıp konuşmak, gerektiğinde onlara yol göstermek ya da sorunları birlikte aşmak için uğraş vermek yerine gençlik kollarında bizlerle hiç ter dökmemiş bir kişiyi habersiz bir şekilde gençlik kolları il başkanı yapmak bu partiye ne kazandıracaktır? Türkiye'nin en büyük illerinden olan Antalya'nın gençlik teşkilatında liyakatin gözetilmemesi ve gençlerin emeklerinin görmezden gelinmesi İYİ Parti'ye gönül vermiş gençlere nasıl anlatılacaktır? Bizler biliyoruz ki bu bir bayrak yarışıdır fakat bayrağı bizlerle koşmamış bir kişiye devretmek hangi teşkilatçılıkta vardır?” dedi.

“SABIR GÖSTERMEYECEĞİZ”

Partiye zarar verecek olan bu zihniyete daha fazla sabır gösteremeyeceklerini aktaran Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, “Yaşanan sorunları gerekli yerlere bildirdiğimiz halde bize gelen alttan alın, sularına gidin lafları artık kifayetsiz kalmıştır. Bizler bu partide egoları şişirmek için değil iktidarı değiştirmek için yola çıktık. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyerek ülkemizin geleceği partimize zarar verecek olan bu zihniyete karşı artık daha fazla sabır göstermeyeceğiz. Bizler inanıyoruz ki İYİ Parti ülkenin makus talihini değiştirecektir fakat Antalya'da yaşanan bu sorunların devamının fayda sağlamayacağı aşikardır. Şunu bilmelidirler ki, onlar yolcu bizler ise hancıyız. Tek menfaatleri kendileri olanlara karşı Başkanımız Ramazan Ergin yalnız değildir” sözlerine yer verdi.

BAŞKAN BAŞARAN’IN ATAMA AÇIKLAMASI

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran ise yapılan atama ile ilgili, “Görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığım Ayşegül başkanımıza sonsuz başarılar diliyorum. Partimizin yönetim kurulunda da yer alan Gençlik Kolları Başkanımızın ilerleyen yıllarda tıpkı Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener gibi büyük bir siyasetçi olacağına inanıyorum” diye konuştu.