BİZİM İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Akdeniz’in yeni sesi, yerelden ulusala giden yolda yeni bir başlangıcın adı, tek kanallı 1970’li yıllardan çok kanallı bir döneme geçişin adresi Lider TV artık uydudan yayında.

Bizim arkadaşlar çok güzel ve anlamlı bir başlık bulmuşlar, ‘Fragman bitti film başlıyor’ diye. Hakikaten öyle. WEB’ten yaptığımız yayınlar bir nevi antrenman oldu bizim için. Asıl şimdi başlıyor maç.

Lider Medya Grubu, bugünden itibaren şehre damgasını vuracak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Logosu yeni,  stüdyo tasarımından tutunda programlarına ve jeneriklerine kadar her şey yeni. 

Lider TV, bu yeni haliyle sadece Antalya’nın değil tüm Türkiye’nin dikkatini çekecek. Herkesin gözü kulağı olacak.

Bugüne kadar test yayınları olumlu geçen Lider TV artık tüm Türkiye’nin huzurunda.

Kadrosu genç ve dinamik. Ben ve benim gibi yıllarını bu mesleğe vermiş gazeteciler ile güçlendirilmiş kadrosu ve farklı yayın anlayışı ile izleyicinin karşısında olacağız.

İşte bunun için frekansları kaydetmeyi unutmayın. Çünkü bu ekranın müptelası olacağınıza eminim. Her yeni başlangıç ve yenilik iyidir.

Bu nedenle Lider TV’nin yeni ekran yüzü başta Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.

TRAFİK MAGANDALARI

Antalya’da polisimiz ne kadar önlem alırsa alsın bir insanın içinde önce insanlık olacak. Kısacası her insanın kendi polisi vicdanı olacak. Vicdan olmayınca olmuyor!

Vatandaş memnuniyeti ve huzuru için şehri yönetenlerin yaptıkları çalışmalar ve aldıkları önlemler son derece kıymetlidir. Ama bu kıymeti bilene!

Alınan önlemler insan için önlem, huzur için önlem. Tabi insan iseniz. Ne kadar pürüzsüz asfalt yapsanız da, bisiklet yolları yapsanız da, insanların huzur içinde yürüyebilecekleri kaldırım yapsanız da insan değilseniz nafile!

Aracınız varsa ve sürekli trafikte seyir halindeyseniz vay halinize. Çünkü huzurlu olmanız mümkün değil. Yollar tıkanmış, trafik çilesi ayrı bir dert.

Ancak geceleri yolları boş bulursunuz ama bu kez de magandalar dert!  Araçlarını modifiye yapan, şehir içinde fink atan, gecenin ilerleyen saatlerinde lastik yakan ve yol kapatan!

Trafiğin en yoğun olduğu caddelerde ya da sokaklarda makas atıp, aracınızı taciz eden sözüm ona profesyonel sürücüler. Kırmızı ile yeşilin tonunu karıştıran renk körleri! Trafik kurallarını hiçe sayanlar. Say say bitmez.

Bunlar ne Allah'tan korkuyor, ne de devletten. Bir o kadar da yüzsüzler. Üstelik ‘Kabahatler Kanunu’na göre yasak olan tüm işleri yapıyorlar. Ama dinleyen ya da yasaklara uyan kim?

Antalya’da gece-gündüz fark etmez trafikte insanın başı her an belaya girebilir. Maazallah uysanız katil olabilirsiniz, yaralanabilir, sakat kalabilir ya da ölebilirsiniz.

Çünkü trafik magandalarının sağı solu belli olmuyor. Adı üstünde maganda! Ne insanlık ne vicdan denen bir şey yok, nasibini de almamışlar.

Peki, niye böyle bir sert giriş yaptığımı sorarsanız cevabını hemen vereyim. Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nden gece yarısı bir grup maganda otomobillerini durdurup kavşağı kapatıp ‘Erik dalı’ türküsü ile oynadı. Ne oynama ama!

Cadde trafiğe kapanmış, kavşak üzerinden dönmek isteyen ya da geçmek isteyen sürücüler ise mahsur kalmış. Kimin umurunda! Hastası olan var yetişmesi gereken yer olan.

O magandalar, yolun açılmasını isteyenlere de sert çıkışıyorlar, “Başka yoldan gidin” cümleleri. Az daha ısrar etseler bak sen curcunaya. Ama bizim milletimiz asil, eğip başını başka yoldan gitmiş.

Bu türlere polisin her daim önlem alması zor. Dedim ya, ‘Herkesin vicdanı kendi polisi olmalı’ diye. Ama ben Antalya Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Murat Ulucan’dan ricam o zirzopları buldurup gereğini yaptırmadır.

Hatta ve hatta, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden bu magandaların psikolojik vaka oldukları göz önüne alınarak hepsi psikoteknikten geçirilmelidir. Geçirilmeli ki bir daha huzur falan kaçıramasınlar.

KOPYA MI, ÇALINTI MI?

Dün sosyal medyayı kontrol ederken gazeteci dostumuz Ali Buldu’nun Elmalı Belediye Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı’nın paylaşımlarını eleştirdiği bir tweetini gördüm.

İki ilçe başkanın eşlerinin yeni doğum yapan anneleri ve ailelerini ziyaretlerinden bir birinin benzeri iki paylaşımı ele almış. Altına da, “Aynı şey mi düşünülmüş yoksa kopya mı edilmiş anlayamadım” notu eklemiş.

Şöyle geçmişe doğru bir arşiv taraması yaptım. Antalya’da bu işi ilk kim başlattı diye? Gördüm ki Büyükşehir Belediye eski Başkanı Menderes Türel döneminde ilk defa o ve eşi Ebru Türel uygulamaya koymuş.

Öncelikle şunu belirteyim ki bu uygulama güzel bir çalışma. Ancak aynı şeyler yapıla yapıla demode oldu. Aynı tür ziyaretler aynı tür fotoğraf paylaşımları, aynı tür hediyeler.

Başkanlar yenilik yapacakları yerde bir birlerinin çalışmaları ya kopya etmişler ya da resmen çalışmışlar bana göre. Yoksa aynı şeyi düşündükleri falan yok. Hoş aile dostları olsalar bile!

Eğer böyle alıntılar akademik bir çalışmada kullanılmış olsaydı adı ‘İntihal’ (bir kişinin eserinde başka kişilerin ifade, buluş veya düşüncelerini kaynak göstermeksizin kendisine aitmiş gibi kullanması) olurdu.

Bilmem anlatabildim mi?