BİZİM DE PAYIMIZ OLSUN

“Türkiye’nin kanalı, Anadolu’nun sesi” sloganı ile yoluna emin adımlarla devam eden ve yaptığı yayınlarla sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok bölgesinde ilgiyle takip edilen Lider Haber TV’de önceki gün Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici’yi konuk ettik.

***

Hafta içi her gün 07.00-09.00 saatleri arasında izleyici ile buluşan ve “Gün Başlıyor” programına katılan Vedat Dikici sorularımızı içtenlikle cevaplandırdı.

***

Göreve geldiği günden bu yana başarılı çalışmaları gerek teşkilat mensupları, gerekse vatandaşlar tarafından takdir edilen Antalya’nın en başarılı bürokratlarından olan Vedat Dikici programda çok özel mesajlar verirken vatandaşlara da uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

***

Özellikle hava sıcaklarının artmasıyla birlikte tehlike çanlarının en üst seviyede çaldığı yangın riskine karşı her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Dikici, gerek teknik gerekse insani güç olarak her türlü sıkıntıya karşı adeta diken üstünde durduklarını söyledi.

***

Ormanların yeşil vatan olduğunu ve bu yeşil vatanı korumak, büyütmek ve geliştirmek için çaycısından genel müdürüne kadar teşkilat olarak insanüstü bir çaba harcadıklarını söyleyen Dikici “Ormanlar sadece bizlerin değil, bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın, hatta tüm insanlığın, içinde yaşayan tüm canlıların ortak değeridir. Bu bilinçle korumak ve kollamakta hepimizin ortak görevidir” dedi.

***

İki yıl önce Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın felaketinin yaralarının sarılması için gösterilen gayret ve sarf edilen çabayı da anlatan Vedat Dikici “O felaketin izlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda hızlı bir şekilde silmek için mesai mefhumu gözetmedik. Binlerce çalışanımız ve gönüllülerimiz ile gecemizi gündüzümüze kattık ve neticesinde yanan 63 bin hektarlık alanı yeniden yeşil hale getirdik. Yakın tarihte yangının hiçbir izi kalmamış olacak ve o bölgedeki ormanlarımız yemyeşil haliyle insanlığa oksijen deposu olmaya devam edecek” diyerek yapılan çalışmalardan göğsü kabararak, gurur duyarak bahsetti.

***

Nasıl gurur duymasın ki?

Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın felaketini yaşayacaksınız, binlerce dönüm orman, ekili alan ve hatta evler ile insanlar yanacak ve siz bir yıl gibi bir sürede bu felaketin izlerini sileceksiniz!

O iş öyle her babayiğidin üstesinden gelebileceği bir durum değil.

İşte Vedat Müdür bunu başaran ender bürokratlardan birisidir.

***

Devletine bağlılığı, milletine hizmet sevdası ve mesleğine olan aşkı çalışma azmini en üst seviyeye çıkarıyor ve o da doğru yöntemlerle ekibini sevk ve idare ederek bunu başarabiliyor.

***

Yangın olacak mı korkusunun en çok yaşandığı bölgede bir önceki yıla oranla yangın sayısı ve yanan alan miktarını neredeyse yarı yarıya düşüren bu başarılı ekibin bu yıl ki hedefi ise yeni rekorlar kırabilmek.

***

İnşallah başaracaklar ama…

Aması bize bağlı işte.

Çünkü elimizle yaktığımız ateşi gözyaşı ile söndürmemek için girişi yasaklanan ormanlara girmez, gelişi güzel ateş yakmaz, mangal ve piknik alanlarından ayrılırken de ateşi tam olarak sönmüş şekilde bırakırsak o başarıda millet olarak bizim de payımız olur.

Zor bir şey değil aslında yapmamız gereken!

Öyle değil mi?

Hadi hep birlikte başaralım o halde…